Проблем с непрестанни оплаквания от съседи и канализация

• 1 776
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Сега последно, кой се оплаква непрестанно, те или вие?
Аз имах абсолютно същия проблем това лято, само че нямам съседи с които да се скарам. Живеем на третия етаж в къща, а преля през канала на първия етаж. Викнахме фирма да го отпуши и се оказа, че мазачите са си изливали остатъците от мазилката в канала.

Аз да съм се оплаквала непрестанно не си спомням, но пък непрестанно им отпушвам каналите.
Ние също викаме фирми постоянно.
Не сме вадили мазилки, изваждат се системно от едно и също място косми, мазнини, парчета варовик (предполагам).

На целия щранг - от 1ви до 8ми етаж бяха правени две проверки с камера тази година,
беше установено, че тръбите на 5ти, 6ти, 7ми и 8ми етаж са чисти.
Има стеснения между 4ти и 5ти етажи, долния край на 4ти и 3ти етажи и множество наслагвания в тези две помещения.

Както и да е, благодаря.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 22:23 от tnxsmn

# 16
Запушването не е на 4-ти етаж, защото щеше да прелива на 5-ти и да не стига до вас. Както у нас преля на първия и въобще не стигна до втория. Тичах като линейка между етажите да гледам.
Някъде между 5-ти и 6-ти е или между 6-ти и 7-ми.

# 17
Запушването не е на 4 ти етаж, защото щеше да прелива на 5ти и да не стига до вас. Както у нас преля на първия и въобще не стигна до втория. Тичах като линейка между етажите да гледам.
Някъде между 5ти и 6ти е.

Да, мисля че е някъде в 5ти етаж над нивото на тръбата която отива към общия канал. Няма друга причина да пълни нагоре.
Но като са гледали с камерата в тръбите казаха че е трудно да се каже до см къде точно е.
Казаха - 4ти-5ти, 3ти-4ти, 2ри-3ти.

# 18
  • Пловдив
Вома викахте ли? Не камери, не някакво ръчно отпушване, а голям камион да прочисти цялата канализация?

# 19
In4hi, не сме.

# 20
  • Пловдив
Ами няма да е зле да си съберете пари и да извикате. Дори и в нови жилищни сгради се случва да чистят с вома. На едни познати от входа с вома извадиха памперси, мокри кърпички, части от детски играчки и една малка хавлиена кърпа освен разбира се обичайните косми, сапуни и даже няколко кости, най-вероятно пилешки. Иначе и при тях първо трудно се оттичаше водата от сифоните, та препарати, глупости и накрая като им избиха л****та в гаражите събраха пари от входа и си извикаха вома. Вече няколко години нямат такива проблеми.

# 21

Да, очаквам като си махнат тапите да им прелива водата в 6ти етаж, поради това, че има запушване на общата тръба някъде в помещението на 5ти етаж.

Не можеш да искаш такова нещо. Претенции можеш да имаш само към долните от 5 етаж.

Черна станция, нещо не ми става ясно как сте толкова сигурна, както и всички, че не мога да имам претенции?

Първо, неколкократно обясних ясно всичко, което сме правили като проверки, какво и как е отпушвано от мръсния канал и на каква дълбочина, как тръбата на долния етаж е чиста. По което ясно следва какъв е проблема.

Може би няма как според вас да имам претенции за около 2-3 те хиляди лева, които дадох за фирми за отпушване от апартамента ми за последните 4 години, изваждайки боклуци от под 6ти етаж?
Или може би не смятате, че мога да имам и претенции за часовете прекарани в банята в опити да се справя самостоятелно?

Само да припомня, че когато в сградата имотите се притежават от различни собственици, никой няма право да прави каквото и да е В СОБСТВЕНИЯ СИ ИМОТ, ако това нарушава нормалното жителство на съседен такъв.
Така, както също не гледаш кокошки, палиш огньове, вдигаш шум, наводняваш и тем подобни.
Също така, въпросното затапване е и нарушение по закона за незаконното строителство, както днес ме информира адвокатът ми.

Ако се прибера след 10 часа от работа и заваря апартамента си във вода, защото някой е решил че няма да се занимава от долния етаж, как по-точно смятате, че не мога да имам претенции?

А и в крайна сметка, не ми става ясно - как всички питате "на тях ли да им прелива", но никой не се замисли в крайна сметка как всички си правим каквото искаме без да гледаме дали пречим на някого така ли?
Това обяснява много неща.

# 22
Ами, добре, почвай да ги съдиш, че са си затапили изхода за мръсна вода в банята.😆
Или не обясняваш правилно, какво са затапили, или въобще не си в час, адвокатът също. Пишеш, че сте проверили, че при тях няма запушване, пък имаш точно към тях претенции?
Аз имам все още празно жилище в което доскоро бяха затапени тръбите за обратна вода на мивките и никой не ми е правил забележка, нито е имал проблем. Даже тази в кухнята още е с тапа за да не ми мирише на канал. Ако няма тапа и с латексова ръкавица става😆

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 11:17 от Чи лу

# 23
Да имаш претенции да се отпуши главната тръба имаш право. Но нямаш право на претенции, че някой си е затапил каналите в неизползвано си жилище. То си е негово, разклоненията са в неговата част и можа да ги ползва или не. Явно не ти харесва, че вместо при него мръсната вода идва до теб, но пак казвам, не можеш да имаш претенции за затапването.
Проблемът не е в затапените разклонения, обичайна практика за да не мирише, а в запушването по-надолу.

# 24
Аз мисля, че проблемът е от вас. Вие пишете, че още 72г. е имало запушване между вас и 6 етаж. Предполагам, че строителите са изхвърляли нещо в канала и затова е бил запушен. Трябвало е още тогава или смяна на тръба или сериозно отпушване с камиона.
След това вие имате персийска котка, с дълги косми. А каналът си е бил частично запушен, стеснен, неоправен. Вие започвате с много и често препарати. Само че те водят до запушване. Просто сте го направили по долните етажи. Косми с препарати, следва топка в тръбата, нали казвате, че има стеснение на 4 етаж. И сега изходът е с машина или смяна на тръби.
И спрете с препарати, или пък си сложете някаква мрежичка на канала, та да не пускате много косми в канала.
А иначе съвсем са си прави 5 и 6 етаж да си запушат каналите. Подсетихте ме даже, имам свободен апартамент, да отида да затапя каналите, за да не ми се случи наводняване от чуждо запушване.

Общи условия

Активация на акаунт