ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • при моите любими
Мандаринка  свърши ли са ми лайковете и не мога да ти дам един палец, но ме усмихна много днес.

# 376
  • Бургас
Аз съм едната мама със седмокласник!
Човека е толкова спокоен, изобщо не му пука, че ще се явява на изпити и ще кандидатства. Знаел всичко! Ти да видиш!?

# 377
Мандаринка, благодаря. Нерви имам, понаваксах с тях, нали си казах, че вече е достатъчно голяма, сама да си се оправя, тъй и става. На моменти иска помощ, но докато се обърна и да и помогна, тя вече е свършила със поставените задачи, и спокойствие имам, утре да приключим с нея, и ще съм топ.
Я кажи за тази книга, а и следващия път като и дадат нещо такова свиркай, може пък да се намери начин да се открие. Не пречи да се поразровим в нета.
Еееее, опасно фемили сте си, много мъ кефят твоите разкази, кое, кой, какво, а и оправни деца си имаш, няма да си оставят магарето в калта.

Карзче, ми как няма да знае, вече е видял какво се прави, за какво да му пука.

Мойта имаше преди време по рисуване да прави презентация, направи я, показа я, и я оцениха. По БЕЛ имала нещо си да прави, не запомних кво беше точно, кога е успяла да го направи, предала го, и тъй като вчера я нямаше на уч - ще, школо ми пищика с оценка по БЕЛ, викам си ъъъъ, туй пък за какво е, чак тогава разбрах каква е била работата.
Днес пък господина по време на часа решил да им проверява тестовете, дори по едно време си викнал и помощник от горните класове. Направило му впечатление, че всички на които е успял да ги провери, имали сходен брой точки.
Вчера и викам на сърдитка, изтърпи още малко, този срок да свърши, другия ще има доста почивни дни, та ще го избуташ и него, а от следващата година, ще си го караш по - айляк. Между другото, класната им е казала, че от следващата година щели да си закупуват учебниците по профила. Но пък на кой ли му пука, две години ще се купуват евентуално, после край. То и без това мойта не ги носи тез учебници, държим си ги на склад у нас. Ходи с една тетрадка малък формат, колкото да не е без хич.
И сега да ви се похваля, манаха и брекетите, сега е с ретайнери фиксирани, и от утре живот и здраве с още едни които се снемат. Ще ги носи докато навърши 21 години, снемаемите първите 6 месеца всяка вечер, после известно време в седмицата два пъти май беше, след това по един път на седмица - две, ако се наложи пак ще ги слага два пъти в седмицата. Имахме късмета да попаднем ( по - точно сърдитка да попадне ) на готина, разбираща и добра зъболекарка - ортодонтка.

# 378
Карз ,това "знам всичко"като го чуя и настръхвам , всичко знаят и на края изненада 😂.Все пак да ти е жив и здрав, изпитите ще си ги вземе .🍀
Тони , честито! Дъщеричката ти дано е отговорна ,а не като моя ,който в началото слагаше махаше и на края от дъжд на вятър се сещаше.Виках ,кряках и баща му също,но уви от месеци не ги е слагал и ще си остане с по дълбока захапка.🤷

# 379
Първата срочна вече е налична - по ФВС.
И понеже децата са обсъждали профилите, баша й й казва, абе Пиши едно ФВС и да приключване с това мислене.
Онзи ден пък с гордост каза, че вече в живота си никога няма да рисува на платно Simple Smile
По ИИ винаги имаха такава рисунка, която после отиваше на благотворителна изложба и си я откупувахме.
Тя този срок имаше един час рисуване, а през другия ще има един час музика.
Та ЕНЦИО Мориконе предстои да ни разсмива Simple Smile

# 380
  • Пловдив
Не знам защо при нас изглежда розово. Аз изобщо не съм доволна от училището. По скоро от някои преподаватели. Есета и проекти не съм чула да се правят. Имат по 1 на човек за година доколкото знам. Рядко имат проект и двата срока по един и същи предмет. Съжалявам много, че не я записах м частната английска. Пак нямаше да знае , но щеше да има по приличен успех и да избира 2 профила, което се оказа важно. Същите пари,които сега давам за уроци щеше да ми излезе и таксата на училището. Та ако смятам може би и по евтино. Но пък тя не е от амбициозните -щяла да избере лесен университет. Какво значи лесен идея нямам. Утре пак е в Стара загора ,но този път със съотборничка, която шофира. Лятото се прибираха към 11 вечерта. Дано сега не е така.

