Коледни базари Европа 2024/2025/2026

• 8 927
  • 110
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Тази година ми се търси нещо по-на юг, а не на север. Искам малко по-меко време да хванем Grinning

Знаете ли дали в Атина правят нещо красиво за празника? Приемам и други предложения.

Миналата година бяхме на коледните базари в Монако, Ница и Антиб. Базарите бяха чудесни, украсата - впечатляваща и температурите - пролетни. Интересно и сюрреалистично е да си на коледен базар по ризка, наоколо - гларуси и полюшващи се яхти, сред заснежени /с изк. сняг/ горички и коледни въртележки. Simple Smile

# 76
Здравейте,

На коя дата започва коледния пазар в Крайова тази година?

# 77
Здравейте,

На коя дата започва коледния пазар в Крайова тази година?

15-ти ноември.

# 78
Здравейте,
Колебая се между  Вроцлав и Краков за коледни базари. Може ли препоръка!

# 79
Миналата година бяхме във Вроцлав в края на ноември,  ден след като базарите бяха открити. Много сме впечатлени, много хубав и приятен град, отделно случихме и на време.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 15:07 от Iki70

# 80
Благодаря за отзива. За Вроцлав и аз съм чувала хубави отзиви от базара, но като гледам снимки, много народ ми се струва. То, това си е нормално за коледни базари, но все пак. Има ли.какво да се разгледа из града?

# 81
  • София
Базарът във Вроцлав е много хубав, така че определено го препоръчвам. Навсякъде има хора и понякога това му е чарът Simple Smile През деня и през седмицата, може да се видят добре къщичките и да се купи нещо, а вечер просто да се разходи човек, за да се зареди с празнично настроение от светлинките.
Ние се записахме на една обиколка с туристическо влакче из Вроцлав (не знам дали тази година ще я има), но е много приятно, защото има екскурзовод, а там където няма ти пускат запис и обикаляш.
За жалост в Краков не съм била и не мога да направя сравнение, но със сигурност и там ще е много приятно.

# 82
  • София
И ние бяхме във Вроцлав миналата година, хубаво беше, но през уикенда вечер е невъзможно да седнеш да вечеряш някъде. Включително и по заведенията за бързо хранене се виеха огромни опашки. Резервация отказаха да ни направят във всеки един ресторант, в който попитахме. Честно казано малко ни развали настроението това.

# 83
Аз си имам санитимент към Краков и затова от двата препоръчвам него. Heart Eyes
Отделно, около и в самия Краков има какво да се види и разгледа.
Инак, лудницата неизбежно е повсеместна навсякъде и намиране на места за вечеря, например, без предварително направена резервация (няколко дни преди това), може да се окаже едно доста изпитващо нервите и търпението предизвикателство.

# 84
Благодаря за препоръките. И двата си заслужават, явно и ще избираме и според други критерии.

# 85
  • София
Ние като питахме за резервация и едва ли не ме гледаха като марсианец и казваха- резервация за събота вечер- невъзможно.
Петък вечерта с 300 зора пък бяхме намерили един ресторант за стекове. От години не ми се е случвало да чакам с часове за храната. А, бе общо взето никак не останах доволна от полското обслужване. 😃

# 86
Леле. Хората са сигурно твърде много, а заведенията не чак толкова. Аз миналата година така и не можах да направя резервация за Кафе Централ във Виена около месец по-рано. Но там града е голям и варианти има много.

# 87
Тази година сме в Базел и Колмар. Ще ги видим как са.

# 88
  • София
За Колмар съм чула, че е приказно.
Аз тази година ще пропусна базарите, че точно по това време ще вляза в 8-мия месец, но догодина с бебка живот и здраве ще отидем някъде.
Така че качвате снимки да плакнем окото.

# 89
Базел е разкош. ❤
Колмар също, но е такава навалица, че… Краковпке ви се стори рай. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт