Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 491
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, трябва да сме асертивни. Кажете си точно и ясно от какво имате нужда. Аз се опитвам да съм асертивна, но в природата ме е да съм агресивна, да се разбира директна и рязка. Но го предпочитам 100 пъти пред мълчане и напрежение и пасивно-агресивни подмятания. Евала, Mom to be.

На моята й мълчах 12 години и съм слушала истории от 1001 нощ всякакви, но като е за малкия директно й казах кое как и че няма да й търпя фасоните. И този човек, който системно закъснява и системно си прави каквото си иска, се събра и взе да си мери приказките, да идва навреме и да се съобразява. Мисля, че изненада дори себе си Simple Smile И скандалът не беше грозен, беше емоционален, но поне в моите очи не грозен.

Мами, как ще процедирате с новогодишните дандании? Дано не се разстроят твърде малките... със сигурност ще се събудят... мисля да влезем в банята, ако се разстрои много, или поне в кухнята, че е остъклена терасата...

# 736
Не казвам, че има нещо лошо в даването на мандарина, но аз съм преценила, че не е момента сега.
Мисля да пусна бял шум, за да няма събуждания или стряскания. По тази тема също съм набрала доста - нашият комшия, с който къщите са ни буквално залепени и дворовете ни ги дели една стена, през 5 мин хвърля някакви бомбички, които си са направо БОМБИ  и треперят прозорците дори. Малката се стряска нонстоп, а аз не пускам бял шум, само ако се налага. Мъжът ми го помоли да ги хвърля от другата страна на къщата, но не разбира и едвам се сдържам да не подам жалба..

# 737
Милата душичка! Говорете пак с него. Мъжът ми е много убедителен, като каже на някого не е редно еди си какво си да прави/не прави... Твоят е бил доста великодушен в предложението си да ги хвърля от другата страна... Не е редно да ги хвърля изобщо.. И ние очакваме да мислят за кучета и птици, те не мислят за бебетата и децата...

# 738
  • Пловдив
Разправяла съм се с моята относно храна, но освен да тровя собствените си нерви...цяло дете е отгледала все пак 🤣 не е страшно, че му е дала нещо, а че ме прескача или не дай боже аз обикалям лекари /баткото ми го беше претоплила, защото как така ще знам по-добре от нея, че му е ок с един кат памучни дрехи/. Имаше случай, оставам го болен за ден да го гледа, докато съм на работа, не му дала сиропа, защото той не искал 🤦Баткото първата му година не го давах да нощува при тях, сега с бебето процедирам пак така.
Интересното е, че майка ми е 20 години по-възрастна от нея, чапата си е, няма достъп до социални медии и изобщо не ползва интернет, а е в пъти по-адекватна и "послушна".
На нова година сме в приятели, децата ще са с нас, ще действам спрямо ситуацията. Баткото първата му нова година се събуди, взех го с нас на двора да гледа зарята - не не се разплака, не се изплаши, като утихна данданията заспа.

# 739
Съжалявам да чуя за проблемите със свекървите ви…не мога да си представя, че някой би могъл да се държи по този начин. Най-добре е наистина да си кажете всичко, какво искате или не искате да правят. Вече ако и така не разберат…жалко.
Аз мога да кажа, че имам късмет със свекърва си. Тя е добра и мила жена и много се разбираме с нея. Честно казано със свекъра си съм имала повече проблеми и неразбирателство, докато от нейна страна срещам много разбиране. Те живеят далеко от нас и се виждаме по-рядко, като така е може би и по-добре.
Нашето бебче продължава да заспива посред нощите, така че нищо чудно да посрещнем нова година заедно с нея и да гледаме зарята.😄
Искам да пожелая на всички ви весели и светли празници! Нека щастието и любовта винаги греят в сърцата ви, а усмивките на лицата ви! 😊 Вече всеки един празник ще е много по-специален и незабравим ❤

# 740
Аз наистина не вярвах, че ще имам такива проблеми с нея. Преди винаги се е държала сравнително нормално с мен. Най-интересното е, че пред мъжа ми го играе все едно аз съм цербер и искам някакви невъобразими неща и въобще влиза в някакви жертвени позиции. Одеве той ми разказваше, че го била посрещнала още на вратата с изречение, че не била “носила детето” много на ръце, защото съм се дразнила… Аз изрично просто й подсказах, че има активна гимнастика, столове., килим и играчки и няма нужда да го носи като чувал с картофи. Отделно не съм Шива и като си тръгне аз освен да го нося с двете си ръце имам да готвя  и чистя, което тя удобно забравя.

