Бутилираната вода в България

• 2 824
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
И аз към любителите на Девин изворна. Със сигурност не наливат минералните води от чешмата, тъй като налятата от чешмата вода се утаява, зеленясва и се разваля, а на минералната нищо и няма.
Иначе водата в София може да се пие. Тя идва от няколко места., но градската легенда е обявила, че някои чешми - например тази във вътрешния двор на Университета, са от Рилския водопровод и затова са особено вкусни. Лично аз от чешмата у нас не пия, тъй като водата е силно хлорирана, а и минава през доста ръждясали тръби.

Най вкусната вода за мен се намира в град Златица, на скришно място, което всички местни знаят,  от чешма, която никога не спира да тече.

# 31
Аз слагам изворна Девин в каната за топла вода и в кафемашината и никога не ми се налага да ги мия. Изплаквам ги от време на време, но няма нищо за търкане. Каната ми беше на поне 10г. и я подарих на един майстор със супер лъскаво дъно все едно е нова.

# 32
Гледам да карам на чешмяна, но имам такова наблюдение, че ако отворя бутилирана вода (гледам да е все изворна) мога да я доизпия и на другия и по-другия ден. Докато водата в затворена бутилка пълнена от чешмата на следващия ден вече има друг вкус, а на третия още по-зле. Не знам микроорганизми ли се развъждат или каква е причината.

# 33
Минералната вода може да трае години в бутилка. Чешмяната – не.

# 34
При неразпечатана бутилка ясно. Но като я отвориш и започнеш да пиеш, после може ли да постои 1 година и да си я доизпиеш?

# 35
Една година – не знам,но когато пълня бутилки от десет литра с минерална вода от някой извор,(например в "Княжево" в София),после тя стои месец и повече,без да се развали...

# 36
При неразпечатана бутилка ясно. Но като я отвориш и започнеш да пиеш, после може ли да постои 1 година и да си я доизпиеш?

Може, ако сипваш в чаша, а не пиеш от бутилката.

Общи условия

Активация на акаунт