Мъжете - защо се отдръпват

• 17 188
  • 436
  •   1
Отговори
# 285
Напълно възможно е наистина да не се усеща защото е силно увлечен. Има ли някой да не е бил така като се запознае с някого и си допаднат много? Дълги разговори, времето си лети и прочие, макар че наистина това е по-скоро в по-незряла възраст.
Но пък някой много хлътнал обикновено го е грижа и точно пък да кажа че съм много изморена и да ми се цупят за това не ми се вписва особено... Камо ли да се прави проблем от това и да тръгва нападателно. А и като толкова не му допада как и колко говори тя - има лесно, все пак, никой не го е вързал за нея.
Това да прояви грижа е едно от най-мъжествените неща които мъж може да направи, поне в моите очи. И ако изрично поставя въпроса че да отделям по много време ме затруднява по някакъв начин, загрижеността си проличава там.

# 286
natka,  не изключвам и това да е фактор, досега със сигурност казва и уж показва, че много ме харесва. Може и да е залитнал и да иска повече комуникация, така да се чувства по-спокоен за отношенията ни знам ли,  Може и това да върви с известна несъобразителност. Не искам да го наричам егоизъм, но и от това май има малко - загрижен е за мен, но явно инстинктивно му е по-важно аз да го изслушам изцяло и до последно, щом 3-ти ден се случва 1 и също и той не усеща и не чува/вижда достатъчно моите сигнали. Може би щеше да е по-лесно ако като цяло бях удържала малко по-устойчиво темпото и дистанцията като цяло. В 1 момент го допуснах леко и той се развихри. Явно така усеща нещата, но за мен част от поведението е като за 2 месеца не 2 седмици нали. Сякаш даже не допуска, че аз може да не искам да говоря толкова или част от разговора да ми идва далечен. Сигурно си вярва, че си допадаме и говорим и всичко 6 нали... Ще видя докъде ще стигне, определено ще гледам под лупа.

# 287
Сложи граница, докато е време!
Това не е ок.
Обсебващо е и незачитане на личното ти пространство.
Търси отдушник и слушател.
Не може да си дотам тъп да не се сетиш, че човекът иска да си почива и може би да сподели нещо лично. Набързо. А не само той да плямпа и то с часове.
КАкто и търсенето на контакт и чат нон стоп. Също е обсебващо и постоянно търсене на внимание.
//
Последният ми беше тотално обсебващ по тази линия.
Започва с леко – как ти мина деня? ЗА да му върнеш нещо кратко и да с еотприщи. И така 24/7. Не спира чат, не спира да напъва за срещи. Няма спирка, баце.
КАжеш му – не става, имам си задачи, искам си почивка и лично време.
Ок, извинявай. Спирам. И гледаш на другия ден чат от 98080 мемета и обяснения като се събудиш.
Пишеш WTF?!
А, нищо, не можах да спя, а, нищо, исках да ти споделя, а, нищо, днес ще се видим ли?
И като кажеш, не, имам работа, задачи – ти си егоистка, аз искам да съм с теб, да сме си заедно, да си споделям е говорим, ти не го оценяваш. Тотален вампир!
И този ми изглежда такъв. Макар доста по-мек вариант на моя. Засега.

# 288
А може пък наистина да е хлътнал и затова да не се усеща.

На 17 ли е Simple Smile

Ментално сигурно. Предполагам и малък опит с жените и все неуспешен. Защо ли?

Нати, така е, ако го е грижа, ще се съобрази с нея. Но на него му се плямпа, тя му намеква, казва, той продължава още.
Явно по 1 час водят разговори защо не трябва да говорят по 1 час Joy
Безумие някакво. И накрая я изкарва нея виновна сякаш.

Мис Каприз, не е загрижен за теб, а за себе си. Точи ти енергията. Търси отдушник и слушател.  Ако му дремеше за теб, нямаше да  е толкова многословен и щеше да те остави да си починеш.
Иначе когато ти е приятно с някого често този час не ти се струва  като 1 час, а много по-малко.
За съжаление господина не стопля, че с поведението си ще предизвика отвращение, а не задълбочаване на отношенията.

# 289
Слагай граници, съгласна съм с горното.
И наистина пробвай как ще реагира ако за нещо му кажеш Не, без значение какво, че почва да не ми звучи добре цялата работа ако така продължава.

# 290
Леле, Базила, колко време го изтърпя този екземпляр?
Аз един такъв само една среща и после два дни по месинджър атаки и прекратих.
Ама и беше много негативен. От всичко се оплакваше.

# 291
Не си е работа той да говори като някакво радио. А когато му кажеш как се чувстваш, да реагира нападателно, че ти си била водила монолози.
Предполагам, че може някак да се оправи това, но не знам как. Мои познати, които имат прекалено много "говорителна" енергия, просто ги прекъсвам, казвам - аа, добре, извинявай, но ... (някакво нещо, което трябва да свърша сега и веднага). Обаче с този човек се опитвате да се сближите и не върви да го преметнеш...
Просто би трябвало да можете всичко да си кажете, ако ще градите някаква стабилна основа.
Според мен ще трябва да си категорична за това нещо, след като те натоварва. Напълно недопустимо е това, което той прави.
А ти също помисли защо той казва, че правиш монолози.
При личен разговор пак ли така го карате, или само по телефона и чата?

# 292
То не е въпрос на премятане, а просто да кажеш, че е време разговора да приключи, имаш си работа, искаш да починеш. Дори и е коректно да му кажеш, че такива дълги разговори не са ти ок.
И си му казала и пак до час.
Освен като станат 30 минути да му кажеш - времето ти изтече и да затвориш Joy
Но имала съм и по-трагични случаи.
Човек който и да му кажеш, че имаш работа, не вдява. Все едно не е чул и продължава.
Един семеен приятел беше такъв. А аз съм си директна. Казвам му Наско, дай по кратко и ясно, много говориш излишни приказки. Задавам ти ясен въпрос, къде отиде, какви ги плямпаш, давай по-същество бре човече. Той все едно съм му го казала, продължава. Казвам трябва да се обличам и да тръгвам за работа, не вдява. Един път така ме ядоса, че му казах, че повече не искам да говоря с него, ужасно досаден, натоварващ и затворих и вече не му вдигах. Майка ми да си лафи с него.

# 293
Имам добър приятел дето говори повече и от мен. А аз говоря много, ама много. Като единият няма толкова време или просто не му се приказва повече, си казва - изморих се, имам работа сега, всякакви такива. Никога не е било проблем това, въпреки че по подразбиране и на двамата ни се приказва и че сума години все по много си говорим с него.
Та, пак казвам, не е проблемът колко е приказлив. Проблемът е че това което тя казва изглежда че няма "тежест" а той си прави както си знае. Дано да е само за приказките и да се окаже просто малко повече ентусиазъм, който съответно да се укроти до някакви приемливи размери.

# 294
  • София
Аз имам моменти, в които наистина съм адски необщителна. Сутринта особено въобще не говоря с никого...
Вечер, като ми се спи, просто изключвам в един момент и това е.

Понякога се шегувам, че се разведох с БМ, защото стана ужасно досаден точно сутрин и вечер.

# 295
Rockstar, и аз съм същата. Сутрин не ми се говори хич.
То  и без това на работа ще плямпам цял ден.
А майка ми като влезе и  като почне да говори.
Често и викам - майко, пази малко мълчина.
Абе знае ме, като стана поне час не ме закача.

# 296
Има мъже, които по някаква причина социалния и интимния им живот е бил в застой за месеци, година. Примерно - преместили са се в друг град, друга държава, интеграцията им отнема време. Изведнъж се появява някой в живота им, който им предлага приятна социална и емоционална интеракция. Съвсем на биологично ниво се очаква този човек да изпадне в еуфория, като се залепи за другия, изпада в някакви мечти как остаряват заедно и т.н.
Може би и това реално се случва. Човекът или е по-инфантилен и не може да се вземе малко в ръце, или има сериозни емоционални проблеми.

# 297
Може, Годзила, не знам точно и аз. Да, на моменти мога да кажа, че на мен ми напомня като комуникация и поведение някой доста по-млад, все едно е 25-30 не 35+. Не бих го нарекла инфантилност точно, но някаква въодушевеност, еуфория и прибързаност да. Иначе друга потенциална версия за обсебващо поведение е човек с почти никаква или без собствена среда и приятели, който съответно залепва за гаджето. Но уж тукне е така, има си май някаква среда приятели, днес с този се видял набързо, утре с онзи пил кафе. Фитнес, някакъв лек спорт се занимаваше. Не е като някой самотник нали дето аз да съм му всичкия контакт. Та мисля социален живот си има, интимният по може да е липсвал. То и при мен е така, но аз не подхождам огледално на него. Манталитет явно.

# 298
Мис Каприз, предния път като си постави казуса не взех отношение, но сега не мога да не се включа. Натоварих се и се изнервих само докато те четох. Поведението му е кошмарно, не знам как го търпиш. Сигурна съм, че човекът си има хубавите качества, но това плямпане и тази несъобразителност биха ме подлудили. Аз мразя да говоря по телефон и ако някой ми ангажира 2-3 часа всяка вечер много скоро ще си развалим отношенията. А при вас изглежда, че той иска да си излее всичките трепети и негативи пред тебе, а ти да слушаш и да кимаш.

Някой каза, че може би мъжът е много влюбен и затова говори толкова. Аз мисля, че ако беше така, щеше по-скоро да се интересува от теб и да те пита например как ти е бил деня, имаш ли нужда от нещо, изобщо да демонстрира грижа и внимание. А той като някоя клюкарка те хваща за слушател да дрънка за себе си.
Права си според мен в усещанията си, аз бих се чувствала по същия начин. Не мисля, че разговори с него по темата ще имат ефект освен да се настрои против тебе и да реагира пасивно-агресивно.

# 299
Леле, Базила, колко време го изтърпя този екземпляр?
Аз един такъв само една среща и после два дни по месинджър атаки и прекратих.
Ама и беше много негативен. От всичко се оплакваше.

Бе недей такава лекомислена уравновиловка да праскаш.
Босилкиния, знаеш ли кви позитиви може да е имал? Такива, дето твоя е нямал, и за които много негативи е възможно да са му простени Wink

Общи условия

Активация на акаунт