Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ние нямахме църква и шаферките ги хвърляха след ритуалната зала. Не мисля, че някой е бил ударен. Обикновен децата се втурват към тях, но и аз винаги си взeмам. Grinning

# 331
  • Melmak
Оо, те са много леки, никой не е ударен.

Свекърва ми направи 100 броя, иначе някъде четох, че трябвало да са колкото годините на булката и ако това число е четно +1, за да са нечетен брой.
Не сме го спазвали, аз се кефех да има повече. Хората се втурват и ги събират, децата най-много. Видях, че майка ми и баба си пазят за спомен.
Иначе не ги хвърля булката, а кумата.

# 332
Здравейте, има ли тук булки plus size, които са ходили в Турция за рокля? Доста ми препоръчват Одрин, и цените казват, че да доста разумни, но ме притеснява езиковата бариера. Вероятно ще трябва да е по поръчка с корекции.

# 333
Мятахте ли късметчета след църквата? Знам, че се мятат, но никога не съм виждала и ми е странно тези вързопчета с монети и жито няма ли да ни удрят по главите и да боли? После някой събира ли ги или си остават пред църквата? Колко се подготвят?

Бях на сватба, на която се хвърляха – мисля, че бяха използвали по 1-2 ст., от които не боли дори и да те ударят. Взехме си по 1 за късмет, на другите съдбата не я знам Smiley

# 334
Бихте ли ми дали идеи, има ли друг начин за протичане на поздравленията след изнесен ритуал. Моментът в който гостите се нареждат на опашка и всеки пуска плик в кутията, после застават за една снимка и си потеглят към ресторанта, не ми допада, но не мога да измисля друг начин, при който, на всеки гост да се благодари за подаръка и пожеланието, и да се гарантира снимка с него? Гостите ни са около 65 ако това има значение.

# 335
Здравейте!
Нашата сватба е май месец в София, ритуална зала "Средец".
Празненството ще е в много тесен кръг, между 10 и 15 души.
Моля за съвет при търсенето на ресторант! Също така приветствам и предложения. Нямам идея откъде да започна. Sad  Мислехме за свободна поръчка, но сега се замислям, че опцията с куверт може би  е по-добра.
Ще се радвам да чуя вашите предложения. Simple Smile

# 336
  • Melmak
Търсите да е в близост ли?

Понеже не сте много хора, можете да намерите сравнително лесно маса в доста хубави ресторанти. На подобна сватба бяхме в Петрус и ни хареса.

Моят съвет е за куверт, но ако не искате, поне поръчайте разядки и сухи мезета да ви чакат. Може да изберете салата за всички гости, която да е подготвена и да се сервира щом пристигнете.

# 337
Момичета, някой има ли отзиви от комбиниран фотограф с видеограф?

# 338
  • Melmak
Нашият беше такъв.

Аз съм доволна от резултата, не искахме филм на цялата сватба. Получихме кратко монтирано видео с дължина 5 минути и 30 минути почти-сурови кадри, които са доста автентични и искрени. Харесвам идеята, харесвам и резултата.

# 339
Търсите да е в близост ли?

Понеже не сте много хора, можете да намерите сравнително лесно маса в доста хубави ресторанти. На подобна сватба бяхме в Петрус и ни хареса.

Моят съвет е за куверт, но ако не искате, поне поръчайте разядки и сухи мезета да ви чакат. Може да изберете салата за всички гости, която да е подготвена и да се сервира щом пристигнете.

Да, предимство ще е да е наблизо. Simple Smile
Забравих да добавя, че предпочитаме български ресторанти с традиционна кухня. Видях доста ресторанти с модерна кухня, но мислим, че няма нужда от това.

# 340
Според вас има ли нужда от втора по-удобна рокля?

# 341
Какви подаръци избрахте за гостите? Не искам да е нещо типично.. Засега съм се спряла на бурканче с мед за жените с гравиран надпис - едно послание в рима, измислено от мен и лъжичка, гравирана за мъжете. Другият вариант е гравирани скрънчета за коса за жените и одеколон в малка бутилчица за мъжете. Иии пак са ми скучни... мислих, мислих и нищо вече няколко месеца. Искам нещо, което хем да е бюджетно до 3 лв., хем наистина да си кажат "лол". За децата съм решила - някаква игра тип карти, течност за балончета или рисунка за оцветяване.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 22:23 от Gabriela.V

# 342
  • София
Медът е доста типичен според мен и за мъжете ми се вижда странно лъжичка, честно казано. 😃

# 343
Честно казано, бих пропуснала подаръчетата, ако не мога да измисля нещо оригинално и яко. Готино подаръче за 3 лв ми се струва невъзможно, но 100 човека * 3 лв е сума, която да използвате за обща изненада например. Или като екстра час в овъртайм-а, или по-яка декорация…

# 344
  • Melmak
Според мен няма нужда от кой знае каква оригиналност с подаръците. Получавали сме пясък от Дубай, магнитче с лика на младоженците, щипка за чай с чай вътре.

Не мисля, че са топ оригиналност, но и няма нужда. Ние дадохме бурканчета с мед. Не е оригинално, но това решихме. Някои неща можете да поръчате от шейн или друг китайски сайт, да изработите сами.

Нашите ги направи свекърва ми, тя обича да твори разни ръкоделия.

Общи условия

Активация на акаунт