Мъжете - защо се отдръпват

• 17 178
  • 436
  •   1
Отговори
# 135
Писала съм и преди в други теми като анонимна... Където мъжа уж не искаше нищо, по-скоро не беше сигурен, какво иска и дали иска да се обвързва. Проблеми малко в секса, веднъж стане, веднъж - не. Беше и казал, че не иска да ме залъгва, да правим 2-3-4 пъти секс и после да реши, че няма да се получи и не иска нищо и т.н.

В тоя момент се чудя вече, дали сме във връзка и в какво сме изобщо. Дали е рано да говорим на тая тема или да си карам както е. Нямаме много свободно време, в което да се виждаме за 2-3-4 часа веднъж седмично, а през уикенд го прекарваме почти целия заедно. Отделно говорим почти всяка вечер по телефона по минимум час. Хем ми мяза на връзка, защото не е само секс, хем ми мяза на просто приятелски отношения със секс. Виждаме се или в нас, или в тях, все още не сме излизали някъде заедно навън сред хора или с други хора.

Пък и проблема със секса... почвам да се чудя дали не е в мен проблема и не ме харесва достатъчно, макар че виждам уж, че има желание. Може пък и проблем да има, тогава пък се замислям, как мога да му помогна.

# 136
  • София
Не е връзка. Мразя да ме крият. Мисля, че това някой мъж да ме покаже, е много важен етап. Без него сме някакви тайни секс приятелчета.

# 137
Не е връзка. Мразя да ме крият. Мисля, че това някой мъж да ме покаже, е много важен етап. Без него сме някакви тайни секс приятелчета.

Да, обаче в същия момент ме кара да ходим заедно на концерт чак през април, отделно май следващата седмица сме на театър заедно.

Ситуацията може би е и малко по-особена, защото сме колеги, а тук са големи клюкари и интриганти.

# 138
Защо ти да мислиш как да му помагаш ,ако има проблем да го заяви и да го изкоментирате . Не знам защо и ок с тези отношения-не излизате никъде (той не си мърда пръста за теб) и не му става. Съжалявам, че го пиша ,но според мен си му удобна да си прекарва времето.

# 139
Иначе за прямотата не е така.
Преди години един мъж, който много уважавах, му казах директно, че няма да се получи. Той така се обиди, каза ми, че съм жестока и трябвало просто да се отдръпна и да почна да го игнорирам. Аз му отговорих, че постъпвам честно, както бих искала да постъпват с мен. Не ме разбра и си поизясних мъжката логика за нещата. Няма да ти кажат директно нещата в 95 процента от случаите. Ще се отдръпнат, защото уж така боли по-малко.

Нездраво его.
В такива случаи, както и да постъпиш няма да е правилно.
Ако се отдръпнеш, що се отдръпваш, почват да се искат обяснения.
Ако почнеш да се обясняваш, що се обясняваш, ама това не е истината. Било жестоко.
Та  каквото и да направи една жена в такава ситуация е гадна, жестока и кучка.
Грам не помислят, че отсреща седи човешко същество с право на избор.

# 140
  • София
В това ме е яд. До един момент се държат с теб като принцеса - как си, какво ти е, удобна ли ти в възглавницата, защо гледаш тъжно.

В следващия момент те зарязват без нищо, не им дреме какво ти е, как се чувстваш, на какъв етап в връзката - просто нищо.

# 141
Иначе за прямотата не е така.
Преди години един мъж, който много уважавах, му казах директно, че няма да се получи. Той така се обиди, каза ми, че съм жестока и трябвало просто да се отдръпна и да почна да го игнорирам. Аз му отговорих, че постъпвам честно, както бих искала да постъпват с мен. Не ме разбра и си поизясних мъжката логика за нещата. Няма да ти кажат директно нещата в 95 процента от случаите. Ще се отдръпнат, защото уж така боли по-малко.

Нездраво его.
В такива случаи, както и да постъпиш няма да е правилно.
Ако се отдръпнеш, що се отдръпваш, почват да се искат обяснения.
Ако почнеш да се обясняваш, що се обясняваш, ама това не е истината. Било жестоко.
Та  каквото и да направи една жена в такава ситуация е гадна, жестока и кучка.
Грам не помислят, че отсреща седи човешко същество с право на избор.
Абсолютно вярно. Беше доста краен човек с голямо его. Добре, че бързо се разкри.

# 142
  • Столичанин ама не в повече :D
Ето това все още ме учудва, озадачава, и признавам - наранява ме.
Излизаме на първа, втора, трета среща. Мъжът се старае, пише, излизаме, измисля интересни заведения, места, разговори. Въобще - старае се много. В някакъв момент правим секс и пуф! Изчезва като дух!
Защо, по дяволите, е било цялото старание?
Аз, ако се старая толкова за нещо или някого, бих продължила. А те просто изчезват.
Не мога да си обясня това отдръпване, мъжка логика и мислене.
Две неща, едното разбира се е свързано с личната самооценка, която е изкривена от интернета и второто е, че един мъж ако иска сериозна връзка, няма да прави тези неща, защото сериозната връзка "не е интересни заведения, места, разговори", поне не и основата, но ти като жена имала семейство би трябвало да го знаеш. Връзка е споделяне на ежедневието и бита, а не продаване на мечти.
 В мен ли е проблема, аз ли съм станала сухар покрай "сушата"
Да, защото ако пък не пишеше толкова много,  или отговаряше с по едно изречение щеше пък да задаваш въпроси, ама защо не пише явно няма достатъчен интерес, така че прецени какво точно искаш.
Пробва, сондира и бърза. Май не му се губи време напразно. Което не значи, че е лош човек и няма да е добър партньор. Но и може да значи, че иска само секс и то скоро. Божа работа е и не може да се каже.
На 35+ кой би губил време, то това е най-ценния актив на човек.

