Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 29 494
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
Дух, благодаря за новата тема.
Аз от вчера съм с долна граница на кръвното, въртяща се около 85, и ми е неспокойно да не тръгне нагоре.
Преди малко минах тестване за упойки и поне там всичко е ок. Преди съм имала проблем с упойка и беше важно за мен.
Струва ми се, че времето много бавно напредва. Оставят над 4 седмици до секциото.

# 16
Момичета, тези от вас които няма да кърмят или ще хранят с кърма от шише - на коя марка шишета се спряхте? Стъкло или пластмаса?  Какво мислите за Dr Browns?
Интересува ме и кои са най-добрите залъгалки според вашите проучвания за правилния растеж на зъбките и захапка?
Всяко мнение ще ми е от полза 🤗
Нук и Авент стъкло
И тези, които споменаваш са добри.

Биби на нук тези със сплескания биберон.

# 17
Ето тези залъгалки ли? В момента са на промоция в Рая тойс.

# 18
Благодаря за новата тема. ❤️

Аз съм малко уплашена. Преди малко влязох да се къпя и на превръзката си имах едно слузесто жълтеникаво парче. Като желе. Не е обикновеното ми течение, което си имам през цялото време, това си е направо парче. При забърсване нищо нямаше на хартията, но се уплаших. Четох, че това може да е част от тапата, ама аз съм в 36 г.с + 2. Мисля, че е твърде рано. Нямам болки, но не знам. Да звъня ли на АГ-то или да изчакам да видя дали ще има други признаци....страх ме е. Може да е нещо нормално, но ми е първа бременност и всички около мен, които вече имат деца казват, че при тях направо води са изтекли и не са видели никаква тапа, та сега съм паникьосана. 😔

# 19
Благодаря за новата тема. ❤

Аз съм малко уплашена. Преди малко влязох да се къпя и на превръзката си имах едно слузесто жълтеникаво парче. Като желе. Не е обикновеното ми течение, което си имам през цялото време, това си е направо парче. При забърсване нищо нямаше на хартията, но се уплаших. Четох, че това може да е част от тапата, ама аз съм в 36 г.с + 2. Мисля, че е твърде рано. Нямам болки, но не знам. Да звъня ли на АГ-то или да изчакам да видя дали ще има други признаци....страх ме е. Може да е нещо нормално, но ми е първа бременност и всички около мен, които вече имат деца казват, че при тях направо води са изтекли и не са видели никаква тапа, та сега съм паникьосана. 😔

Тапата може да изтича дълго време. Ако няма води или контракции не е притеснително според мен. Моята тапа изпадаше около седмица и отгоре преди реално да родя първия път. На близка приятелка пък тръгна да пада в 38ма седмица и преноси с 5 дни. Успех🍀

# 20
  • Пловдив
Дух, благодаря за новата тема ❤
Мен ме изписаха и вече почивам вкъщи. Всички изследвания са в норма, тоновете ми са добре, само тая чувствителна матка, дето ме притесни преди два дни. Общо взето ще си пия същите лекарства, но следващите 3-4 дни само в леглото.
В болницата се паднах с момиче, което много хърка и двете нощи общо нямам 8 часа сън. Знам, че трябва да свиквам 😂 ама откакто се прибрах и три часа си спя. И без това нямам друга работа. Но пък вкъщи все едно е паднала бомба, а даже и деца нямаме още 😂😂😂

# 21
G.G15 тапа е, но както ГрейсСън каза не е притеснително, стига да няма болки и течащи води. С големия помня че 2 седмици ми се влачи тя тапа да пада Simple Smile.
Лятна буря почивай си спокойно, къщата тепърва ще бъде бойно поле, но важното е всички да са здрави и спокойни.

# 22
Ето тези залъгалки ли? В момента са на промоция в Рая тойс.

# 23
Ох, на мен ми излезе уреоплазма + кандида албикас (за трети път гъбички).
След толкова кутии антибиотици, изследвания, 4 месеца високо ЦРП, СУЕ и чак сега в 31 седмица я открихме тая гадост.
Много ми е тъжно и се надявам да не е станало нещо на бебето🥲 И добре, че пак настоявах да отида вчера да се изследвам, а не да чакам до 28-и, когато ми е следващия преглед при АГ….
Някоя от вас сблъсквала ли се е с това?

# 24
  • Пловдив
Уреоплазмата как е изолирана? Защото ако не е с цервикален секрет, може да е фалшив резултат. Ей така преди няколко години една гинеколожка ми взе влагалищен, даде положителен резултат и ми изкара акъла. Два дни по- късно успях да си посетя моята, от която съм доволна и тя каза - само цервикален. Дадох в Геника и за щастие нямаше нищо такова.

# 25
Цервикален в Геника този път.
Предходния беше само влагалищен и имах отрицателен резултат в Лора.
Поне се успокоявам, че не е трипер или гонорея, че и за това пусках. 😃
Сега АГ ми изписва антибиотик и го почвам.
Не знам дали ММ трябва да пие нещо, това от секс ли е само, от басейн може ли да се хване?

# 26
pifiella, a как те насочиха за цервикален, оплаквания ли имаше?

# 27
Аз сама се насочих, защото от 4-тия месец  влача гъбички, които се появяват, после изчезват.  За първи път в живота ми имам гъбички, а ежедневно тренирах във вода и никога ме съм избягвала басейни и други заразни зони.
Симптоми имах - течения, сърбеж, но го отдавахме на кандидата.
Отделно кръвните ми изследвания показват налична инфекция, нямам нормална кръвна картина от юли месец. Тогава направих първата гнойна ангина.
Ходих на УНГ - 3 пъти да ми взимат гърлен секрет, защото там ми е слабото място - нищо не се изолира.
Уролог, нефролог - заради цистита посетих два пъти.
Хематолог, който реши да ме изследва за левкемия, защото показателите ми били зле. ЦРП при бременни до 10-13 било нормално, аз отивам здрава и бам.. 57 при норма 5.
През две седмици урина - нищо не се изолира, но левкоцити много високи.
Общо взето е това. Изписаха ми антибиотик за 7 дни и го почвам от утре. Дано докато родя да съм го излекувала. То така или иначе ще раждам секцио, но при такъв тип инфекция нормално не се препоръчва, за да не се зарази бебето.

# 28
Благодаря за новата тема 😊
Почвам да броя дните до секциото и много се надявам да изкарам до тогава. Не ми се иска непредвидено да се случва пък и още обзавеждаме, пренареждаме, чистим. Искам да имам седмица почивка преди датата. Малко паниката ме е обвзела май и го разбирам заради странните сънища, които сънувам, сръзвани с бебето.

# 29
Здравейте, момичета!

Както сме на финала, така и този период се оказва най-труден, поне за мен. Вече съм 34 г.с., бебето е 2000 гр.  Не спират ужасните сърбежи по ходила и длани по цели нощи и днес след изследвания, консултация с гастроентеролог, моят АГ, Доплер, Спешното в Токуда - оказа се, че съм с холестаза. Както трима лекари казаха - изключително рядко и опасно състояние. Започнах лечение с медикаменти, моля се бебчето да е добре и да изчака 37 седмица.

Моля, ако някоя от Вас има добро мнение за някой гастроентеролог в София - да препоръча, ще отида на още едно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт