Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 61

• 32 112
  • 744
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Аз преди 15 г в България си спомням, че по едно време бях втора степен. После смених държавата и на последните профилактични не излезе нищо нередно.
Възможно ли е тази 2ра степен да се самооправи, или пък степените винаги вървят напред по правило?
На втора група й няма нищо - води се нормална. Няма какво да й се оправя. От първа можеш да минеш към втора и обратно и после пак да ги редуваш.

# 736
Здравейте, момичета, надявам се да сте добре и успешно да се борите с тази гадина! Аз пък съм бременна... много се радвам разбира се, но пък и се притеснявам заради вируса, защото когато го повдигнах на въпрос на джи пито, тя пак ми каза: "И какво от това, това няма влияние върху бременността, не се притеснявай". Първата ми бременност беше със секцио, може и да се наложи и тази да е така, което не криело, според докторите тук, никакъв риск. Но знаете как е - тревожим си се жените за всичко. Също така съм и притеснителна като дойде време за летене със самолет и затова си взимам 2-5мг диазепам (винаги ми помага да се отпусна), което ми се наложи преди 2 седмици, когато още не знаех, че съм бременна. Знам, че диазепамът е едно от най-вредните нещо по време на бременност и съм адски притеснена дали не съм навредила на плода несъзнателно. Също така и имам проблеми със заспиването от много време вече и един лекар в БГ ми препоръча реламакс и мелатонин, които си ми действат много добре, не съм ги взимала от неделята, когато разбрах, че съм бременна (не ме питайте как заспивам без тях и как ставам за работа и за детето,) но пак не съм сигурна дали е добре да се вземат тези двете в комбинация по време на бременност. Моля за съвет, от който е имал същия случай! Първият ми ултразвук е на 15ти Май и дотогава ще се видя в чудо от стрес...В началото на Май ще бъдем в БГ и исках да ви попитам за мнение какво, как и при кого да изследвам? Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 18:17 от DimBZah

# 737
Минавам да се отчета за безплатния профилактичен преглед в Люлинмед. Аз ходих във филиала срещу ВМА, при д-р Манол Антонов. Много внимателен, много усмихнат, всичко си изговорихме, прегледа ме, ехо, колпоскоп, взе ми проба за цито (плаща се допълнително 25 лв.). След 10 дни ще ми е готов резултата, ще ми го пратят по мейла, пратиха ми и резултата от прегледа така.
Слава Богу, дотук всичко ми е нормално, няма проблеми в шийката или другите органи.
Видя ми нещо, което моята АГ не ми беше казвала, а от години подозирах, че имам такова, става дума за джоб, който се образува при секцио и оттам следва продължително зацапване при цикъл. Аз всъщност в bg-mamma разбрах за това състояние, даже му казах и той се позасмя, но да, наистина това е причината.
Та като цяло - много съм доволна, даже определено бих ходила при този лекар и друг път. Аз леко се бях стреснала - доктор от Пирогов, хирург, ама беше изключително приятен.
Та който има нужда от такъв преглед, препоръчвам. То наистина си е голям разход за профилактика все пак.

# 738
  • Sofia
То на истмоцелето много АГ не обръщат внимание, освен ако не е много голямо и се планира нова бременност. Отделно "лечението" му е единствено оперативно без гаранция за успех. Та затова много-много не го споменават дори да го видят. Не пречи на нормалния живот, само зацапването след цикъл е неприятно, защото може да се проточи и до 14 дена.

# 739
Здравейте момичета,да питам за часовете за superdoc + през какво време ви пишат за свободен час? На мен ми писаха първите 3,4дни след абонамента за свободен час и сега от 10 дни нищо не са ми пращали? Така ли е и при вас?

# 740
Точно както казваш е, Brin de muguet. Просто съм обсъждала с моята АГ, която ми прави секциото много пъти тази промяна в цикъла ми и нищо не ми каза по въпроса. Случайно тук във форума видях за това нещо и навързах 2 и 2.
При мен продължаваше преди 12-13 дни, сега е поносимо - 10, тъй че вече съм му свикнала.
Все пак важно е да се знаят такива неща, защото причината може да е от друг тип, полип, например или дори от шийката, при мен такива неща категорично бяха отхвърлени още преди години като всъщност почна са ми идва цикъла след операцията.
А честно, за такова нещо не бих се подложила на нова оперативна намеса, ни ще раждам, ни ми пречи чак толкова, е, лятото с тия превръзки не е баш много готино, ама такъв е животът понякога 🤭.

# 741
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте момичета,да питам за часовете за superdoc + през какво време ви пишат за свободен час? На мен ми писаха първите 3,4дни след абонамента за свободен час и сега от 10 дни нищо не са ми пращали? Така ли е и при вас?
Ако се освободи час при дадения лекар за дадения период, пращат съобщение, иначе няма причина. Не пращат съобщения просто така. Аз чаках някой и друг месец за час за след няколко месеца. Миналата седмица най-накрая се освободи и резервирах.

# 742
Само да допълня, че
профилактиката е за нови пациенти на практиката.Аз съм вече клиент на лекар от там и не мога да се възползвам.

# 743
Мерси,питам защото нещо ми се промени в регистрацията в superdoc + и незнам дали всичко е наред,за да получавам известия за свободен час.

# 744
  • Дубай
Момичета, пуснала съм новата тема! Успешни резултати!

Общи условия

Активация на акаунт