Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 846
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Точно това забелязвам и аз промяна в акото от жълто в зелено почна да се усеща миризма.На кърма е , въпреки ,че опитвах да му дам АМ ХИП не иска,вчера ходих за Аптамил и него не иска...така ч е не е опитите ми.Четох, че ако се смени храната стават зелени, но го изключвам тоя фактор.Не съм яла и аз  нищо ново, задавам си същия въпрос ....защо е зелен цвят?

# 91
Скъпи майки,
Следродилната депресия е сериозен, но често пренебрегван проблем, който засяга много жени в България. Въпреки нарастващото внимание към психичното здраве, темата за следродилната депресия често остава недооценена, а подкрепата за жените, преминаващи през нея, не е достатъчна.
Независимо дали смятате, че сте преминали през Следродилна депресия или не, вашето участие е изключително важно за разбирането на ситуацията в България. Анкетата и тестовете са анонимни и попълването им отнема около 15 минути.
Вашето участие ще ни помогне да очертаем основите на по-добра подкрепа и ресурси за всички майки в страната.
Линк към анкетата: https://shorturl.at/6jU39
Благодарим ви за помощта! 💖

# 92
Здравейте, да ви попитам има ли промяна на миризмата на изхождането на бебетата ви?
От някъде седмица на бебчо му мирише акото доста неприятно за мен. Само на аптамил пронутра и водичка е. Не му давам пробиотик, но ще започна. Утре ще му пусна и изследване. Питам все пак и тук вие имали ли сте такъв момент?

Нашето момиче от края на септември имаше проблем с изхождането, а е изцяло на кърма. Какво ли не пробвах, колко ли круши и сливи не изядох - изхождаше се през 4-5 дни, направихме и няколко клизми. Мислех, че изпражненията миришат повече, заради това, че се задържат в чревцата. Започнахме да даваме обаче Омнибиотик и взе че се оправи от него. Изпражненията обаче продължават да миришат доста силно, явно вече децата просто си имат по-богата чревна флора. Вярвам, че няма повод за притеснение.

Pilala, дали е възможно бебочето да е намръзнало?

# 93
Мами, от няколко дни Лъчезар след като суче 20-30 минути пуска гърдата и почва силен рев. Не е като да я е изпразнил или да е слаба струята, проверявам. Сменях пози, гушкам го, но някои пъти е направо неутешим. Предполагам, че е вид кърмаческа стачка, но нямам идея каква е причината. Нищо не съм променяла в използвана козметика или поза на кърмене, не си го обеснявам.

Някоя мама имала ли е подобен лош опит и как се справя, че почвам да се тревожа..

# 94
Има такива периоди и при хранене с АМ. Също нямам обяснение.

# 95
Има такива периоди и при хранене с АМ. Също нямам обяснение.
Точно това щях да напиша.. Преди около месец имахме точно такъв проблем, а сме на АМ. Просто пиеше по 30,40 мл и почваше силен ред и дори се опъваше като пружина 🤦🏻♀. Отшумя.

# 96
  • София
Сара суче не повече от 15 мин, възможно ли е просто да се засища и да спира по този начин? Може и да се дразни, ако влиза много въздух. Уригва ли се добре?

# 97
Уригва се всеки път. За въздух не знам, уж коликите ни отшумяха. А за наяждането не съм сигурна, защото в пътите, в които успявах да го кротна, си дояждаше и после няма проблем. Той от раждането си се храни една идея по-бавно.

И при мен и косопадът е на дневен ред, нещо страшно е. Не стигат тревогите покрай това ядене и оплешивяваме.

# 98
Кики Доки немисля да сме настинали, но ще следя положението. Моят човек от два дни като се събуди не яде т.е сукал е в 6,00 към 9-10 заспива и чак тогава яде, като се събуди..... аз естествено съм го мъчила на гърда преди сън да е ял 20-30мл нзколко е сукал . Той по принцип яде за 5-10мин нз как другите деца сучат 20мин. Ако го държа толкова нощем на гърда то е защото задремвам ,а той си спинка гърдата човека.

Stiliana16
То детето не се ли е нахранило на 20-30мин може вече да се храни по-бързо, а и най-вероятно ако не е нормално за вашият случай това да плаче след ядене или болки в стомахчето или друго .Но кърмаческата стачка не е ли ако не иска изобщо да суче?