Разбирам, че му се радват, но този тип “прескачания” на казаното от майката са редовни при нас. Свекър ми постоянно ми прави коментари от сорта на “е защо да не гледа телевизия” и да не “яде кисело мляко”. А относно темата с храните, която сте подхванали, изобщо не смятам да ги оставям насаме с бебето. Свекърва ми е фенка на сокчетата и отделно ми се закани, че аз като съм нямала да давам на детето шоколад видиш ли след някой друг месец, тя щяла да му купи. За това и няма как да им го оставя просто, тя от сега възнамерява да си прави каквото иска.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 09:15 от Stiliana16

# 741
Леле, шоколад и телевизия за бебе…е това е шокиращо 😱😱😱
Стиляна, свекърите ти определено не са адекватни, дори са опасни за детето. Говори с ММ и ограничете максимално контакта с тях.

Да ви кажа, че и аз давах на Момчил вече няколко пъти да си смуче продълговато парче (био) краставица. С обелката, да не може да отхапе парче (иначе ги белим). Доста му хареса. И се омаза целия 😁 Мисля да пробвам и с ябълка.

Кога ще слагате бебетата на по-ниското ниво в кошарите?

# 742
  • София
Нашия човек вчера го преместихме в голямата кошара на горно ниво и тепърва си прибрахме на тавана next to me. Вече му е малка първата кошарка.
За детската от Икеа взехме отделно много функционален повивалник и съм доволна.
Когато започне да стои самостоятелно смятам, че ще трябва да свалим нивото. Тогава пък ще ме е страх да не заблъска и да я обърне, зашото не е дървена, а от тези преносимите с колелца.😂 Майчински страхове.

# 743
  • София
Ах, това със свекървите май е класика. Аз моята много си я харесвам, хич не е с лош характер, обаче относно бебето съм ви разказвала. “На нашите деца давах вода”, “нашите деца  не ги слагах насила да спят, те седяха цял ден будни и цяла нощ спяха” (Бога ми), “аз само чакам да излезеш от стаята и ще я приспя на ръце (само през трупа ми) и тн и тн. А и преди ме кефеше каква е кукона с маникюр и педикюр и т.н., обаче сега като ги видя тия дълги нокти, като орлови около нежната ми бебка и се изприщвам. Отделно ми каза да ѝ напиша списък с покупки, да пазарува, а като идем аз да готвя (припадам), защото готвя по-добре от нея (факт). Имаше и изречения от типа “при баба всичко може, като си идете в София ще се ограничавате” - то хубаво, ама детето като стане на 3-4-5г и разбира разликата между хората. Вмомента сме с много фина дресировка, която може да отиде по дяволите за няколко дни, ама кой да ти прояви разбиране. Именно затова докато не почувствам  някакво доверие към нея няма да си обърна гърба дори, камо ли да ѝ я оставя. (последния път 100 пъти ни прати да ходим да пием кафе навън, като накрая ѝ казах, че или аз, или ММ остава с бебето и това не подлежи на обсъждане, малко се стресна, ама се ядосах). Sweat Smile За щастие поне ММ не ѝ се връзва и е на моя страна.
Направо не ми се мисли.. на 26-ти отиваме при тях. Сега сме при  моите родители, които са наистина много внимателни и послушни, а аз само кърмя и си почивам. Heart Eyes

И аз съм на мнение, че щом започне да сяда сама и да се надига качествено сама, ще я свалим на долно ниво на кошарата.

Иначе за НГ сме в София и се надявам апартамента ни да е достатъчно тих. Пред блока ни е малка горичка и улицата е доста тиха. Надявам се панаира да се чува само в далечина. Планирам да си легнем към 20-21ч както всяка вечер. Sweat Smile

Желая ви весели и светли празници, изпълнени с незабравими и топли моменти!  Nature SnowmanChristmas Tree GiftParty Time

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 13:33 от kuklichka_

# 744
Ако имате нужда от помощ си казвайте, аз така процедирам и до сега никой не ми е отказал. Понякога имам нужда някой да носи бебето, понякога да не го пипа, а да свърши нещо домакинско, за да ме разбират хората без да се мусим един на друг просто си им казвам и толкова. Но аз имам и свекърва мечта, за 14 години съм видяла само добро към мен лично и към децата ми.  Моят съвет към вас е да имате очаквания от свекървите си.. като към баби, а не като към майки. Тоест знайте, че цел им е да глезят децата, не да ги възпитават и колкото по-бързо го приемете за факт, толкова по-лесно ще ви е да се възползвате от помощта им и да преценявате кога имате нужда от нея. Но на първо място се научете да си искате помощ с конкретика, те ако са хора ще помагат, ако се сърдят, че искате да сготвят/изчистят значи не можете да разчитате на тях.
“Ако искаш да ми помогнеш, наистина имам нужда да хапна домашна храна”, ако някой ви откаже на това.. да се спасява. Но като цяло занижете критерия, масово виждам, че жените очакват свекървите им да споделят всякакви техни виждания за отглеждането на децата, мен собствената ми майка само ми налива акъл “от едно време”, но за тях това е било “най-доброто”, те живеят с мисълта, че са актуални и разбират какво ви терзае, защото са минали през това. Малко са тия, които искат да чуват, че са стари и не разбират, а в превод ние точно това им казваме и очакваме веднага да скокнат щастливи, че децата(защото това сме ние за тях) знаят по-добре и те трябва да полагат усилие, за да са наясно с това как се случват нещата сега, а не в любимото им “едно време”.
А със свекър ми трудно се разбирам, той вино иска да дава на баткото, вие за мандарини ми говорите Joy за това е с детето само в наше присъствие. Бащ ми пък, ако не съм там да изключа ТВ ще го държи за фон цял ден, ама за него фон, а за детето си е чисто облъчване.
Привилегията да ходят в парка заедно или да играят сами с децата имат само свекървата и майка, другите им се радват само в наше присъствие.
Абе като цяло, ако сте по-дзен и гледате отгоре на нещата, ще живеете по-спокойно. Аз съм далеч от мека по характер и слагам ясни граници на всичко, но се научих да не взимам нищо присърце и да работя с наличното.

Малката спи много леко и съм сигурна, че ще се събуди от бомбите, нашият квартал става Кербала по празниците. Баткото ми спи дълбоко и не се е будил до сега, но тази година мъжът ми иска да го оставим да гледа зарята.. според мен много ще му се спи и ще го е страх, та още се чудя.

# 745
Аз свекърва за жалост нямам, пък с майка ми се разбираме отлично. Каквото кажа аз - това е. Няма сравнение с какво е било  преди и тн.
След като съм си изградила режима вкъщи, позволявам при тях да е по-рахат. Но каката си знае - едно е там, едно е с нас. Глезят я,

Gerka, внимавай само с плодовете. Има шанс като му харесат да ти откаже зеленчуците после.

# 746
Не мога да се оплача нито от родителите ми, нито от свекървата. Да, не правят на 100% нещата като мен, но няма някакви крайности. Радвам се на всяка помощ и им оставям децата, когато ми се налага. Често носят сготвена храна, за което съм им изключително благодарна!

# 747
Моята свекърва,пък му дава вода преди ядене,и казвам НЕДЕЙ ще яде, а не жадно е.

# 748
Момичета, весела, спокойна и споделена Коледа! Да се радвате на подаръците и да си починете! 🎅

# 749
Честито Рождество Христово!
На повечето от нас е първата ни по-различна Коледа, но и най-прекрасната!
Здрави бъдете и всички покрай вас! Мир и любов да има!
🎄🙏😇

Общи условия

Активация на акаунт