💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 9 (11.11 - 18.11)

• 66 596
  • 1 268
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Stockholm
Силвия и Анджи сега ще са на пангара всяка седмица. Вероятгно една срещу друга на елиминации. Дали Силвия се разсея и го допусна или й го допуснаха свише, че нещо много предсказуеми станаха, няма как да разберем. Спокойно можеха да пратят Деси и Калоян и да си задържат мъжете без да си нарушат спокойствието. Мартин и Добрин са силни и пак се пазят, а четирите нимфи, едната от които-да не забравяме- на годините на майките на другите нимфи, -се простреляха насила.
Много прозрачно.Също като Гешев и неговата трета братовчедка(според Павката) Анита. Така и не ни светна как заради нея хвърли властващата коалиция, на която беше лидер.То това не подлежи на обяснение, де.

Съвсем искрено и спонтанно реагира Силвия, че ще си поемат отговорността след срамната загуба, където слабите звена направо избодоха очите им. И тази спонтанна, емоционална реакция на капитанката втрещи продукцията, понеже ситуацията не беше планирана. Освен това Силвия каза, че вече са дискутирали темата в племето, че моментът на взаимни номинации наближава. Отделно натискът на Калоян и мизерстването на Стопанството преля чашата. В случая на Силвия, според мен, продукцията няма намеса. Но  Гешев се съмнявам съвсем сам да е решавал.

# 1 111
Станалото станало , сега Анджи и Силвия ще са на пангара, и ако стигнат до 8на финалите, ще могат поне с чест да заявят, че са стигнали благодарение на уменията си , а не пазени от коалиция. Ако не стигнат , значи, толкова са можели.

# 1 112
Моля оценете епизод 55 петък

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона

най-отдолу, системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с
повече от един отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 1 113
Калоян подкара женската коалиция умишлено и намери пролука/на тема морал, справедливост/. И успя...като започна със
Силвия, което повлече и Анджи. Точно той си ги подкопа, разкопа и закопа. Дори се съмнявам да си е мислил, че нещата ще стигнат толкова далеч. Просто в началото не го свърташе да ги нареди подобаващо, но отвори без да иска "кутията на Пандора".

# 1 114
Аз само не разбрах това подаяние със саламите защо беше, уплашиха се живите мощи  да не почнат да колабират на арената в контраст с освинилите се червени .

# 1 115
  • София
Когото и да вземат от червените (а съм сигурна, че ще се случи), ще е доста по-спокоен при силните. Хем си имат Силвия и Анджи за номинации, хем ще е силен мъж и ще си го пазят.

# 1 116
БгЛюбо:
От миналите сезони. Така се процедира във фаза 2 при вече един номиниран от племето.

Дяволче, оказа се че не си прав. Ето на съвета Ралица каза, че при равен глас капитана решава.

Винаги капитанът решава при равенство!

Много се зарадвах за Борисенко с тези наденици

И аз това казвам, но Дяволчето беше на друго мнение.

