Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 29 538
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Днес в 11:43 ч се роди Константин.
3543гр и 52см.
Dimitrova_s Честито! Да е жив и здрав малкия Константин,а на теб бързо възстановяване 💙🩵

# 676
Термина ми е на 28-ми декември. Да устиска още няколко дни ,докато стигна до София😬 въпреки,че съм в болница много ме е страх🥹 помагайте.Това ли трябва да ми вливат за задържане?

Това е кормагнезин. Спират активността на матката; въпреки, че ако е тръгнало раждане, никакъв магнезий не може да го спре. Почивай, не ставай много много и така. Имаш ли контракции?
.            Имам,сега ме поотпусна.Нямам никакво разкритие и според лекарката ще удържим още около 10 дни ,тъкмо да наддаде още малко

# 677
Добре дошъл на Константин!:heart:

# 678
Честит да е Константин!

# 679
Много благодаря ❤
Да са здрави всички сладки бебчета! 🩷💙
Той е в кислородна палатка и не и при мен. Изследванията му са добре, трудна адаптация има. Таткото като дойде ще иска информация малко по-късно.

# 680
Миличкият Константин🤩 Ще се адаптира бързо. Жив и здрав да расте!
Ти как се чувстваш?

# 681
ДимитровА извини ме, но ти май си секцио… Повечето бебета родени така имат по-трудна адаптация.
Всичко ще е наред. Честит и благословен да е ❤❤❤

# 682
Първо честит да е Константин, жив, здрав и много благословен и той, и неговите родители. Dimitrova_s, бързо възстановяване и на теб и на бебето и скоро да се наслаждавате с бебо спокойно на домашния уют вкъщи и на идните светли празници.
Дух:
Самото разкритие не мога да определя дали се усеща, но определено се усеща някаква разлика като започнат родилните контракции, които го предизвикват. Определено са по различни от подготвителните Бракстън-Хикс, които просто ти стягат и заострят корема като торпедо за неопределен период от време.
Аз преди да съм раждала въобще, си мислех, че истинските контракции са просто някакви зверски и нечовешки болки, а то не е баш така.
Те в началото дори могат да са толкова лекички, че при второто раждане, което започна около 3:00 часа нощес, бях доста сънена и щях да ги пренебрегна и да си легна обратно. Важното е да схванеш, че имаш регулярни свивания и усещания около корема. Т.е. щом са на импулси, значи това е. Започва се. При всеки явно са с различен интензитет и за различно време се усилват и зачестяват, но важното е да усетиш началото.
И другото, което са споделили момичетата, натискът е по-всеобхватен. Имаш някакви позиви сякаш ти се ходи по малка и/или голяма нужда. И освен това стяганията обхващат вече и корема ниско долу, и кръста.
Явно тези стягания долу, наподобяващи менструалните болки, са самото там скъсяване, изглаждане и разкритие на шийката. Лично аз не можах да го усетя конкретно самото разкритие. Явно имам по-висок праг на търпимост относно тази всеобхватна тъпа болка и първия път отидох със седем сантиметра разкритие!
Дано съм обяснила разбираемо!
Не е нужно да е дебело матрачето.
Нашата я дадоха, всичко й се сваля, смятам докато съм в болницата да я изперат мъжът ми и майка ми, не ми е приятно да сглобя легло, преди да има кон да легне в него. Смущава ме това.

Момичета, които сте раждали или родили или изобщо сте наясно с това- усеща ли се когато жената получава разкритие? И какво се усеща?

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 20:07 от mamelitka

# 683
ДимитровА извини ме, но ти май си секцио… Повечето бебета родени така имат по-трудна адаптация.
Всичко ще е наред. Честит и благословен да е ❤❤❤

Благодаря за успокояващите думи! ❤

# 684
mamelitka Благодаря за обяснението, аз нямах предвид точно контракции, а едни пробождания във влагалището, като прорязване

# 685
Такива усещания, поне аз, съм имала, когато във влагалището се е настанила някоя "гъба" или друг бацил, но то си е индивидуално.
mamelitka Благодаря за обяснението, аз нямах предвид точно контракции, а едни пробождания във влагалището, като прорязване

# 686

И аз го имам това от доста време 🤔 отиват и към перинеума

# 687
Микробиологията е чиста. Това прорязване от няколко дни, от както се обърна бебето и почна да натиска. Утре ще говоря с лекарката.

Иначе болките в корема и кръста като при цикъл аз си ги имам от октомври на ссам, но не са променили шийката и не са направили разкритие.

# 688
Честит да е Константин! Да расте здрав и много щастлив, а мама да се възстановява бързо 🍀

# 689

Оф, сестро, имам ги същите, обаче в перинеума и в …. Дупето някак. Ужасни, стрелкащи пробождания

Общи условия

Активация на акаунт