Косопад нямам пия едни витамини за коса обаче  са тук в Германия,но ме тресе яко нервна криза ,че детето плаче или ако не е добре нещо все се обвинявам вкъщи, вече не ме дишат.

# 99
  • София
Момичета, нашият бебок, когато го държа в мен, иска да се изправя, надига се сам и нервничи, че не давам. Какво да го правя? Все повече опити прави. Ортопедът беше казал до 6ти месец никакво сядане, ама той прави опити и позицията му е като на седнал леко.

# 100
  • София
И аз нямам косопад, обаче не съм спирала витамините. Сега пия новалак.

При нас сученето като новородена беше по 40-50мин и постепенно ставаше по-кратко, като в момента е под 10мин общо от двете.

Днес пуснахме изследванията от педиатърката, чакаме резултати. Беше голямо приключение! Педи каза да идем, в която си искаме лаборатория, затова отидохме до Бодимед на ул. Сребърна. Беше си дълга сутрешна разходка. Grinning Върнаха ни от там, защото била прекалено малка да ѝ пускат там желязо?! Пратиха ни в централата си на Позитано, но там ми е далеч и затова отидохме в Геника и от там ѝ взеха кръв и казаха, че във всяка тяхна лаборатория може и е странно, че Бодимед ни върнаха. Като цяло няколко часа си обикаляхме София, но пък малката доста си поспа.

# 101
Момичета, нашият бебок, когато го държа в мен, иска да се изправя, надига се сам и нервничи, че не давам. Какво да го правя? Все повече опити прави. Ортопедът беше казал до 6ти месец никакво сядане, ама той прави опити и позицията му е като на седнал леко.

И нашият напира да се изправя като е в нас, има много сила в краката и се отблъсква. Ами ние му позволяваме, не мисля, че е проблем.

Кукличка, как взимат кръв на бебчетата - само от пръстчето нали?

Ние вчера бяхме на бебешкото спа. Първите 5 минути не мърдаше, после започна да се движи. На 15тата минута явно се измори и започна да нервничи и го извадихме след точно 20’ - колкото препоръчват за първо посещение. След това спа като заклан няколко часа 🤪 Като цяло е готино, пак ще отидем.

Мажете ли вече личицата на бебчета с крем за студ? Аз днес взех кремче на Wooden spoon, но още не съм го мазала.

# 102
  • София
Да, само от пръстчето, затова не разбирам какъв беше проблемът на Бодимед, че имало желязо за изследване, като така и така се взима само от пръстче, какво значеше това, че била малка за този клон на лабораторията.

Иначе беше голяма драма, защото ѝ стискаха пръстчето, за да напълнят две миниатюрни епруветчици и доста се разстрои. Отделно после помолих да не ѝ слагат лепенка, защото ръцете постоянно са в устата и трябваше да придържам памуче, докато спре кръвта. Смешното беше, че през това време от гушкане взе, че заспа Joy Не си позволявам да я приспивам на ръце в ежедневието ни и бях забравила колко бързо става. Sweat Smile

# 103
И нашия напира да сяда , в шезлонга се засилва с глава и висва на коланите напред , рано им е и се старая да не заема такава поза.иначе в количката понякога го возя под наклон (с летния кош сме вече) , наклона е като на шезлонга.

# 104
Тествах и аз седалката на количката, но я прибрах. Съвършено удобна е за детето - има пълно легнало положение, а и за мен ще е по-удобно да транспортиране, понеже се сгъва заедно с шасито. Засега отлагам ползването и, понеже кошът за новородено е комфортна и хигиенична среда  да сменям памперси и дрехи в случай на нужда, естествено на закрито - не в студа навън. Докато със седалката не знам все още как да процедирам. А ще направи 6 месеца точно на Нова година, т.е. до тогава този кош трябва да му е умалял и искам-не искам ще минавам на седалка.

В тази връзка, в специализираната тема за бебешките колички попаднах на търсене на зимно чувалче за количка. Доста ме озадачи, понеже мислех, че се има предвид покривалото за крачета и мислех, че всяка количка си има такова. Оказа се, че било друг артикул. Сега съм в размисъл дали ми трябва или да си ползвам одеялата, както си процедирам и сега. Някой с повече опит по темата?

Общи условия

Активация на акаунт