Как тренирам -28

• 21 839
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря ви! Не мисля, че съм претренирала и по принцип съм свикнала да се движа. Сега не тренирам особено интензивно с бягането - всеки ден е, но не е много като обем. Я направя, я не 70-80-не повече от 90 км. седмично и то някакви неособено бързи тичкания. Сънят ми не е особено спокоен, макар че спя достатъчно време. Пия витамин Ц и витамин Д през зимата.
Глутаминът има ли някакви странични действия?

# 241
  • София
Само ви чета от известно време Simple Smile Да се оплача - болна съм. Не съм боледувала от две години и в петък като ме заболя едно гърло, мина ми де, но съм хремава и кашлям. Уж се оправям, ама като се закашлям и няма спирка, не съм спала цяла нощ.

Та, тази седмица имам една тренировка за долна част в понеделник и оттогава реших, че няма да се правя на мъж и да си седя вкъщи да почивам. Уж кашлицата е отхрачваща, ама ще видим как ще продължа тренировките до края на седмицата.

Намерих нов начин да ям това отвратително нещо авокадо. Отдавна ми се искаше да го включа в менюто си, но не знаех как и намерих рецепта за протеинов шоколадов мус, който лееееко пипнах и стана брутален. Та сега общо взето го ползвам като снак между основните хранения - хем мазничко, хем с доста протеин. Перфектно.

Гледах си краката преди някакво време и съм пред дилема дали да не включа пак спининг през уикенда. Не мога да реша. Имам още малко за чистене под дупето в областта на бричовете, а имам чувството, че забивам с един и същи вид кардио - обикновено стълби и рядко редувам с пътека. Та май ще трябва. Или пък ще разнообразя и ще се самоизненадам с някоя плиометрия Trollface

# 242
Даа и аз тъй с кашлицата доста време откарах без тренировки и то не за друго, а защото не спях по цяла нощ, а аз тренирам само сутрините и като си спал сумарно около два часа не става просто! Но установих че без тренировки се чувствам като парцал, започва да ме боли цялото тяло и не съм Аз просто, което е малко притеснително защото това си е чиста зависимост, направо съм си и изнервена. Тренирам по-скоро за да съм в настроение, другото вече не ми е особен приоритет. Авокадо ям почти всеки ден, в салати, хумуси, гуакамоле, но в сладък вариант не съм пробвала.

# 243
Авокадото намачкано с варени яйца ,сушени домати ,малко сирене и карамелизиран червен лук ,сол ,черен пипер -правя в буркан за цяла седмица ,топ е !

# 244
No_frame bitch, оффф потекоха ми лигите само докато го четох това. 🤣

Аз слагам авокадо и в смутита/протеинови шейкове. Върши супер работа за сгъстяване и засища много повече.

# 245
Глутаминът няма странични реакции.
Авокадо обожавам, ям го по всички начини, по които сте описали по-горе, но големият проблем за мен е, че е много калорично и мазно, тоест, направо ми разбива хранителните планове за деня /защото не мога да се задоволя с малко. Дори и сурово съм го яла, страхотно е, но просто го "избягвам" и гледам да го ям веднъж в седмицата. Същият проблем имам с ядките и гравиерата /не мога да се задоволя с минималните количества, затова и тях избягвам TrollfaceNerd Знам, че на теория е по-добре да се "отреже" от някъде другаде, но съм чревоугодник и предпочитам да си ям черният шоколад за деня и някаква коледна сладка, вместо описаните по-горе. TrollfaceПонякога ме хващат лудите, и им се нахвърлям, разбира се, затова при мен има дни, в които излизам от калорийния прием/обсъждали сме го в предишни постове.Weary

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 10:50 от mamaLina

# 246
  • Перник
Доста е гаден този вирус с гърлото, хремата и кашлицата. Синът ми се докара до антибиотик благодарение на него. И все още кашля. Основно вечер, като си легне. При него добре действа чаша топло мляко с лъжичка масло (едно време баба, Бог да я прости, ми го правеше със свинска мас). Споделям го като вариант, пък всеки да си преценЯ дали му пасва на хранителния план Simple Smile

mamaLina все едно си описала моята любов към храната. И към авокадото и ядките специално Simple Smile То аз основно на сурови ядки и сушени плодове живея. Авокадо ям в салати и на сандвич. Гледала съм рецепти за шоколадов мус, но не съм пробвала. Пробвах с райска ябълка, не се одобри вкъщи, само изхабих плодовете.