# 143
  • София
Ехе, докато се стигне до споделяне на ежедневие и бит, има време... Не може от началото да се хвърлим.

# 144
Може ли Джеръми, да ми обясни, как се стига до сериозна връзка без срещи, заведения, разговори и споделяне на време?

# 145
  • София
Леле, Хепи, един ми писа. Ама направо от вратата за краката. Искал да идва у нас, вече планираше как "ще ми помага". "Сериозната работа". Естествено, го блокирах набързо.

# 146
И аз съм имала случай, в който още от първата среща, която не продължи много дълго... понеже човека даже не се беше и постарал да дойде в по-приличен вид, а по екип и миришещ на бира и пот... Та този същия за има-няма минал час, взе да ми обяснява, как усещал тръпка между нас и че можело да създадем семейство, дори не му пречело, че имам деца и т.н. Та всякакви има.

По въпроса на анонимната, малко странни отношения, може би имат нужда от уточняване, струва ми се, че той има интерес към теб за нещо повече от само секс, но ако бях на твое място, може би щях да изчакам с подобен разговор, за да не изглежда прибързано. Пък и може би е добре, първо да поработите/говорите по проблема със секса.

# 147
Ето това все още ме учудва, озадачава, и признавам - наранява ме.
Излизаме на първа, втора, трета среща. Мъжът се старае, пише, излизаме, измисля интересни заведения, места, разговори. Въобще - старае се много. В някакъв момент правим секс и пуф! Изчезва като дух!
Защо, по дяволите, е било цялото старание?
Аз, ако се старая толкова за нещо или някого, бих продължила. А те просто изчезват.
Не мога да си обясня това отдръпване, мъжка логика и мислене.
Предлагам следния сценарий:
Той си е мислил, че гради някаква връзка с теб, защото е бил зарязан от бившата, а теб те е харесал.
В един момент обаче бившата му свирва, оказва се, че може и да имат бъдеще заедно... и той повече не ти се обажда, за да избегне драматична раздяла.

# 148
По моя въпрос лайкнах 1-2 мнения, че вероятно не го харесвам достатъчно щом си задавам въпроси или нещо леко ме е издразнило. Абсолютно възможно е, вероятно е така, но както казах малко съм отвикнала с преценката, а и нямам ясни критерии примерно минимум 8/10 да го харесвам, за да се съглася. Това беше просто едно дълго кафе, казах си опитай, без това не можеш да усетиш човека, не всичко е външност и само първо впечатление. След един разговор ще си покаже, бях положително настроена, открита.  Както казах приказката ни вървеше. Но накрая още на тази 1-ва среща да ме пита дали той ми допада, искам ли да продължим да излизаме... Абе странно ми е хора! Неувереност ли бързане ли не знам, но определено действа анти. Аз още не съм асимилирала впечатленията. Ако се колебая как се отговаря очи в очи баси. Представям си ако отрежа с Не или Не знам как ще ме изгледа.   Та Джерами, не си прав. Мисля е нормално да не искам и да не очаквам след 1 кафе да сме ваденки виртуално и да отговарям на такива директни въпроси, дет осе чудя как да реагирам. Щото всичко освен Да /мълчание, избягване, Не/  едва ли ще се приеме добре. Но той явно не схваща, че ме поставя в неудобно положение и моето виждане за опознаване и комуникация не е такова.

Роки, нещо друго ми идва наум от моя пример по твоя въпрос, поглеждаме от другата страна. Ето аз съм фифти фифти малко като оценка дотук. Може да изляза още 1-2 пъти да се уверя. Ако стигнем до секс според мен това категорично би ми затвърдило усещането за човека. АКо аз после се отдръпна, ще е ясно. Нещо не ми е харесало достатъчно - дали в самия секс или това е затърдило по-ранни колебания. Може и при теб да е така. И да има колебания колко те харесва и му допадаш, не ги показва отначало.

# 149
А просто тези мъже карат втора младост – излизат с жени, за да се забавляват, не търсят непременно връзка. И бягат, ако попаднат на напориста мадама, която дава знаци, че отчаяно си търси мъж, да не кажа и провайдър.
А жена, която си има всичко – работа, дом, деца, спокойно може да се отпусне и да се забавлява и тя. И току-виж толкова са си допаднали в забавленията, че се привържат един към друг и по някое време решат да се съберат. Но това не става от първа, десета или коя да е там поред среща. Става, когато хората се опознаят и решат, че са един за друг.

Rockstar, моят съвет е да забавиш малко темпото. Много си напориста и явно плашиш мъжете. Също така ми прави впечатление – кога се разведе, кога овърша интернета. И това без да ти следя писанията, само от случайни попадения на твои постове. Може да не е така, може да греша, извинявай за откровеността, но точно такова впечатление оставяш – на лекомислена. А с лекомислените жени мъжете нали знаеш какво правят? Чук и бег...
Вярно, че на твоите години не върви да се държиш като невинна девица, но и малко повече достойнство и самоуважение няма да ти навредят. Мъжете трябва да бягат след теб, не ти след тях.

Всеки да си се забавлява , както може/иска.
На теб  никой не може да ти каже какво да чувстваш/искаш.
И на мъжете, няма кой да и каже как да се държат/чувстват.
Демокрация. Няма виновни/лоши.
Трябва да се намерят двама, на едно равнище/желания.

Общи условия

Активация на акаунт