Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 343
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Мили дами, половин година съм след LLETZ, нещата засега изглеждат добре, но започвам да се чудя, дали hpv може да се разпространил на други места по тялото…(предполагам се сещате къде). Прави ли ли сте си изследвания при други специалисти?

# 391
  • София
miss, след като приключите с полижинакса, изчаквате да мине един редовен цикъл и след него микробиология.

# 392
Miss,

Аз бих добавила опашка от вагинален пробиотик след Полижинакса, всъщност след бактериални инфекции винаги ми изписват.
Гинофилус или Лактажин - един курс само вечер.

# 393
Понеже споменавате Кориолус, да попитам. Преди време го бях търсила за моя близка и беше изчерпан във всички онлайн аптеки. Стана ми странна тази липса докато не попаднах на статия, че добавки, които нямат доказана полза за организма се спира продажбата. В това число влизаше и Кориолус. Какво мислите и с какво го заменяте?

# 394
Iliyanap, Вие направете каквото си прецените, но лично аз му имам пълно доверие. И аз не съм отдавна при него, но след консултации с ужасни, некомпетентни хирурзи (3 бр., включително от елитно частно лечебно заведение) и в тотално отчаяние имах късмета да попадна при него и го смятам за единствения, който от началото до края знаеше какво прави, имаше познанията и опита, и изобщо не се колебаеше как да действа. Въобще повече няма да помисля нито за друг специалист АГ, нито за друг хирург, ако пак ми потрябва. Освен това аз съм ужасно страхлива, стане ли въпрос за медицински процедури, направо мра от страх и отлагам до последно, но сега ми се промени настройката, просто той ми вдъхна усещането, че съм в добри ръце. Relaxed

Благодаря много ! Може ли да ви пиша на лични ?

# 395
Както искате, но моята операция не беше такава, каквато предстои на Вас. Simple Smile Така че едва ли мога да Ви бъда полезна с нещо конкретно. Просто исках да кажа, че за мен човекът е много добър специалист и ако не дай боже нещо пак ми се наложи, пак ще му се доверя.

Изчерпали сте си лимита за съобщения, ми изписа. Отговарям Ви тук - в тази болница беше операцията, да, и условията ми се видяха нормални (аз съм и раждала там). Персоналът бяха любезни всички. Не съм лежала в частна болница обаче и може би нямам база за сравнение. Но за мен Майчин дом си е напълно ок. Simple Smile
Успех Ви желая където и каквото да предприемете (и който и лекар да си изберете).

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 16:26 от Lorelada

# 396
Мили дами, половин година съм след LLETZ, нещата засега изглеждат добре, но започвам да се чудя, дали hpv може да се разпространил на други места по тялото…(предполагам се сещате къде). Прави ли ли сте си изследвания при други специалисти?
Предполагам имате предвид устна кухина и др.,и аз съм се чудела ,но при самата мисъл ме хваща страх, но ако някой е правил подобен тест за HPV в устната кухина,нека сподели!

# 397
Няма такива тестове.

# 398
Здравейте. Има ли някой, който е алергичен към никел, хром или други метали, който е минал през LLETZ? Алергична съм към първите два, като алергията се проявява в кожни обриви. Случайно снощи ми хрумна да проверя от какъв материал е бримката и изглежда, че поне никел е част от самата сплав. Ще опитам да разбера повече по въпроса и от лекаря утре.

Все още се чудя дали да действам с LLETZ-а сега при условие, че на последната колпоскопия този месец не се виждаше лезия, както и ендоцервикалната проба не показа наличие на високостепенна дисплазия, или да повторя всички тестове отново през март и в зависимост от резултата тогава да направя процедурата. И двете са опции на база разговора ми с лекар, в момента няма медицинска спешност, но пък ми се иска да започна да действам в посока трансфер и LLETZ изглежда като по-сигурна опция и при евентуална бъдеща бременност.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 14:59 от nhhr

# 399
Здравейте! Имам правена конизация преди 5 години, скалпелно като сега разбирам, че доктора си е оставил ръцете, шийката е на парченца. Искаме да започваме опити за бебенце, но се притеснявам за износването. Насочила съм се за мнение при д-р Любомир Христов, ако някой има с подобен случай да ме посъветва. Бихте ли ми препоръчали добавки за имунитет след борба с уреаплазма и доста приети АБ?

# 400
Здравейте! Имам правена конизация преди 5 години, скалпелно като сега разбирам, че доктора си е оставил ръцете, шийката е на парченца. Искаме да започваме опити за бебенце, но се притеснявам за износването. Насочила съм се за мнение при д-р Любомир Христов, ако някой има с подобен случай да ме посъветва. Бихте ли ми препоръчали добавки за имунитет след борба с уреаплазма и доста приети АБ?

Аз имам добри впечатления от д-р Христов от Надежда (предполагам, че става дума за него). Впечатленията ми са от болничен престой там след инфекция след хистероскопия.Знам, че е специалист що се отнася до серклаж.

Иначе след лечение на уреаплазма не съм приемала нищо специално, но както и някой друг беше споменал, след антибиотици обикновено слагам вагинални лактобацили (в общия случай Лактажин, но в от известно време не се намира в аптечната мрежа поне в Пловдив).

# 401
Здравейте , момичета
Някоя която да е правила Хистероскопия в Майчин дом при доц.Тюфекчиева или във болница Вита при доц.Карагьозов.
Моля за мнения , ако сте правили при някой от тях двамата
Благодаря,

# 402
Колко време след Летц е нормално да има течение? При мен вече 2 седмици си върви и не изглежда да намалява..

# 403
Колко време след Летц е нормално да има течение? При мен вече 2 седмици си върви и не изглежда да намалява..

Един месец.

# 404
Благодаря. Честно казано не помня какво точно ми каза АГ, върти ми се 3 седмици, но навсякъде в интернет пише, че повече от 2 седмици не е ок и малко се зачудих

Общи условия

Активация на акаунт