Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 198
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Каква е цената на профилактични преглед с колоскоп и цитонамазка ориентировъчно. Важно ли е да търсим някой от избраните и препоръчани лекари или и обикновен гинекология би трябвало да може да извърши прегледа по здравна каса или с някакво доплащане?

# 211
steli4ka s, много зависи за къде става въпрос и дали в профилактичния преглед ще включат ехография. Ориентировъчно преглед, цитонамазка, колпоскопия излиза 200-300 лв в София, в зависимост от медицинския център.
Не, не всички АГ специалисти извършват колпоскопия, добре е предварително да проверите. И не, не е задължително да е при някой от най-известните лекари (там се чака дълго).
Доколкото знам има възможност за поемане от касата, но не съм запозната, тъй като ползвам фонд. Би трябвало личният ви лекар да ви даде направление за АГ, после АГ да назначи колпоскопия и т.н.

# 212
Здравейте момичета, мисля, че вече официално мога да взема приза за най-голямата ревла и паника в групата. Вчера ме приеха в болница за ексцизионната биопсия и абразио. Буквално изкарах деня в паника и плач от страх.

Днес сутринта ми беше манипулацията под венозна упойка. Лекарката каза, че за първи път ѝ се случва такова нещо. През цялото време съм била адски стегната и скована, явно от страха. Лекарката се е измъчила и в крайна сметка не е могла да изреже всичко, което е искала. Каза ми, че и от стягане се е получило и сцепване на влагалището на две места, та и ме е шила.

В момента съм с пъхнати марли в мен (тампонада?) и мога да кажа, че това е най-ужасното чувство до тук. Не мога да си намеря място и поза, в която да лежа и да не ме боли. Също явно това нещо притиска пикочния ми мехур и непрекъснато ми се пишка, но пък като отида не мога да изкарам много …

Надявам се този ад скоро да свърши!

# 213
Скъпа Whoisthisgirl,

Избий си ги тези мисли от главата. Няма да ти казвам аз миналия месец какъв цирк направих във ВМА като ми се спука хернията на диафрагмата… То беше рев, молби да ми слагат обезболяващи, колабиране в рентгена, после направо се молех да ми слагат упойка… Сестрите пък ме навикаха, че съм повтаряла като развалена грамофонна плоча след операцията, че много ме боли, а вече са ми сложили Морфин, лидол, Трамадол и аналгин. Тъй че не си примадоната на форума, споко. 😉

Изненадва ме, че си била стегната при венозна упойка. Няма никаква логика. То тялото се отпуска и си спиш. За мен нещо лекарката не се е справила като хората, има някои, които са много груби, попадала съм на такива АГ. Защо при едни всичко е ОК, при други боли? Всичко е до техника.

Пишкането не го мисли, от манипулацията е + упойката. Би трябвало да се оправи скоро.

# 214
  • София
Стегната при сложена венозна упойка и то от страх 🙄. Изключително странно ми звучи.
Пожелавам ти бързо и успешно възстановяване!

# 215
Привет, да питам какво става с часовете пру Карагьозов?Нещо не се заменят в темата....
Давала съм преди месеци и също са ми давали но няма подобни предложения напоследък..не се ли прави вече?

# 216
  • Ланкър, планините Овнерог
Подозирам, че не става така вече. Аз лично съм си платила Супердок + и като се освободи час за искания период, ми пращат съобщение. Часът ми се пази 6ч. Ако не резервирам, се праща на следващия на опашката. Така успях вече 3 пъти да резервирам, че и аз през 3м ходя. Сега в понеделник ми е единия, после през март. Задала съм да ми "каже", ако се освободи за следващ. Отделно, че за Карагьозов се изисква гарантиране с карта (имаше драма някаква с "кухи" часове и сигурно за това така го е направил)

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 21:22 от Гита Ог

# 217
Явно това ще е. Но сь с карта съм гарантирала..даже веднъж изгорях...Все пак ако някой има час до края на годината и няма да ползва -ще съм благодарна да го даде.А за Крумов във Вита?Мнения като диагностик?

# 218
Стегната при сложена венозна упойка и то от страх 🙄. Изключително странно ми звучи.
Пожелавам ти бързо и успешно възстановяване!

Именно, и аз не мога да си го обясня Sad че бях притеснена - бях, ама чак толкова притеснена, че дори когато спя да съм стегната? Че чак и сцепване на влагалището и шевове …
Сега остана мъчителното чакане на резултати Sad направо не ми се мисли, ако трябва да минавам през това още веднъж. Шапки долу за всички смели жени тук, които преминават през всичко това, някои от вас и по няколко пъти …

# 219
  • Варна
Преди време освободих час за доц. Карагьозов и освободеният час изобщо не се отрази в Superdoc, явно излиза само в Superdoc +. За мен единственият надежден начин човек да се дореди до час е да се абонира за Superdoc +. Друг вариант, който също съм прилагала, e да не се отменя часът, а на място на регистратура да се каже, че вместо Мими е дошла Тони примерно. Но с оглед това, че се оставят банкови данни като гаранция, едва ли всеки ще разчита на коректност.

# 220
  • Ланкър, планините Овнерог
Явно това ще е. Но сь с карта съм гарантирала..даже веднъж изгорях...Все пак ако някой има час до края на годината и няма да ползва -ще съм благодарна да го даде.А за Крумов във Вита?Мнения като диагностик?
Аз първо на Крумов съм била пациент. Даже, като си разбрах диагнозата, директно на него писах, даже не съм се чудила. Но заради сериозността на диагнозата, бях прехвърлена от него към Карагьозов.

# 221
Четох те Гита.Радвам се ,че ди добре Heart .При Крумов вече имаше диагноза и той е взел предвид. А като първоначална такава се интересувам доколко е компетентен.
Галиция,може би е така..

BG83- кутията в пълна и не може да себщ пращат съобщения

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 07:44 от reninel

# 222
Моя близка е със резултат от направена ,,цитонамазка ,, PAP 2 .Обаче ,след направена гинекологична биопсия ,по препоръка на гинеколога ,се установява че има ,,умерена дисплазия на многослойния плосък епител ,, до CIN 2.Гинеколога препоръчва операция ,но ние не знаем дали при такъв резултат се налага такава намеса ,или може лечението да бъде проведено медикаментозно.Обмисляме вариант за второ мнение,и втора цитонамазка.Ако някой може да даде мнение.И евентуално в болница Вита или в Майчин Дом има по големи специалисти .

# 223
На каква възраст е жената, раждала ли е, тест за ЧПВ има ли?

# 224
На каква възраст е жената, раждала ли е, тест за ЧПВ има ли?
63 години,три деца ...тест за чпв - какво е това ?

Общи условия

Активация на акаунт