# 381
Бокси, от известно време се чудех къде се запиля, радвам се, че се появи, благодаря ти .
Тя е отговорна по принцип, въпреки че ластиците на моменти не ги слагаше, през повечето време ги носеше, дори се е налагало посред нощите да я будя за да ги слага. С тези фиксираните няма как да се раздели, но с не фиксираните от вчера трябва да ги носи през повечето време няколко дни. Причината е, че са малко по - стегнати, и заради близо 48 часа откакто беше без брекетите, горе се получило леко разместване в редицата.
Скрит текст:
Изпитваше болка, но не непоносима, затова трябваше от вчера да ги носи докато се разшири горния и нещата се нормализират, иначе като е само вечерта, надали ще и е проблем. Като знае, че ще е само 6 месеца всяка вечер, не вярвам да си позволи да пропусне. Дори снощи вече беше заспала, след няколко часа се сещам, погалих я и веднага въпроса - сложили ги, отговора беше - да, и ми показва. Добре че поне вечер се виждат, иначе през деня много не се забелязва. В момента трябваше да е с тях, но дъвката и срещата с приятелите и бяха по - важни, уж забравила, но като се прибере, нахрани, и ще ги сложи. Когато обсъждахме със зъболекарката за тях, тя попита дали ще искаме и тези, или само едните, докато почне да обяснява, аз категорично и на секундата казах - да. Как да не поискам като знам, че това ще е двойна защита, после тя дообясни и се зарадва, че сме съгласни. А да не говорим пък за това, че хем ни дойде евтино, хем и направи много хубав и скъп подарък.
Момичета, искам да се извиня, че ви занимавам с тези неща, ще сложа част от написаното в скрит текст.

Синеочке, много сте пъргави, вече и с първа срочна, биете рекорда. Ама това откупуване, тц тц тц тц, лоша работа, но поне сега ще си имате спомени и една малка частна галерия. А ФВС не е лоша идея, стига да може да го вкара в списъка.

Ренииии, направо сте са ожалване, та като казваш от някои преподаватели, имам усещането, че са повечето. Оплакваш се от липсата на даване на есета и проекти и тем подобни, от една страна е добре, но от друга не. Еееех, де да знаеше по - рано какво ще стане, наистина май щеше да е по - добре в частното, но пък и там не е гаранция. За избора на лесен университет, не точно лесни университет, а нещо по - лесно за учене.
За Стара Загора, сигурно е пожънала успех, и вече може би се е прибрала. Не вярвам да се приберат толкоз късно, не се притеснявай, а пък ако стане, то сигурно ще е с причина. Важното е да се приберат живи и здрави.

Еееее, нашите от сряда минават онлайн, мойта и доволна и недоволна, но аз пък не разбирам за тези два дена какво толкоз ще свършат, и за другите два след това, какво толкоз ще пропуснат в началото на втори срок. Но поне няколко дена децата няма да стават толкоз рано, няма да ходят в студа, ще имат доста време да си починат. Хубавото е, че поне е в края на този срок, писмените изпитвания минаха, та няма за какво да се стресираме.

# 382
  • Сф
Рени, профилите почват сега след 10 ти клас. Не може ли да се преместите? С уговорката, че не съм хич наясно с образователната система като цяло, но подочувам това онова. Стават известни размествания и по класове и по училища. Дори за други училища чувам, частни, искат приравнителни мат+ бел + език/ци, но не е проблем за учащо дете.
При нас нищо ново. Отидоха на ски с баща и, аз си мързелувам с кафенце и чакам да ми дойде музата за слугинаж, пусто не идва бре!
Ей, погледнах пералнята , ама запалих цигарка Wink

# 383
При дъщеря ми профилите на паралелките са определени още при приема. Още в 9ти клас клас при тях има ИУЧ Химия и биология, другите паралелки имат други ИУЧове. От началото на годината има някакво движение из класовете. От техния клас и от съседен деца си размениха чаралелките. По-добре така, ако си преценил, че това което си си избрал не е твоето, отколкото в 11 и 12 клас да учиш нещо, което не искаш.
Натали има състезание. Стартира след 20 минути. Това е един от малкото пъти в които не съм с нея, обаче ме събори жесток грип. От години не съм се чувствала толкова зле. Аз преподавам на седмокласници, и в понеделник двата класа имат по 3 часа с мен. Колежката в понеделник не може да ме замества, така че учениците ще са безкрайно щастливи.
Натали се е класирала за областни кръгове по география и БЕЛ, и тъй като учителите са казали, че ще пишат шестици на класиралите се, тя се е пазарила да ѝ ги пишат за втория срок.
Успешно завършване на първия срок на наборите и да са здрави.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 09:18 от CС1

# 384
Пюрче, тъй де, първо кафенце и цигарка, другото може да почака, то край няма слугуването.

СС1, бързо да се оправяш, за следващото състезание ще си пушка и ще си до нея. Хубаво е направила, че се е спазарила девойката.

Аз не знам защо ще мъчат и учителите и учениците, ако ученик е болен, няма как да се фокусира, ако учител е болен също дори няма да може да преподава. И ако в един клас половината деца да кажем са болни, то едните ще са взели урока, а другите ще трябва сами да наваксват. А пък ако учител го няма, материала се изпуска и после ще препускат още повече по уроците. А беее, луда работа, както и да го погледнеш си е мъка.

# 385
  • Пловдив
Ох, кафенце и цигарки от сутринта и още нищо не съм свършила.
Тони, прибраха се в 9. Учудвам се на енергията й. Аз за проектите не се оплаквам. Оплаквам се ,че има учители, които просто не са за това училище. Математиката е тотал щета. Бел на ниско ниво. Физиката изобщо не искам да я коментирам. Там всичко започва и завършва с гениалността на преподавателя. Всичко останало е ок. Изключвам немския миналата година ,защото караха само гражданско образование. Сега учителят е един от най-добрите, ама горкия как да преподава 9 и 10 клас едновременно. На родителската каза, че положението е трагично, но пък поне знаели буквите.
PureLove, предложих й да смени училището, ако толкова държи на тази специалност. Не иска и да чуе. Аз знаех предварително какви профили имат в училището. Нямаше как да знам, че профилът е един, а някой университети искат 2 предмета.
И да не кажете, че само се оплаквам от девойката, този път ще я похваля - има стипендия за Испания за 2 седмици. Чакам да пратят обаче финансовото изражение на спане, билети и други разходи. Иначе обучението е безплатно.

# 386
Ееее Рени, отговорна девойка, кипяща от енергия и сила, никога да не стихва. Усещам как испанската мечта ще си остане такава, дано не съм права. Помисли за вариянта - приятел в нужда се познава. Разпитай за някого който е там и ще може да преспива там, иначе ще трябва да изровиш някой кладенец от който при изригване да избълва финикийски знаци. Мммм даааа, не ти е лесно никак, дано намерите решение по въпроса.

# 387
  • Бургас
Рени, това е добре за Испания! Браво!

# 388
  • Пловдив
Тони, има вариант за общежитие май, хотел, преспиване във семейства. Ще говорим и с другите деца, за да намерим решение. Дано да има и момиче сред тях- ще е по лесно.

# 389
Ако стане така ще е супер, а ако има и друго/и момиче/та ще е идеално. Дано късмета е с вас, нещата да се случат, девойката да е доволна и да и се сбъдне желанието. Ще стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт