Как тренирам -28

• 21 777
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
На вертикалната в моята зала е 30кг. На хоризонталната не знам. Твоята може да е друга и да е различно обаче. Най-добре питай на място, там служителите би трябвало да знаят.

# 451
Аз май ще пропусна, днес, макар че още се чудя, ама натам върви....дойде ми и много ме боли корема, та май, май за тази седмица оставам с 3 тренировки. 😐

# 452
  • София
На твое място бих почивала. Колкото и да се твърди, че няма проблем да се спортува по време на цикъл, моето лично мнение е, че тялото има нужда от почивка и като цяло периода около цикъл и първите дни, ако има движение, то трябва е леко и не толкова натоварващо и приоритет трябва да е съня и възстановяването.

Първият ден никога не тренирам, някой път и втория, зависи как се чувствам.

# 453
Зависи кой как се чувства и колко са силни симптомите. Аз си ходя и първия ден, но нямам болки, нито е много обилно. Ако ме болеше обаче сигурно и аз нямаше да ходя, същото важи и ако течението е силно.

# 454
Аз днес се разписах с първа тренировка, за тази седмица ще са само две.

- Клек с щанга (3 х 10);
- Конвенционална тяга (3 х 12);
- Сгъване за задно бедро от легнало положение (3 х 12);
- Абдукции (3 х 15);
- Разгъване за предно бедро (3 х 10);
- Повдигане на пръсти от седеж (3 х 15);

Отделно вкъщи правих 15 минути упражнения за укрепване на коремната стена и затваряне на диастазата.

Утре ще е горна част - гръб, гърди и рамо. Бицепс и трицепс да ме прощават тази седмица ама няма да им обърна внимание. 😅

# 455
Отделно вкъщи правих 15 минути упражнения за укрепване на коремната стена и затваряне на диастазата.

Zoya, може ли линк към упражненията за диастаза?

За моя изненада се оказа, че аз също имам и то толкова години след последното раждане. Уж съм се проверявала, но явно не съм усетила или не съм проверявала на правилното място. Лекарката ми веднага каза, че се усеща.

# 456
  • София
Аз нали си пъхам носа навсякъде, та инстаграм фийда ми е пълен с упражнения за затваряне на диастаза и бебета и майки, и бебета, и тренировки с бебета и майки Simple Smile

Наскоро научих, че имало йога за бременни. И пак опираме до дишането за заздравяването на тазовото дъно и ядрото.

# 457
MagiB, днес правих тези упражнения + още малко диафрагмено дишане накрая. В този канал има доста подобни видеа.Това пък е друг канал, който също много харесвам за такъв тип упражнения.

Петенце, правилното дишане е ключово. Затова толкова я харесвам йогата. Relaxed

# 458
Благодаря, Zoya. Запазих и ще ги пробвам задължително, но ще почна с beginner видеото.

# 459
Приключих първата си седмица с 5 тренировки и имам тук-там мускулна треска в ръцете и краката. Предполагам че от другата пак ще вляза в ритъм и няма да има такива вече.

Прогресът ми от днес 100кг на лег пресата без събиране в коленете, а от вчера 8 набирания с лилавите ластици с единични прекъсвания на серията за няколко секунди поемане на въздух Sweat Smile До сега довършвах с лилави и червени (заедно). Сега целта е да увелича до 10-12 само с лилавите и когато успея, трябва да минавам на черни. Това ще отнеме време. Не го виждам още поне 2 месеца, вероятно и повече.

Програмата ми е вторник долна част, сряда горна част, четвъртък цяло тяло, петък горна част и събота долна част. Имам нови упражнения включени, а при някои от старите има увеличение на тежестите с намалени повторения, увеличение на тежестите със същия брой повторения, на други намалени тежести и увеличени повторения или сетовете са 4 вместо 3 сета. Общо взето всичко е разместено и обновено до някаква степен. Борбата ще е безмилостно жестока Satisfied
Чуден уикенд, мацки!

# 460
  • София
Привет, машинки! Как сте? Тренирахте ли, ако да - какво?

Аз да се оплача. В събота се отдадох на заслужена почивка, но в неделя трябваше да тренирам, но плановете невинаги се развиват както сме ги искали, та пропуснах вчера. Днес започнах седмицата ударно с крака, но няма да пиша тренировката, защото си е същата като предния път.

Любопитно ми е какви витамини пиете? Тъкмо поръчах моите, които не ги сменям за нищо на света и се кълна в тях, та ми е интересно вие какви приемате 🫶

Да не съм съвсем капо като няма да качвам тренировка, то поне ефекта от нея 😂

Скрит текст:

# 461
Аз вчера и днес почивам. От утре до събота, пак всеки ден.
Взимам само вит.Д3 редовно и понякога рибено масло.

# 462
  • София
Привет! Тренирам цяло тяло аз. Днес правих дупе, задно бедро, рамо и гръб.
Скоро си правих изследвания и сега според резултатите пия желязо, вит. Д, Б12, магнезий, фолиева, вит. Ц. Освен тези, пия също омега 3, колаген, астаксантин и гинко билоба ☺️

# 463
Здравейте 😊. За последните 10 дена се отчитам с две дълги двучасови тренировки, една 40 минутна за сила (горна част на тялото и коремни мускули) и две по-леки 30 минутни тренировки (разтягане предимно и леко движение).

През зимата винаги имам проблеми с болка във врата и гърба, но в момента е доста зле положението. Мисля че мускулите ми в тази част са възпалени, стегнати или просто претоварени. Следващите няколко дена ще почивам. Имам електрическа подложка и мисля да я ползвам, но ме притеснява като цяло този нестихващ проблем.

Витамини вземам комбинирани за жени, но не съм много редовна признавам си 😊.
Хубава седмица на всички!

# 464
Успях да тренирам и събота, и неделя и днес. Уикенда направих отделните дни горна и долна част, днес 1 час само кардио - стълби и пътека.
Откъм хранителни добавки взимам доста неща Grinning
Вит Д - 2000, цинк - 30 мг, магнезий - поне 600-800 мг, омега 3, витамин Б комплекс, хидролизиран колаген.
Отделно взимам Ресвератрол с пиперин и никотинамид, както и хиалуронова киселина. Тези последните две правя две завъртания годишно.

Общи условия

Активация на акаунт