Счупен глезен

• 1 357
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте първо се извинявам ако темата не е за тук или вече я има. Мъжа ми е с счупен (изместен) глезен опериран ведвага в пирогов, сложиха му метални платини, въобще незнаем дали ще трябва да ги искарва после 🤔 операцията я направи Д-р Тасев! Днес е 30-ти ден през тези дни правехме инжекци КЛЕКСАН за разреждане на кръвта!
Казаха му 60 дни да не стъпва на него и от тогава е с патерици, 😔 много трудно минават дните а, тепърва започва! Моля ви ако някой от вас или ваш познат премина през това може ли да сподели как се справихте вие и как продължиха при вас нещата доктора каза че след тази операция ще има 100% възтановяване, но КОГА? Се питаме всеки ден. Моля ви всеки един коментар ще бъде полезен Благодаря!

# 1
  • Melmak
Не разбрах какво питате.
Съжалявам за мъжа ви, ако имате въпроси относно пластините, питайте лекарите. Моя близка падна и си счупи зверски ръка, оперираха я и после махнаха част от пластините. Слагаше също инжекции клексан.

Тези травми минават бавно, после се иска рехабилитация.

# 2
Благодаря ви! Въпроса ми е колко време отнема възтановяването?

# 3
Аз преди години си навехнах глезена и възстановяването продължи няколко месеца, като след това 2-3 години при лошо време ме наболяваше и пукаше. Така че при счупване сигурно ще отнеме повече време и задължително рехабилитация

# 4
Чупих глезен преди три години. И двете кости, но без парчета или назъбване. Всичко зависи от вида на травмата. Имах пластина, 7 винта и игла. Възстанових се бързо. Трябваше да махна метала след 6м, но забременях и го махнах след раждането. 35 дена бях с гипс и 2 седмици физиотерапия. Махнат първата патерица на първата седмица след махането на гипса, а втората след още една седмица. Кракът не ме е болял повече никога на мястото на счупването. В сравнения след две години имах травма на коляното и последващи две операции. Ад, пълен ад. Болки, атрофия на мускула. Още се възстановявам. В сравнения с това, счупването на глезена беше песен.

# 5
Зависи от счупването,моя мъж е с пластини и макар че минаха 8 години си го боли от време на време.Три месеца беше вкъщи,но ходеше на физиотерапия ,мъжът ви ходи ли .По принцип хич не е лесно ,но се стягаш и се справяш,при мен къпането беше голям проблем

# 6
Мъжът ми счупи крак / глезен, беше около 35 годишен. Отказа операция. 40 дена беше с гипс, а след това мина физиотерапия. Това беше всичко.
Близко до нас дете счупи глезен преди две години. 40 дена гипс, възстановяване. Това беше.

# 7
  • София
Счупих глезен през 2014 г. - множество начупени костици, скъсани сухожилия и луксация. Операция в Пирогов, 8 импланта - пирони и пластини. Нямах гипс, бях само с бинт около глезена. 3 месеца бях с  патерици, бях станала факир - стълби, неравности, даже до близкото заведение за по бира ходех.
Към края на трите месеца духът вече взе да спада, нормално е. Поплаках си една вечер яко, па ми мина.
Като дадоха зелена светлина да стъпвам, започнах бавничко от страх. Ходих малко и на рехабилитация, много е полезно и помага. Постепенно всичко си идва на мястото. Само спокойно, не става веднага.
Имплантите махнах след 3 години, предържах ги, понеже съм пъзла. На същата вечер скокнах да ходя из болницата, на седмия ден бях забравила.
Имам белези и си ги обичам.

# 8
Мъжът ми счупи глезен преди точно 2 години.Оперираха го в Стара Загора доста сполучливо.Сложиха му пластина,която трябваше да махне след година.Възстанови се за няколко месеца,но понеже е голямо шило и не може да стои на едно място продължава да си ходи с пластината.

Общи условия

Активация на акаунт