Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 498
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
То са това-месни пюрета само месо и смесваш със зеленчук. Едни много малки бурканчета бяха.
Гледам вчера съм писала, писала и после нещо се е пратило половината, не знам защо се е получило така..

Вкъщи последните дни е някакъв ужас, болят я венците ужасно, не ползва биби и съответно иска постоянно да е я на гърда, я да си яде ръцете и всичко в обсега. Рев, рев и пак рев, вчера имаме 13!! Кърмения, което и като новородено не е било. И съответно днес станах с гърда на буци, кисело бебе и триста плана за подготовка за празниците, които не виждам как ще осъществя.  И батко, който отказва обеден сън в последния месец, който е болен и не посещава ясла. Обмислям да се метна от някъде, всички са на работа, няма кой да ми помогне да вляза да си пусна един душ поне да рестартирам. Нещо.. много ми е криво, нощес до 2ч пекох домашна гранола и опаковах подаръци и пак до никъде не съм я докарала. И май и недоспиването си казва думата, защото децата станаха в 7 и реално ми се връзват 5 часа сън, в които съм я хранила два пъти. Оплаках се, съжалявам, но май ми е по-лесно да го направя тук, защото няма как да ми се помогне, пък имам нужда да споделя.

# 721
Милива, такава общност сме, за споделяне. Винаги олеква, дори и като си излееш чувствата с писане. Влизам ти в положение, защото и Лъчезар е в някаква фаза, от два дни се буди на всеки час през нощта, очевидно не от глад, когато го храня, яде супер малко и иска да спи, оставям го, пак рев. То даже не е рев, ами повече плачене с мрънкане. Обаче преди не сме имали такъв проблем с нощното ядене, хапваше и заспиваше. И аз се виждам в чудо. Не стига, че спи до мен на голямото легло, ами пак де събужда, тъкмо бяхме влезли в някакъв нормален график.

И аз да ви се оплача, в петък хладилникът ни се развали, съответно цялата замразена кърма трябваше да мести.. а в момента ми е супер важна, тъй като ще трябва да пия несъвместими с кърменето антибиотици за 20 дни, да се цедя и хвърлям и направо ми се реве. Не съм някаква луда на тема кърмене, но не ми се искаше насила да спирам да кърмя. Отделно вчера се запуши и мръсния канал и почна да връща вода и всичко се наводни, хубаво, че сме с плочки. И с това бебе с мм се видяхме в чудо, местене на перални, сушилни, чистене, цял ден не бяхме яли, въобще всичко рязко тръгна да се скапва преди празниците. Тъкмо монтирахме нов хладилни, за вграждаме и хоп, наводнение. И е топ момент за непредвидени разходи.

Свекърите ми дойдоха. Направо недоумявам, знам, че никой с нищо не ни е длъжен, но виждат, че хладилник нямаше, храна няма, цен ни гледат, че не сме яли нищо, аз й кърмя и не се сеща никой нито да донесе нещо дребно за хапване, нито ни питат, свекърва ми не се сеща да сготви нещо аламинутно. Днес, по време на дрямката на малкия, аз се въртя на пета и доизчиствам мизериите от вчера, тя си седна на дивана, кръстоса си краката и гледаше бебето на камерата на телефона… Направо не издържам с нея. Не знам кога ще осъзнае, че не ми трябва помощ да си гледам детето, а за задоволяване на елементарни битови необходимости като хранене. Вчера ММ й направи коментар, че не сме яли нормално от месеци, изобщо не се усеща. Аз ли съм възпитана по друг начин, аз ли съм толкова изискваща, просто не знам.

# 722
Обичам празниците, но като дойдат се напрягам и нямам търпение да минат.
Ние онзи ден опитахме да идем при свекърите , който живеят в съседния блок. Преди често сме ходили, Калоян по цял ден стоеше като по-малък, но сега със спането издържа около 2 часа и започна рев и мрънкане, та не знам как ще се събираме за празниците там. То те като го видят започват да носят, всеки му говори и гука и какво ли не, пускат му всякакви светещи, говорещи играчки и явно се изнервя, доста пъти съм казвала , ама кой да слуша. Нашите са в ремонт и така или иначе набързо ще ги посетим . Елхата благополучно вчера украсих и днес опаковах подаръците.
Иначе се храни по-добре от преди и с пюре , а и адаптираното спря да бута шишето. Даже хапва с апетит и се сърди ако забавя следващата лъжичка😁 Да не казвам голяма дума, но като сме си вкъщи тримата е сравнително спокоен и нощем спинка засега.
Понеже не знам дали ще имам възможност да пиша пак искам да пожелая на всички ви светли и спокойни празници! Бъдете здрави, все така силни и позитивни майчици! Не се познаваме, но станахме страхотна група и сте ми на сърчицето и в мислите всичките! Прегръщам ви силно! 🫶🏻☃🍾🎄👩🏻🍼

# 723
Леле, момичета, съчувствам ви!

Стиляна, на твое място изобщо не бих се церемонила на свекървата и бих и казала в прав текст от какво имам нужда. ММ каза на майка си още в началото като се роди бебето, че най-голямата помощ от нейна страна би било да ни готви от време на време (свекърите живеят наблизо). Изобщо не е невъзпитано или грубо, като не се сещат сами…честно казано умът ми не го побира как може да има толкова неемпатични хора, при това от най-близки роднини 😣

Аз определено не харесвам празниците, или поне лудницата около тях. В София става ад, няма друг месец с толкова тежка пътна обстановка и толкова побъркани хора. Навсякъде е лудница, след 20.12 почти никой не работи, а недай си Боже да ти се наложи нещо важно да свършиш или медицинска помощ!

Поне в нашите семейства никой не държи на подаръци, та не се занимаваме с такива работи. Подаряваме подаръци без повод, когато имаме готина идея или човекът има нужда от нещо. Така сме и за РД и честно казано много ни харесва. Сега за роднините имам по 1 коледна картичка с бебето 😝
Даже си мисля и Момчил да не го лъжем за дядо Коледа … но да видим, може би като дойде времето ще си променя мнението.

# 724
Майчета, колко тежат вашите бебчета..моята госпожица яде през три часа 120 грама, понякога и през 4 -5-6 ( нощно време) 150 грама...родена е 3240, в момента тежи 5.500...вижда ми се много малко....в момента сме на аптамил без лактоза...в началото бяхме на фризолак понеже повръщаше, после аптамил пронутра...вече не знам...мисля да опитам последно лактана био...бабите покрай мен пък настояват за кисело мляко, имам и една позната която хранеше и двете си бебета с кисело мляко...едното е на 3 години, другото на 7, млада майка...направо не знам. А ми се струва рано за захранването, мисля поне да навърши 6 месеца.

# 725
  • София
Моите книги за захранване дойдоха и между тях на Харви Карп.
Скрит текст:
Утре ще имаме кратко гости да го видят само и не се притеснявам, ако ме издразнят да посоча вратата. Аз съм си такава - не мълча никога за нищо. Писнало ми е да се съобразявам и не го правя. Открих, че така по-лесно живея. 🤷‍♀️

Стилияна, не им мълчи. Заявявай си директно нуждите!
Герка, точно от най-близките всичко може да се очаква.

# 726
  • София
Никакво кисело мляко, не може да се сравни хранителната стойност на АМ с киселото мляко. Моля те, не слушай баби и не поддавай, едно време, защото нищо е нямало за малки бебета, са ги изхранвали с каквото има - каша от брашно на 40 дни и всякакви такива щуротии. Сега обаче АМ е възможно най-добрата алтернатива на кърмата, поне до годинката. След това вече може и друго да се дава, или да си минат на обща храна изцяло, зависи и от детето.

# 727
  • Пловдив
Вдигнала съм ръце от свекървата, казвала съм и тук ни се бута, ни се води. Максимално я отбягвам, за да не си тровя нервите. Делим един двор и пак има дни, в които не я виждам.
Вчера имаше рожден ден дали не намаза венеца на бебето с млечна салата и ми се хили насреща? Свекъра чак ѝ направи забележка. При все, че още по време на баткото съм се разправяла и аз и синът ѝ за такъв тип захранване.
Днес ми звъни да съм отишла до града да я прибера и да пием кафе 🤦казах ѝ че само ще я взема, не щяла да ме чака в заведението...дали не тръгнах по пижама с децата? И ме пита утре вкъщи ли ще сте, ами няма - отделно ще сме си. Моето семейство е мъжът и децата. Това е Бъдни вечер за мен. До по миналата година мъжът ми не го разбираше това мое мрънкане, че вместо да почивам, да отидем някъде и да се наслаждавам на празнично настроение, обикаляме роднините му, дали не му увря главата, като за един Великден грабнах детето и отидох при приятелка на гости. Днес си дооправям из нас, утре прахосмукачка и парцал, ще напазарим, ще седнем да вечеряме рано и после вир баджак на дивана. Мисля да рискувам за първи път аз да замеся питката 🫣🤐

vondito, това са заготовките - пюре от месо има всичко, включително и конско.

# 728
Майчета, колко тежат вашите бебчета..моята госпожица яде през три часа 120 грама, понякога и през 4 -5-6 ( нощно време) 150 грама...родена е 3240, в момента тежи 5.500...вижда ми се много малко....в момента сме на аптамил без лактоза...в началото бяхме на фризолак понеже повръщаше, после аптамил пронутра...вече не знам...мисля да опитам последно лактана био...бабите покрай мен пък настояват за кисело мляко, имам и една позната която хранеше и двете си бебета с кисело мляко...едното е на 3 години, другото на 7, млада майка...направо не знам. А ми се струва рано за захранването, мисля поне да навърши 6 месеца.
Baby ние сме с рефлукс и бебка повръща на всички хранения, освен преди лягане, тогава е явно по спокойна и не се напряга толкова много. Като повръщанията са след ядене веднага, може да повърне и два-три часа след като е яла. А сега повръща нон стоп, защото пръстчетата и са постоянно в устата и така си предизвиква още повече връщане на мляко. Просто се надявам това да спре след като почне да седи, въпреки че повръща постоянно качва доста даже много. По 150 мл давам Ам 6 пъти,на около 3, 3.5 часа и с дълга нощна пауза. 8,200 е в момента въпреки повръщанията, млякото е нан комфортис. Педиатърката препоръча да се дава по бавно шишето с повечв оригвания и почивки, но при нас няма как ка стане това, като награби шишето и не го пуска, след това бърза да става като се нахрани.

# 729
Сложете по-малка биберона, ние все още сме с 2ки.
Ние също имахме големи проблеми с храната, в момента е с Новалак АЦ и всичко е наред. От Фризолак имаше безкрайни и болезнени газове, беше ужас …
 С каква храна сте били в родилното?

# 730
И аз да измрънкам предпразнично.Мъчат го зъби , Венци .. мрънка и реве .Но по-лошото , вече не се приспива за 5-10 минутки (на ръце е винаги) а е сумати време и като го оставя се буди.Полудявам!
Вечер се буди на всеки час , пак люшкане на ръце .. а той е 8 кг , нито крака ,  нито ръце ми останаха.. смазана съм.Сумарно имам 3-4 часа сън.А имам още 2 деца за гледане.

# 731
Десиссслава, как така ще му дава каквото и да е в устата, различно от мляко? Тия хора добре ли са??? Директно ставам и я убивам честно. И няма да стъпи повече.
Ядосах се 😬😀😑
Моята също никога не се вълнува от това, което ѝ казвам. Викам ѝ да не целува бебето щото е с грим. ,,Е, нямам грим!"😑 - Не я дръж така, че ѝ виси главата. - Е, не ѝ виси главата.
Аз сляпа ли съм!?! До такъв тип дебилно отричане, пълно безумие. Днес попита майка ми в мое присъствие какво се разбират за Коледа. При положение, че сме в нашата къща и моята кухня 😀 и че е обществена тайна, че държа винаги аз всичко да съм приготвила и т.н.или пък поне да се разберем кой какво. Тя дори не ме отрази. Аз естествено не замълчах и изведнъж се сети и мен да пита. Но е абсолютно винаги това вече 7 години. И ти казва ,, добре" в очите, обръща се и си прави каквото иска. А толкова искам нормални отношения... Ама явно само в моя розов въображаем свят. Имам една приятелка, която са дупе и гащи със свекърва си, много яка жена, от тия модерните отракани лели😀 ама късмет... 😂

# 732
  • Sofia
Като говорим за свекърви моята която е от известно време с нас ме ядоса брутално. Нямат милост към съпругите на децата си и това е. За по-различни отношения явно си е чист късмет.

# 733
И моята одеве ядеше мандарини и свалих да видят малката, защото 4 дни не бяхме слизали. Пита първо малката ти ще ядеш ли мандарини и аз си помислих, че пита просто на шега, но след 1 минута ми подава парче мандарина и ми казва “ дай да си смуче” 💆🏻♀. Просто побеснях и ѝ казах “ Ти в ред ли си бе жена, тя още не е захранена?!”. Какво толкова било станало, че съм реагирала така 🤦🏻♀. Отговорих ѝ, че ето затова няма да остава сама с малката и ще я вижда, когато аз преценя. Заслугите ѝ са никакви и без това ( бях ви разказвала преди няколко седмици). Абсурдни са някои свекърви, не разбирам защо трябва да го правят това..

# 734
И моята одеве ядеше мандарини и свалих да видят малката, защото 4 дни не бяхме слизали. Пита първо малката ти ще ядеш ли мандарини и аз си помислих, че пита просто на шега, но след 1 минута ми подава парче мандарина и ми казва “ дай да си смуче” 💆🏻♀. Просто побеснях и ѝ казах “ Ти в ред ли си бе жена, тя още не е захранена?!”. Какво толкова било станало, че съм реагирала така 🤦🏻♀. Отговорих ѝ, че ето затова няма да остава сама с малката и ще я вижда, когато аз преценя. Заслугите ѝ са никакви и без това ( бях ви разказвала преди няколко седмици). Абсурдни са някои свекърви, не разбирам защо трябва да го правят това..
Моето бебе онзи ден смучеше малко мандарина, беше много сладка и й хареса...също и лимон й бяхме дали...не мисля, че е нещо страшно, то няма инстинкт да дъвче, а просто леко с езика...
А относно темите за свекървите....не ви завиждам...моята е медена... Гледа ми детето, понялога спи и с нея, тъй като тя се буди по два три пъти нощем...сега с ММ ще ходим на почивка и изцяло тя ще я гледа ..разчитам на нея, защото никога не прави нищо с детето преди да ме попита...да ми е жива и здрава

Общи условия

Активация на акаунт