Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 291
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Нямам колпоскопия, ще си запиша час да направя, въпреки че гинеколожката каза, че нямало нужда. Изопринозин ми изписа, за 6 месеца. Мъжът какво трябва да прави в този случай, да се изследва и той за hpv?

# 376
Отрицателни са Ви 16 и 18 тип, но от тези 12 типа не е ясно кой точно сте положителна. Има пакети, които показват всички високорискови и се пояснява кой точно сте. Да, мъжът също трябва да се изследва и ако е положителен заедно с вас трябва да приема имуностимуланти.

# 377
Не ѝ трябва да знае кой от останалите има, това какво ще
помогне? Знае, че не са 16 и 18, което е важно, останалото е ясно.
За мъжа- няма нужда да се изследва, обикновено те са преносители и при тях не се задържа вирусът, но нека лекарят да прецени.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:20 от ДХ3

# 378
  • Варна
На мен ми казаха и двамата да пием там, каквото са ни изписани. Него не са го изследвали.

# 379
  • София
iliyanap, съжалявам, че ви обърках, за всеки лекар винаги има и негативни мнения може би не трябваше да споделям. Моята ситуация си имаше специфики, просто оттогава смятам, че трябва да се търсят лекари, които специализират в определена област. Ако се чувствате сигурна с лекаря не взимайте мнението ми предвид. Но ако все пак имате време, второ мнение не би навредило, аз търся такова преди всяка по-сериозна манипулация.

# 380
iliyanap, съжалявам, че ви обърках, за всеки лекар винаги има и негативни мнения може би не трябваше да споделям. Моята ситуация си имаше специфики, просто оттогава смятам, че трябва да се търсят лекари, които специализират в определена област. Ако се чувствате сигурна с лекаря не взимайте мнението ми предвид. Но ако все пак имате време, второ мнение не би навредило, аз търся такова преди всяка по-сериозна манипулация.

При него съм отскоро и реално не знам до колко мога да му имам доверие. Определено работи доста хаотично и това ме притеснява. Ще потърся за всеки случай и второ мнение, за да не избързвам.

# 381
Здравейте, момичета. След доста четене и търсене пиша и тук. След много леко прокървяване след секс октомври края, отидох на преглед. Преди това проблеми сериозни никога не съм имала. Лекувала съм два пъти бактерия през годините. Прегледа мина с цитонамаска, колоскоп (лекарката видя малък участък, който не се оцвети), пуснахме и тест за HPV. Разбрахме се след резултатите от всичко да отида за биопсия.  Резултатите са следните : от микробиологията - енерококус фекалис 10 0000, HPV - 59, a от биопсията , която последствие правихме CIN 1 /ще приложа изследването/. Започнахме лечение на бактерията 2 пъти по 6 Полижинакса (преди и след цикъл). За HPV ми каза нищо да не пия, което много ме учуди - този се води от рисковите. Имам много близък човек с HPV и на своя глава започнах изопринозин по 1 таблетка на ден. И сега голямото ми объркване идва от подхода към резултата от биопсията. Първият път като се чухме с лекарката ми каза нищо няма, всичко е наред, нищо няма да правиш, звънни ми след НГ. Обадих и се след НГ препрочето и изследванията отново,  каза ми,че няма страшно, че ще го изгорим, но на първия ден от цикъла ми пак да и звънна. Съответно - звъня онзи ден, зпаиса ми час за преглед, но нито дума за изгряне. Много съм объркана, някой с подобни резултати да сподели по какъв път е минал. Доколкото се информирах подобен резултат от биопсията може да се лекува и консервантивно. Удачно ли е преди горене да се подходи така? Иска ми се като,че ли преди нещо по- инвазивнао да опитам с лечение с лекраства.

# 382
Пожелавам успех, не мога да дам мнение. Но имам въпрос- нали се горят ранички. А при теб какво точно ще горят?

# 383
Miss A.,

За горенето няма да коментирам, но с този Изопринозин по 1 на ден абсолютно нищо не правиш.
Има си схеми, според кг и т.н.
Питай си АГ да ти изпише, ако не по-добре заложи на Кориолус, там поне дозата е фиксирана.

# 384
Пожелавам успех, не мога да дам мнение. Но имам въпрос- нали се горят ранички. А при теб какво точно ще горят?

Намам идея. За това и пиша тук, ако може някой да ме ориентира.  Този участък, който са описали,че е Cin 1не е ли въпросната раничка? 😵‍💫🧐

Относно схемата за пиеме, аз си го самоназначих. Гинеколжката ми смята, че не е нужно да пия каквото и да е. Но след доста изчетени неща и обсъждане с близки с подобен проблем ми се струва, че не е като да няма нужда.

# 385
  • София
Щом има ерозио, както и йод-негативен участък, това е което наричат "раничка". Останалото лечение ми изглежда ок, доста от лекарите не изписват лечение за ЧПВ, защото няма категорични данни за излекуване с никой препарат. Бих казала отново да се потърси второ мнение при специалист преди всякакви други манипулации като горене, защото зависи от локализация, години и тн. ЦИН 1 не е толкова спешно, че да трябва веднага да се направи дали е този или другия месец няма да има особена разлика. По-добре е да се действа, когато човек е спокоен, че прави най-доброто за себе си.

# 386
Щом има ерозио, както и йод-негативен участък, това е което наричат "раничка". Останалото лечение ми изглежда ок, доста от лекарите не изписват лечение за ЧПВ, защото няма категорични данни за излекуване с никой препарат. Бих казала отново да се потърси второ мнение при специалист преди всякакви други манипулации като горене, защото зависи от локализация, години и тн. ЦИН 1 не е толкова спешно, че да трябва веднага да се направи дали е този или другия месец няма да има особена разлика. По-добре е да се действа, когато човек е спокоен, че прави най-доброто за себе си.

Благодаря, основно се опитвам да запазя спокойствие, за да се действа разумно. Ще запазя отново час и ще видя какво решение ще се вземе, ако е нужно ще потърся второ мнение.
Нямах представа, за това че имуностимулаторите не гарантират лечение и някои лекари не изписват.

# 387
  • София
miss, моят съвет е, преди да приключите с лечението на бактерията да не се подлагате на никакви процедури. Изопринозинът е лекарство, което аз не бих приемала, ако не ми е жизнено необходимо. Cin 1 при млади жени понякога търпи регрес без никаква нужда от лечение.

# 388
miss, моят съвет е, преди да приключите с лечението на бактерията да не се подлагате на никакви процедури. Изопринозинът е лекарство, което аз не бих приемала, ако не ми е жизнено необходимо. Cin 1 при млади жени понякога търпи регрес без никаква нужда от лечение.

Благодаря, buni.
А имаш ли идея колко време след приключване на лечението за бактерията е редно да се вземе пак микробиология, за да даде реален резултат? 😊

# 389
Iliyanap, Вие направете каквото си прецените, но лично аз му имам пълно доверие. И аз не съм отдавна при него, но след консултации с ужасни, некомпетентни хирурзи (3 бр., включително от елитно частно лечебно заведение) и в тотално отчаяние имах късмета да попадна при него и го смятам за единствения, който от началото до края знаеше какво прави, имаше познанията и опита, и изобщо не се колебаеше как да действа. Въобще повече няма да помисля нито за друг специалист АГ, нито за друг хирург, ако пак ми потрябва. Освен това аз съм ужасно страхлива, стане ли въпрос за медицински процедури, направо мра от страх и отлагам до последно, но сега ми се промени настройката, просто той ми вдъхна усещането, че съм в добри ръце. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт