Снаха или не ?

• 5 321
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Българин е , не е старомоден просто така е възпитан .Странно ми е не съм снаха не предлага брак ,а на нашите казва ,на леля ми лельо както едно време зет към роднините на жена си ,а за явява ,че дефакто аз не съм такава .

И като не си такава, какво правиш още при него? Грам достойнство ли нямаш?
Ще ми заявява в очите, че друга му е единствена и завинаги, а аз ще се натискам там? Я го пращай да ходи да пасе при „единствената“ и „завинаги“.
Никой нищо не ти дължи, но пък ще се отнася с теб така, както ти самата допуснеш.

# 31
Как ще им казваш майко и татко, дори да го нямаше изказването, я се опомни!
Към мъжа ми, който не ми е никакъв мъж, и няма да бъде, често непознати се обръщат официално с г-н , следва моята фамилия. Обръщаме го на майтап, че ако вземе да се засяга, не знам, не знам…

# 32
Виж Снахо2, напълно е възможно още да не е преодолял снаха 1.
И да, думите му не са много приятни.
Все едно ти казва, че никога няма да бъдеш нещо повече, тоест брак няма да имате и ти няма да бъдеш снаха.
Но и ти не можеш да искаш да те възприемат като снаха, защото не си снаха, все още не си. Нямате брак.

Трябва да решиш дали ще се примириш да втора цигулка, жената с която да се разтушава докато бленува за бившата си.
Това трябва да го решиш, а също и да обсъдиш с него.
Или ако пък толкова е прекрасен и си дълбоко влюбена, преглътваш и търпиш.
Някой ден може да станеш нещо повече за него, но сега явно май не си, а той очевидно се е изпуснал и си е казал истината.

А ти също може да им казваш по име, а не майко и татко. Не си и длъжна.

# 33
Снаха 2, дали правилно разбрах, че и така наречената "единствена снаха" също не е имала брак с него? Ако това е така, то и тя не е никаква снаха, само така са я възприемали. И след като за нея не се е оженил, значи и за теб няма.
Той има това едно дете от първата "снаха", а ти нямаш твои деца и не планирате, така ли?
Ако си готова да приемеш такава конфигурация и ако те влече да им казваш майко и татко, пък казвай им! Кажи му на този мъж, че така го чувстваш и толкоз. Както той е решил да казва бабо и дядо на твоите родители (което е прието в някои крайща на България), без ти да го караш, така и ти си им казвай, както намериш за добре!
Не стана ясно с какво те е засегнал този мъж един път, когато се е прибрал уморен, но изглежда това е било изключение, а иначе си се разбирате с него.
  Аз имам син на 15 той син на 11 ,разбираме се нарани ме още в началото ,като разбрах ,че е започнал връзка с мен ,въпреки ,че ментално не е приключил с бившата страдал е по нея до последно въпреки ,че тя има човек до нея ,че са разделени от 6 години ,дадох му шанс защото е читав човек ,като очаквах с времето да а се променят нещата ,но мине не мине все показва с нещо ,че сякаш още не я е преодолял , когато се прибера късно от работа е свършил някои неща вместо мен ,винаги съм му благодарила , и една вечер се прибирам късно ,а той е ядосан ,питам го защо ,каза че е трябвало прибера сухите чинии в шкафа ,но не съм го направила и трябвало той да го стори ,а аз това не съм го свършила защото два дни подред рано излизам и късно се прибирам капнала от работа и го питам как досега не ми е правил проблеми и защо сега ги е прибрал ,че аз щях да си го свърша ,защото така бил свикнал ,аз аз до сега в малкото случаи когато го е правил си мислех ,че ми помага на мен .

# 34
Ако искаш брак този човек не е подходящият. Не е сериозен според мен и те мотае. Не те обича и не те уважава. Обръщенията нямат такова значение, кой както го чувства. Ако не си финансово притеснена заслужава да му биеш шута.

# 35
Имаш много по-сериозни проблеми от това как да те наричат родителите му.
И да знаеш, мъжете отдавна не помагат. Те са равноправни участници в домакинството. Те също живеят в тази къща и ти също работиш като тях. Партньори, капиш?

Ако апартамента, в който живеете е лично твой. Наистина не се женете. Ще остане само за детето ти и няма да го делиш с човек, който и домакинската работа не дели, а помага.

# 36
  • Melmak
Гледай сега, снаха не си, ама и бившата не е, щом няма брак. Айде сега сериозно не се вглъбявай в тия глупости, кой какъв е. Явно този е някакъв мега консервативен, който смята, че е помогнал на жена си като е прибрал чиниите в шкафа!!!

Той не те иска за жена, ползва те за да забрави бившата. Явно не може да я преодолее. Изглежда ми като патриархален тип, който от тук насетне ще става все по-нетърпим. И дали си снаха, или не е най-малкото нещо в историята.

# 37
Имаш много по-сериозни проблеми от това как да те наричат родителите му.
И да знаеш, мъжете отдавна не помагат. Те са равноправни участници в домакинството. Те също живеят в тази къща и ти също работиш като тях. Партньори, капиш?

Ако апартамента, в който живеете е лично твой. Наистина не се женете. Ще остане само за детето ти и няма да го делиш с човек, който и домакинската работа не дели, а помага.
Живея При него ,въпреки ,че имам свой дом ,аз не държа те да ме призная ,а Той .

# 38
Тези неща дето ги пишеш тук трябва на него да му ги кажеш. Явно не се чувстваш добре в положението , в което си. С него трябва да ги говориш нещата, не с нас тук. Майка ми и баща ми не биха приели да бъдат наричани бабо и дядо дори от съпруга ми. За едни чинии ако има фасони , то не ми се мисли за по-сериозни неща какво ще ти чуват ушите. Право куме в очи и от рано, сядай и говори с него.

# 39
Моето мнение е, че ти си човека до него и отиваш там с името си и това е напълно достатъчно. Неговите родители имат имена и така е редно да ги наричаш. Той твоите - също. Бившата му жена не е родила на тях нищо. От целият ти пост оставам с убеждението, че цялото ти отношение към тези роднински връзки се гради на редно и правилно, йерархия, в която някой на някога принадлежи, някой на някого ражда, някой бива представян и има място, което да заеме и му се дава роля, която да изпълнява. На 41 не си живяла чак толкова в патриархална среда, че да се чувстваш като под асмата на чорбаджи Марковата трапеза - до старата му майка, чемшира и бялата чешма.
Някак драмата я виждам повече като утвърждаване, а не като наричане. В теб е силата и инициативата да се утвърдиш и да бъдеш приета.

# 40
Ти не си добре. Да се натискаш да казваш на някакви хора, които не са ти никакви, майка и татко. А този те е прибрал вкъщи, за да му шеташ и за секса, а ти си мислиш, че много те обича... Има такива мъже, хитреци, мазнят се, викат бабо и дядо... Твоите родители имат ли пари, бизнес, имоти? Къде живее твоето дете, а неговото?

# 41
Не знам мъжът ли се държи толкова недобре и уклончиво като отношение към авторката или авторката има доста ниско самочувствие, щом толкова се фиксира в това да се определят роли, признания, обръщения, важност на снахите и не знам още какво. Наистина все едно е възпитавана в някакъв патриархат и има очаквания, че трябва да заеме определена роля в патриархалната картинка около мъжа си. Това според мен й пречи. Авторке, опитай малко да отпуснеш тези мисли, и двамата имате предишно семейство и деца, с раздялата вече сте излезли от "традиционното" и не знам дали е нужно непременно да имате брак и да те наричат снаха, за да се чувстваш значима. Разбираш ли звучи странно. Съвсем друг е въпросът ако се съмняваш в чувствата му и по други причини.

Въпрос - ти искаш ли въобще общо дете, не помня дали си писала? Това стои ли на дневен ред помежду ви?

# 42
Не знам мъжът ли се държи толкова недобре и уклончиво като отношение към авторката или авторката има доста ниско самочувствие, щом толкова се фиксира в това да се определят роли, признания, обръщения, важност на снахите и не знам още какво. Наистина все едно е възпитавана в някакъв патриархат и има очаквания, че трябва да заеме определена роля в патриархалната картинка около мъжа си. Това според мен й пречи. Авторке, опитай малко да отпуснеш тези мисли, и двамата имате предишно семейство и деца, с раздялата вече сте излезли от "традиционното" и не знам дали е нужно непременно да имате брак и да те наричат снаха, за да се чувстваш значима. Разбираш ли звучи странно. Съвсем друг е въпросът ако се съмняваш в чувствата му и по други причини.

Въпрос - ти искаш ли въобще общо дете, не помня дали си писала? Това стои ли на дневен ред помежду ви?
Да ,то е ясно ,че се съмнявам в чувствата му ,не до толкова ще казвам ли майко и татко ,на родителите му разказах подробно за да видя други гледни точки  и  излиза наистина така ,че той или ме ползва или е объркан ,да исках дете започна с оправдания ,финанси ,които не са зле ,и не мисля ,че това трябва да е проблема а колко силно го искаш и дали го искаш .Надявах се да преодолее бившата но сякаш още не е след ,което аз не искам да остана при такива обстоятелства  .Не се страхувам да остана сама а да не сбъркам в решението си да го напусна  ,искаше ми се да се получи .

# 43
Снахо 2, защо трябва да си му благодарна, че е свършил нещо си там в къщата?
Той как ти благодари или по презумпция той е на хотел.
Битовизмите му кажи са  задължение на двамата.
Трябвало е да му кажеш, че ако сухите чинии не са били прибрани, да ги прибере, а не да ти фучи.
Това е много грозно.
Явно те е взел да му готвиш, чистиш и да го задоволяваш.
Няма да те признае. Той сам ти е го е казал.
Не е трябвало да се хващаш за него  като не е преодолял бившата си.

# 44
Аз доколкото разбирам бившата му жена го е напуснала и със сигурност не е било без причина. Ако можеш порови в тази насока и много неща ще ти станат ясни. Никоя жена не бяга от хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт