Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 247
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Уреа и микоплазма се изследват с проба с тампон като при микробиология. Лекува се и партньорът, ако има такъв.

# 361
  • София
The doors, не, не бях при Делчев, а при израждащия. Дори не мисля, че има колпоскоп. Ще трябва да намеря някой. За съжаление доцент Карагьозов има часове чак за 2026 г.

Уреаплазмата ми я установиха чрез изследване на цервикален секрет, а и с ехографско изследване - видя се течност.

# 362
Аз ходя при Цветан Тончев, чного съм доволна.

# 363
Здравейте, момичета!
Споделям и моята история:
С два летца- 23.01.2024г.( хистология - карцином ин ситу, чисти резекционни линии) И 20.06.2024г. ( Цин 2-3 чисти резекционни линии)- направени от доц.Карагьозов. Контрола след двата- СС- 3 В и порцио- 3 А. Положителен HPV- 16. Трета контрола- януари 2025г. Група в канала 3 В. Колкоскопът е чист, резекция тип 2. Доцент Карагьозов каза, че е спокоен, но на мен ми е притеснено с тази висока група в канала след 2 летца.   Има ли някоя жена с подобни резултати и манипулации? Какво бихте ме посъветвали?

# 364
Хммм 🫤
Неговото мнение е да не се предприема нищо, така ли? Поне биопсия? Втората конизация до чисто ли е била? Искайте блоковете и ги занесете на второ мнение, може и стъклата от цитонамазката. Чудя се къде да идете на втора консултация при положение, че сте пациент на Карагьозов, то буквално по-нагоре накъде… може би Плевен, ако случайно Ви е близо - Горчев, за Томов съм скептична - ще иска да реже 100%. Евентуално Марков в Токуда. И аз не бих била спокойна с такива резултати, Карагьозов съвсем нищо ли не каза?

# 365
Здравейте! Моля за мнение

# 366
The doors, здравей! Много ти благодаря за бързия отговор.
На мнение е, че може да изчакаме с рязането. Каза, че над 70% от матките, които е махнал , не е трябвало( видно от хистологията след операцията ). На моменти мисля, че има доста практика и звучи логично да се чака, но след …..Не е споменал за абразио. И двата летца бяха с чисти линии. Мога да отида до Плевен при Горчев , така или иначе ходя при имуноложката доц. Конова в Плевен. Много ли се чака за час при Горчев?

# 367
Нямам представа, най-вероятно да - половин България ходи при него. Звъннете и питайте, нищо не губите.

# 368
The doors, благодаря! Утре ще звъня.

# 369
  • София

Мога да препоръчам гинеколога, при който аз ходя. Той прави колпоскопия при всеки преглед, на което аз много държа. д-р Валери Иванов, работи в Майчин дом, но има кабинет срещу мол Стамболийски. Simple Smile

Рядко си позволявам да се изкажа негативно, но при мен това е лекарят, който беше причината да се влошат нещата. Тотално неглижира усложненията след биопсията при него и прекарах 3 месеца на легло заради безхаберието му. До последно твърдеше, че сама съм си виновна, че кървенето не спира, защото съм се притеснявала твърде много (за протокола не излизах от нас дори с надеждата да спре и лежах седмици наред). Към него момент работеше в Шейново и дори колегите му не можаха да го убедят, че бърка.
След намесата на друг лекар си се възстанових без проблем въпреки стреса, така че явно не беше от "притеснение".
Не го препоръчвам изобщо, смятам че в областта на онкогинекологията няма компетенции.

# 370

Мога да препоръчам гинеколога, при който аз ходя. Той прави колпоскопия при всеки преглед, на което аз много държа. д-р Валери Иванов, работи в Майчин дом, но има кабинет срещу мол Стамболийски. Simple Smile

Рядко си позволявам да се изкажа негативно, но при мен това е лекарят, който беше причината да се влошат нещата. Тотално неглижира усложненията след биопсията при него и прекарах 3 месеца на легло заради безхаберието му. До последно твърдеше, че сама съм си виновна, че кървенето не спира, защото съм се притеснявала твърде много (за протокола не излизах от нас дори с надеждата да спре и лежах седмици наред). Към него момент работеше в Шейново и дори колегите му не можаха да го убедят, че бърка.
След намесата на друг лекар си се възстанових без проблем въпреки стреса, така че явно не беше от "притеснение".
Не го препоръчвам изобщо, смятам че в областта на онкогинекологията няма компетенции.

Благодаря за мнението ! Имам час за 06.02. За хистероскопия и конизация. Определено след коментара ви доста се обърках. Не съм търсила второ мнение до този момент, защото той ме уверява, че нещата не са зле и процедурата е рутинна. Като цяло дори не искаше и летц да ми направи, а аз настоях. Лошо е , че нямам много време до тогава за второ мнение и не зная какво да правя в този случай. Дано се намери още някой да сподели мнение за него.

# 371
Здравейте и от мен. Присъединявам се към темата с въпрос. Какво значат тези метапластични клетки ? И другото ми питане е възможно ли е да има находка от атипични клетки на колпоскоп, които да са в следствие на бактериални инфекции , БВ, уреаплазми и тн.? 

# 372
Метапластичните клетки са нормална находка. Това са клетки, които се променят, но не в злокачествен процес.
Атипични клетки следствие някаква инфекция - да, възможно е. Но така зададен въпросът е подвеждащ.

# 373
Момичета, така се стреснах, че не съм адекватна, чета в нета, но до ума ми не стига:
Моля за малко помощ 🍀

# 374
Имате положителен резултат за високорисков щам, ще проведете лечение за ЧПВ и пак ще се тествате след някакво време.Цитонамазката е ок.Колпоскопия има ли?

Общи условия

Активация на акаунт