# 247
Петенце, ти каква рецепта си открила за муса?
Аз си го правя с:
2-3 лъжици скир
половин авокадо
доза протеин
какао
еритритол
(някой път слагам и банан)
Ако можеш да споделиш твоята, да си правя нея, ако е по-хубава, мерси Simple Smile

# 248
90 км. седмично?!!! Ако тичаш 5 дни се пада почти 20 км. на ден, правилно ли разбирам, защото аз днес едвам едвам направих почти пет, как е възможно?

Благодаря ви! Не мисля, че съм претренирала и по принцип съм свикнала да се движа. Сега не тренирам особено интензивно с бягането - всеки ден е, но не е много като обем. Я направя, я не 70-80-не повече от 90 км. седмично и то някакви неособено бързи тичкания. Сънят ми не е особено спокоен, макар че спя достатъчно време. Пия витамин Ц и витамин Д през зимата.
Глутаминът има ли някакви странични действия?

# 249
  • София
Тичам всеки ден. 90 км тази година са ми обемните седмици, преди години бяха 100 км всяка седмица. Обикновено обемът ми е между 70-80-90 варира. 5 км тичам, ако е заледено, почивам или нямам никакво време.

# 250
Шапка долу, Харпи! Много се възхищавам на хора, които тичат с години. Това много калява психиката.

Аз имах такъв период преди може би 10+ г, всеки ден тичах около 7-10 км и така няколко години подред. За мен тогава беше период на постоянен служебен бърнаут и психически стрес, а тичането ми позволяваше да разпусна. Към днешна дата бих казала, че във времето, в което тичах най-много бях най-малко доволна от живота си. И това ми е останало до ден днешен. Понякога също се отпускам да потичам, но рядко правя повече от 5км. Нямам желание и си казвам - защото съм в мир със себе си Grinning

За днес отчитам долна част. Успях да стигна до залата и направих 7 упражнения по 4 серии. После малко кардио.

Авокадо обичам, но ми идва калорично. Не знам защо с мъжа ми точно преди празниците си казахме, че е време да минем на режим. Луда работа.

# 251
И аз ти свалям шапка! Аз това не мога да си го предствя?!! Явно тичаш навън, аз съм на пътеката зимата, а други тренировки след или преди този обем от тичане?

Тичам всеки ден. 90 км тази година са ми обемните седмици, преди години бяха 100 км всяка седмица. Обикновено обемът ми е между 70-80-90 варира. 5 км тичам, ако е заледено, почивам или нямам никакво време.

# 252
  • София
Благодаря ви, аз бягането за нищо не го имам кой знае какво, че се свиква. Не пускам състезания особено, правя го за да съм фина, че наистина се горят добре калории с него.

На пътека много мразя тичане. Правя го, ако навън е сериозна поледица. Хубаво е навън много, дори и като е хладно! Пътеките във фитнесите не са калибрирани и часовниците също не са адекватни, та в повечето случаи там ми отчита по-малко км пробег. Нищо чудно и ти Pur да тичаш повече всъщност.

Ами, другите тренировки - силова 2 пъти в седмицата с инструктор. Сериозно ми качва тежестите, но и имаме доста натоварвания за развитие на мускулите, които ми трябват като бегач. Все по-малко йога вечер правя и по 30на мин. няколко пъти в седмицата танци, както ги усещам у нас. 1 път в седмицата ходя да катеря стълби в залата и си играя на босу-бола, което е своего рода някакво разнообразно кардио пак. На кинези гимнастика ходя, ако нещо много съм го закъсала и там има много хубави упражнения, които включвам в йога практиката.

# 253
  • Перник
Харпи,  поздравления за обема! Аз и за месец не успявам да направя 90 км. Relaxed А ми е толкова хубаво да бягам! Навън, независимо от сезона. И аз мразя пътеката вкъщи.

# 254
  • София
Петенце, ти каква рецепта си открила за муса?
Ако можеш да споделиш твоята, да си правя нея, ако е по-хубава, мерси Simple Smile

За една порция слагам:
1 добре узряло авокадо
1 доза телешки протеин изолат ползвам аз, с вкус на шоколад (пробвах със суроватъчния на мъжа ми, но телешкия има по-плътен и наситен шоколадов вкус)
2ч.л неподсладено какао
5мл течна стевия
Ванилия на прах
Добавям капчица-две вода

И всичко в нутри-то. Става супер гъст, шоколадов крем.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт