Кога да спря обедния сън?

• 835
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Детето ми е на 4г.и е война да го сложа да спи на обяд! Плаче,удря и крещи !А ако не спи на обяд е кисел,нервен и плаче за щяло и не щяло.
Тъ,въпроса ми е кога се спира обедния сън?

# 1
Когато детето изкарва деня без да е кисел,щом в момента не му се отразява добре значи не е готово. Нормално е да бе иска да си ляга,но това не значи че не е изморен и че няма нужда от сън . Племенникът ми е на 8 и не иска да си ляга на обяд ,обаче после не може да го събудиш 😁
Моя син е на 2 и също се противи дойде ли време за сън ,но заспива за 2 мин

# 2
Когато си го спре сам, т.е. спре да заспива въпреки усилията. Моето дете е на 3 и от месеци е спряла да заспива, нищо не помага. Кисела ли е вечер, има ли нужда - да. Мога ли нещо да направя - не. Мдам. Cry

# 3
На мен ми се вижда лудост дете на 4 да се кара да спи следобеден сън.
Кога заспива вечер?
Нощният сън е много по-полезен и важен за детското развитие, отколкото дневния.

# 4
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Каката спря да спи през деня към 4г. Дребоса още спи в градината, въпреки, че е на 6, но у дома отдавна спрях да го слагам да спи. Понякога си заспива, ако е много уморен, но аз отдавна не участвам в този процес.
Стават в 7, лягат до 20:30 в делнични дни, до 21:30 петък и събота.

# 5
Детето ми си спря обедния сън малко преди да навърши 2г. Не съм го карала. В детската също не е спал обеден сън, може би с 2-3 изключения. Не ми е било драма.

# 6
Нашият също е кисел вечер, ако не поспи следобяд.
На градината заспивал първи, но вкъщи е зор следобедното заспиване, може би защото като не е на градина, става поне с 1-2 часа по-късно сутрин.

# 7
Родителите не спират следобедният сън на детето. То само ще го спре след време когато има вече енергията да изкара чак до вечер. Ако има зор да ляга да спи на обяд значи не се е уморил достатъчно от игра. Моят съвет е:
Остави го детето само да си потърси сънят. Ще има кисел период, намери му занимание което да го успокои ( гледане на детско филмче) примерно. Ще отмине този период.
Успех.

# 8
Дъщеря ми доста по-рано спря дневния сън. В градината също не спеше.
Това е преходен период, нормално е да е кисел. Ще мине, водете се по детето.

# 9
Не мога да си представя да карам човек, макар и малък да спи, ако не му се спи. Около 3 години отказа следобедния сън. В малък период от време киселееше леко, но пък започна да си ляга вечер около 20:30, което ме устройваше идеално, вместо да беснее до полунощ и да кипи от енергия, а на мен вече сърцето ми спеше Simple Smile

# 10
Моята дъщеря беше на 3 годинки когато спря да спи на обяд. Сега има проблем в детската градина. Когато си задължен да лежиш като пън без да е позволено дори да се  завъртиш , времето ти минава ужасно бавно. Принудена съм да я взимам на обяд от дг , защото иначе започва рев от предния ден, кошмари нощем и тн. Вярвам, че не при всички е така, но аз изтеглих късата клечка 😥

# 11
Моето спря да спи на обяд на около 3 г.И то не че той спря, а аз престанах да го слагам, защото се отразяваше на вечерния сън
До 23 ч.беснееше, а аз заспивах преди него.
Не знам как едно време на 5-6 години как ни натискаха да спим в годината, даже и шамари съм яла ако не спя на онези 2етажни легла.

# 12
Синът ми спря да спи след обед на 2г. Отнемаше ми час да го приспивам, за да спи 15 мин.
И спряхме да се тормозим.
В градината също не спеше.
Дъщеря ми до към 4 си го търсеше. После и тя отказа да спи.

# 13
Около 2г и половина. Сега е на 3г и 4м, има моменти, в които и се спи, ляга, но вечерта е до полунощ. Не е кисела ако не спи, в началото беше, но отминава до месец. Аз лично не бих я спряла да спи на обяд, ако и се спи. Не е ок да ти се спи, а да се мъчиш.

# 14
Големият ми син спря да спи следобед на 3г. В детската градина понякога спеше, в повечето случаи - не. Винаги разбирах когато е спал, защото вечер нямаше заспиване. Малкият е на 2г8м и спокойно си изкарва до вечерта, без да е кисел, трудно заспива за следобеден сън, но ако заспи може да спи 2 часа, разбира се ако спи, вечерта е купон. Днес не е лягал за следобеден сън и заспа преди малко.

Общи условия

Активация на акаунт