Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 122
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
!Не е странно разминаването.Аз на биопсия имай цин3, след конизацията цин 2.Случва се лекарят да обере материалът с биопсията и после хистологията да покаже друг резултат, което е добре.

Карина, казват месец, но ако можеш изчакай два.

# 691
Благодаря, моята конизация беше миналата година. Винаги съм ползвала тампони и сега с тези превръзки ми е голяма мъка. Знам, че се оплаквам от пълна глупост,но чак обриви получавам от тях.

# 692
Съвсем не са глупости, вече
може да ползваш.Аз си ползвам, като у дома минах на менструална чашка, навън тампони.

# 693
  • Sofia
Аз идвам с малко странен въпрос, но си изкарах акъла днес и сега се чудя дали трябва да предприема нещо.

Предистория : преди 9 години имах раничка и се изследвах за ЧПВ - излезнах положителна за нискорисковия 57/71. Горихме раничката. Преди година цитонамазката ми беше пап 1-2. Преди един месец направих цитонамазка (пап 1), колпоскоп (чист, или поне по думите на Крумов нищо обезпокоително) и ехограф (всичко наред).
Планирахме пак да пусна изследване за ЧПВ, да видим там как се движат нещата.

И сега питанката ми : по календар преди два дена трябваше да ми е овулацията, също така имаше и полов контакт. Днес забелязах при избърсване само кървава слуз (по-скоро ярко червена). Сега се чудя, възможно ли е това кървене да е свързано с овулацията или пък с половия контакт, спукан капиляр, др. Дали има смисъл пак да ходя на преглед, при положение че миналия месец всичко беше ок?

За пръв път ми се случва да имам кървене (засега еднократно) по никое време.

# 694
Възможно е, но ако пак се повтори иди и нека лекарят направи пак изследвания.Хубаво е да идеш веднага, след като видиш кървене.Все пак има голяма вероятност да е от овулацията.И аз съм имала такива зацапвания.

# 695
  • София
Лек кръвенист секрет при овулация е възможен и нормален за много жени. Щом сте била на преглед преди месец, можете спокойно да се самонаблюдавате поне още един. При повтаряне на контактно кървене извън овулация, отидете отново на преглед, без изобщо да се съобразявате с датата на предишния.

# 696
Благодаря, моята конизация беше миналата година. Винаги съм ползвала тампони и сега с тези превръзки ми е голяма мъка. Знам, че се оплаквам от пълна глупост,но чак обриви получавам от тях.

Пробвайте с менструално бельо. Аз ползвам от известно време и все едно не съм в цикъл. Няма го вече дискомфорта, страшно удобни са и най-важното не пропускат.

# 697
  • Sofia
Много Ви благодаря за отговорите!
Ще поизчакам да видя дали ще се повтори.

# 698
  • София
Много пъти съм имала такова зацапване при овулация. Всеки път ходех на преглед от страх да не е поредната киста. Понякога си беше киста, понякога овулация.
Да, ако пак се повтори задължително преглед.
А може пък и да е от сексуалния контакт, ако е било по-грубо или сухо. Случва се.

# 699
  • Sofia
Аз никога не съм имала кървене по време на овулация или заради полов контакт, затова съм толкова озадачена. Днес вече си има леко зацапване не само при избърсване, но е кафеникаво (тоест стара кръв), а не ярко червено като вчера. Ще наблюдавам как вървят нещата.

# 700
Здравейте, дами.

Пиша тук, тъй като темите за HPV не са актуални. През ноември 2023-та ми откриха ЧПВ щам 53 (среднорисков) , чист колпоскоп и добра цитонамазка, водихме лечение и аз к партньора ми с Hupavir, както и се пазихме. През лятото на 2024-та той даде негативен резултат, а аз повторно позитивен на същия щам и цитонамазка 3А, взехме биопсия в следствие на колпоскопско изследване там излезе, че няма дисплазия или изменения. Проведох още 6м. курс с биобран и papilocare, но уви вчера отново дадох позитивен тест.. вече съм отчаяна, не искам и да си представям каква цитонамазка ще излезе след 2 седмици 😕. Лекарката ми изписа сега Crispact, но то е пробиотик не мисля, че много би помогнал, предвид, че и ударните имунностимуланти нищо не направиха.. какво    бихте ме посъветвали? Има ли някой, който толкова дълго въпреки мерките не успява да го пребори?

# 701
  • Сф
Дайте си още време. На мен ми отне 2 год да махна 2 щама, на приятелка също  2години. Такава напаст се лекува бавно, на организма му трябва време.

# 702
  • Sofia
А всъщност ЧПВ може ли да се премахне напълно от организма или просто става латентен като вируса на Варицелата?
Тоест може да бъде наистина излекуван или само подтиснат?

# 703
А всъщност ЧПВ може ли да се премахне напълно от организма или просто става латентен като вируса на Варицелата?
Тоест може да бъде наистина излекуван или само подтиснат?

Не знам вече, според гинеколожката ми може да бъде излекуван, според това, което съм се интересувала като информация и съм чела и тук в форума, може да бъде подтиснат и да е в латентна форма, но в тази си форма дава негативен резултат на теста…

# 704
Добре де, на мен докторката ми каза да пия изопринозин 6 месеца по 2 седмици, друг лекар ми каза, няма нужда, правиш само цитонамазки на 6 м. Излезна ми позитивен hpv на други високорискови, без да е означен конкретен номер, 16 и 18 негативни.

Общи условия

Активация на акаунт