# 1 117
  • София
Доста интересен епизод, поне за мен.
На съвета - категорично, отново за мен де, се убедих, че Анджи е била човекът държал Силвия към жените и коалицията им до сега. Изключвам първата седмица - тогава за съжаление на феновете на "честния и мислещ" за племето Калоян - именно Силвия беше инициатор да се номинира за нея слабото звено (към онзи момент и в онези битки) - Миряна. От там Раду и се издразни и всички видяхме какво стана. А, ако трябва да припомняме, на съвета, мисля 2-рият беше, когато отидоха Раду и Ангел, Калоян гласува за Силвия с довод - трябват ни мъже. А, не е като Ангел да беше свръх добър на голям процент от елементите в битките. Така, че не, не приемам, че той е "силен играч, достоен, на когото идеята е племето и на финал силни играчи".
За двете игри - малко се изненадах, че номинираните играха и двете битки, но поне така имаха шанс и двете. Реалистично няма как Пелипенко да победи Калоян в тази игра. А, явно са очаквали от продукцията, избраните съюзници да са двамата мъже. Къде ти да се сетят да донесат друго от очукания инвентар, вместо този, като просто ще сложат номинираните да си се борят за предимство.
Самата битка - за мен Виктория още в началото, след като усети, че не и е по силите - трябваше да пусне. Излишно рискува да се измори, не че това щеше да и помогне де. Елиминационната - очаквано за мен. Браво на Деси, че победи, но не съм никак изненадана. Все пак се радвам, че Борисенко успя да хапне нещо, което поне наподобява месо и е различно от половин картоф 🙂
Стана прекалено дълго, така че само едно - Виктория (която никак не харесвам) е плувец. Мъже, дори тези, които не са плувци, излизат често по слипове, защото има вероятност да е плуване. Но, Виктория заслужава линч, заради оператори и редактори, които редовно снимат тялото и в гръб? И довод - ама тя и на други игри е така - не са логични за мен, защото и мъже редовно, а дори не само професионални плувци, са по слипове и по време на битка се навеждат директно пред лицето на съотборник. Но, явно не ги снимат отблизо или редакторите не включват такива кадри. За това конкретно - не бих обвинявала, която и да било жена - особено плувец, пък даже и да е такава, на която не симпатизирам никак.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 01:46 от gg__

# 1 118
Лписва ми Кралев Tired Face

# 1 119
Коалицията издържа до момента, до когато искаше продукцията. Силвия все едно чакаше някой да й каже в слушалката кого да избере

# 1 120
Коалицията издържа до момента, до когато искаше продукцията. Силвия все едно чакаше някой да й каже в слушалката кого да избере

Точно. Нито Калоян, нито Силвия имат заслуга за разпадането на коалицията. Както си я създаде ПР, така си я разтури.

# 1 121
Не мога да кажа, че ПР разтури коалицията. Точно обратното, Ралица доста им повлия в обратната посока на съвета. 2 месеца и повече, тази коалиция ги докара до сливането и за жалост тук приключи. А можеше да ги докара до финалната осмица.
Много тук се дразнеха, че дългото пиле и Пипиленко ще стигнат до финалната седмица, вместо примерно Светлин и много други можещи повече, но това е смисъла на играта. Не да се набляга само на физическа сила, но и на ум, адаптивност, хитрост и затова е тази социална игра. Всички тук скачате срещу Виктория, но ако не беше тя и Анджи и Силвия отдавна нямаше да са в играта. Раду беше нарочил Силвия още от самото начало щеше да я отстреля, а Анджи заради стрелбата си, на играта в която Добрин и Димитър съботираха, също щеше да е аут, тогава именно подкрепата на Виктория ги спаси, а после и на Пелипенко. Да носеха ги на гръб, но те се отплащаха подобаващо. Затова и Ралица я попита, докъде иска Силвия да стигне. Ами до тук беше, сега контузена, не виждам как ще се справи с/наядени мъже. Освен срещу Анджи, предстои им да се отстрелят една друга. Жалко за грешното решение на Силвия, защото наистина ми се гледаха жени на финал. Сега надеждата ми е в Маги и Малвина, но като гледам мъжете почват да стрелят по тях.  Единствено отчитам като грешка на женската коалиция, че не взеха и Деси, но подозирам, че тя не е искала да се включи в коалицийката им.

# 1 122
Май на стопанството са похапвали пресни орехчета Simple Smile

# 1 123
Не мога да кажа, че ПР разтури коалицията. Точно обратното, Ралица доста им повлия в обратната посока на съвета. 2 месеца и повече, тази коалиция ги докара до сливането и за жалост тук приключи. А можеше да ги докара до финалната осмица.
Много тук се дразнеха, че дългото пиле и Пипиленко ще стигнат до финалната седмица, вместо примерно Светлин и много други можещи повече, но това е смисъла на играта. Не да се набляга само на физическа сила, но и на ум, адаптивност, хитрост и затова е тази социална игра. Всички тук скачате срещу Виктория, но ако не беше тя и Анджи и Силвия отдавна нямаше да са в играта. Раду беше нарочил Силвия още от самото начало щеше да я отстреля, а Анджи заради стрелбата си, на играта в която Добрин и Димитър съботираха, също щеше да е аут, тогава именно подкрепата на Виктория ги спаси, а после и на Пелипенко. Да носеха ги на гръб, но те се отплащаха подобаващо. Затова и Ралица я попита, докъде иска Силвия да стигне. Ами до тук беше, сега контузена, не виждам как ще се справи с/наядени мъже. Освен срещу Анджи, предстои им да се отстрелят една друга. Жалко за грешното решение на Силвия, защото наистина ми се гледаха жени на финал. Сега надеждата ми е в Маги и Малвина, но като гледам мъжете почват да стрелят по тях.  Единствено отчитам като грешка на женската коалиция, че не взеха и Деси, но подозирам, че тя не е искала да се включи в коалицийката им.
Изключително точен коментар, не разбирам как много хора не виждат ситуацията. Именно Ралица, която също иска да вижда жените като играчи, а не пушечно месо , се опита да освести глупавото залитане на Силвия , но не успя. Поддаде се на масовия натиск на обществото и общественото мнение и се изгърмяха сами с Анджи, като Анджи започна. За мен добра социална игра означава, да съумееш да се сработиш с поне още един или двама човека и да си държиш на тях до последно .  Да не унижаваш съперниците си с подли изказвания и принизителни аргументи по съветите. Да не шушнеш и злословиш и да си честен с публиката, пък тя ако иска да те харесва . А да и да не отказваш на продукцията кога ти дава нещо

# 1 124
Като се тегли чертата хората, с които Калоян е играл са: Раду, Караолис, Гешев, Борисенко, Десислава и евентуално Пелипенко ако заиграят с нея. Ами, това са все силни участници с изключение на Пелипенко. Никой не е твърдял, че Калоян е най-справедливия, но със сигурност е от участниците, които са инициирали стратегии най-малко и със сигурност не е най-несправедливия и черния, както сега се опитват да го изкарат дадени потребители. 90% от участниците са се отмятали от свои думи този сезон и то много по-сериозно от Калоян. Включително Силвия и Анджела срещу, които Калоян е бил толкова "несправедлив".

Да не говорим, че това, което се случва сега не прави това, което се е случило преди 3-4 седмици невярно. Излишно е да се казва колко много неща може да се променят за това време в едно подобно предаване. Може да се променят човешки отношения, фазата на играта е различна, мотивите се променят и т.н. Калоян има предостатъчно мотиви да не играе със Силвия и Анджела. Независимо коя от двете е истинския лидер на коалицията, ясно е, че всичко идва от тях двете. Точно, те оприличиха Калоян като най-слабия мъж в племето и следователно го номинираха. После същите пратиха Калоян в друго племе. Така, че от моя гледна точка, той има предостатъчно лични мотиви да не играе с тях и да не ги пази. Да, думите му от последните няколко дни олекват и губи точки като образ, но се игнорират и много други фактори. Наистина ли се очаква Калоян да пази Силвия и Анджела след всичко случило се?

А, за номинацията на Силвия, понеже постоянно се дава за пример. Калоян каза, че иска да пази мъжете, защото те са му важни за битките. Това, че вие не сте съгласни с това е друг въпрос, но в неговите очи за него мъжете са по-важни от която и да е от жените. И, за да не отидат двама мъже на битка на този съвет, той трябва да гласува с мъжете, а именно да гласува за Силвия, точно защото не е той инициатор на тази стратегия, а другите двама. Калоян няма как да спаси всички силни играчи в племето и естествено, че си има лични мотиви и пристрастия. Да, се твърди, че бил "най-несправедливия" е нелепо.

А, да се лъже целенасочено от даден потребител, че разговор на Караолис с Виктория на резиденцията всъщност е бил разговор на Калоян е доста ниско падение само, защото изпитваме ненавист към участника. Не е готино и е баш за "резил", както се изказа дадения потребител.

Общи условия

Активация на акаунт