Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 348
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Ако не са Ви гледали на колпоскоп, следващата стъпка е да Ви видят. Ако има някакви изменения, се взима биопсия. Ако и там има нещо, се прави конизация.

Както виждате, има много условности. Може изобщо да не стигнете до част от процедурите. Доколкото разбирам, сте млада, а при младите дами често нещата са обратими с медикаменти.

Но дори и да се стигне до конизация, има много момичета,  родили след нея.

Така че се успокойте и действайте.

И да - има такива, които са успели да подтиснат вируса.

# 421
Здравейте! Споделих моята история преди две седмици, ще обобщя информацията отново, заедно с продължението. Положителен HPV 16 от януари 2024г. Последваха 2 летца- януари и юни 2024г. направени от доцент Карагьозов в болница Вита- София. Резултати от хистология - след първия летц- карцином ин ситу, след втория ЦИН - 3, чисти резекционни линии след двата летца и ЧИСТ КОЛПОСКОП. Контролни цитонамазки- октомври 2024г.- 3 в в канала, порцио - 3 А, януари 2025г. - 3 В в канала, порцио 2А. След последния резултат от цитото на 17януари 2025г. И преглед с колпоскоп ( уж без изменени участъци) доц. Карагьозов ми предложи хистеректомия със запазване на яйчниците, с отворена коремна операция.
В момента съм на имуномодулиращи терапия и на 28.01.2025г.,  имах час при имуноложката ми и тя каза, че иска второ мнение и ми записа час при професор Славчо Томов в Света Марина - Плевен. Вчера 29.01.2025г. след преглед на д- ти и направен преглед с колпоскоп, професор Томов УСТАНОВИ атипични изменения, които доцент Карагьозов не ВИДЯ на колпоскопа преди няколко дни. Нямам никакво обяснение.

# 422
Томов какво предложи? Нека позная - и той хистеректомия с отворена операция? Показа ли Ви атипичните зони, които Карагьозов не е видял?
Карагьозов на каква база иска да маха всичко, а да не ампутира цялата шийка, например? На каква възраст сте?

# 423
  • Дубай
Томов какво Ви предложи?! И мен ме интересува?

# 424
The doors, привет!
Томов ми предостави цветна снимка, от която много добре се вижда атипичния участък.
Професорът ми предложи два варианта:
1. Ре, ре, ре летц и хистероскопия.
2. Хистеректомия с робота, със запазване на яйчниците.
Карагьозов хем не ме е изчистил два пъти даже, хем не вижда атипичните зони. Внимавайте много, дами! На 45 съм!
Още не съм решила кой от двата варианта да предприема, имам записан час за 06.02.2025г. За един от двата варианта. Помагайте!

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:04 от Цветелина Спасова 765216

# 425
Няма как Карагьозов да “не ви е изчистил” при хистология с чисти резекционни линии. Явно обаче процесите при Вас не са стопирани с изрязването, дали заради ЧПВ-то или заради много лош късмет… не знам.

Аз лично бих опитала ре-ре-ре летц и хистероскопия преди да ми вадят орган. Погрешно е схващането, че ако репродуктивния живот на жената е приключил, едва ли не този орган е излишен. Дори при запазване на яйчниците и ненавлизане в индуцирана менопауза. Цялата динамика на органите в перинеума и като цяло тазовото дъно търпят негативи от липсата на орган. Не казвам, че задължително би се случило някакво усложнение, но все пак.

# 426
  • Дубай
Цвети, извинявам се друг път писала ли си  в темата..., защото историята ти ми е доста позната...

# 427
I.V, привет!
В малко дългия пост споменах, че писах преди две седмици.
The doors! Карагьозов беше на мнение, че не е нужно и втория летц да направи , по настояване на патолога, и на мен го направи ( безотговорно бездействие е това за мен) , каза живей си живота, нищо ти няма. Но след резултата, се оказа, че е трябвало.
А защо Карагьозов не видя преди дни този лош участък?
Как да му повярвам след толкова грешки?
И аз клоня към вариант 1 , ще се доверя на професор Томов.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:18 от Цветелина Спасова 765216

# 428
  • Дубай
I.V, привет!
В малко дългия пост споменах, че писах преди две седмици.
Да, прочетох това... Попитах преди това дали си писала, защото никът ти ми е познат,обменяхме информация с едно момиче/жена миналата година,което не е писала отдавна,  чудех се дали не е тя!

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:21 от I.V

# 429
I.V не съм аз. Пиша за първи път. Но ще Ви държа в течение, момичета! Задължително е второто мнение.

# 430
  • Дубай
Разбрах😊Каквото и да избереш съм сигурна, че ще по-добрият избор за себе си и накрая ще си отдъхнеш... Аз също посещавам св. Марина в Плевен, но до. Тотев

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:39 от I.V

# 431
I. V
Много ти благодаря! Само се притеснявам от това чакане да не стане рак.
И Вие ли сте в подобна ситуация?

# 432
  • Дубай
Не мисли такива неща... Нещата не се развиват толкова бързо там долу, а и ако имаше нещо такова, доц Томов щеше да назначи допълнителни изследвания и информира.
Преминала съм две конизации в Плевен, последната ми цито през септември  беше втора група. Надявам се и сега да е!

# 433
The doors, привет!
Томов ми предостави цветна снимка, от която много добре се вижда атипичния участък.
Професорът ми предложи два варианта:
1. Ре, ре, ре летц и хистероскопия.
2. Хистеректомия с робота, със запазване на яйчниците.
Карагьозов хем не ме е изчистил два пъти даже, хем не вижда атипичните зони. Внимавайте много, дами! На 45 съм!
Още не съм решила кой от двата варианта да предприема, имам записан час за 06.02.2025г. За един от двата варианта. Помагайте!

Здравейте момичета
Дано нещата се оправят Цвети, 😇Вече не знам кой какво вижда и кой какво прави там долу.....
Сега се чудим на майка ми къде да правим хистероскопията дали във Вита или в Майчин дом .
Това което на мен ми прави впечатление че все казват ами
..виждам нещо , има сянка...ела за това ,ела за онова.....
Да не говорим че се натъкнахме и на др доктор онколог до 5 градска който др искаше да вади нa майка ми цялата матка след биопсия и резултат дисплазия до СIN 2 , мазка PAP 3 A
Този същия каза ...Ами вадим всичко....няма друго спасение, всичко..🥺☹️☹️
Там имаше възрастни женици които се подлагаха на такива опрации , сами дошли от дълбоката провинция ,не ми се мисли
Отиваме на другите места и казват ооо, няма нищо такова при СIN 2 не се прави нищо , било патология
Отиваме на друго място ...там казват ами да направим хистеро...пък после ще видим може да махаме всичко ...
Вече почвам да усещам че всеки си прави каквото си иска, какво виждат или не, какво махат или не

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 19:39 от Roni34

# 434
Здравейте!
Това е резултата ми от микробиологията.
Може ли мнение? Гинеколожката ми изписа Макмирор таблетки за 6 дни по 3 пъти на ден и Макмирор глобули за 12 дена по 1 на ден вечер. Пробиотик не ми изписа. Дали е възможно да се е получила бактериална вагиноза от това, че не пих пробиотик по време на лечение (с антибиотик) на Уреаплазма?
Кандида е отрицателна, нали?

Общи условия

Активация на акаунт