Коледни базари Европа 2024/2025/2026

• 10 488
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз също много харесвам коледни базари и събирам впечатления. Дали може да се направи някаква анкета, в която всеки да гласува за няколко дестинации, или пък в мнения всеки да посочи личната си класация?

# 106
Прочетох, че в южните държави много не са по коледните базари и не си струват.

А на север има ли морски градове с хубави коледни базари, защото предпочитам да посещавам крайбрежни градове? Wink

# 107
  • Немция
В първия момент се сещам за Хамбург, градът си струва едно посещение плюс коледен базар. На север от него е Любек(Lübeck), средновековна архитектура плюс средновековен коледен базар.
Rostock, Рощок на Балтийско море също е идея.
В Германия коледни базари да искаш..

За Полша- Гданск, хубав крайбрежен град плюс коледен базар.

# 108
Скандинавските страни?
Не съм била там по това време на годината (с коледните базари), но планирам скоро да поправя този пропуск. Grinning
Ако някой има впечатления, ще се радвам да сподели.

# 109
  • София
Не съм била там, но от това, което съм чела, не са нещо грандиозно. Има, но са малки. Иначе сигурно е приказно, защото там има по-голяма възможност да вали сняг.

# 110
Въобще не държа да са големи или супер пищни, напротив.
Тази година вече едва ли, но догодина ще гледам да имам вече лични впечатления.

# 111
  • София
Питам за базара в Крайова.
На 30-ти и 31-ви сме там. Има ли ресторанти където да се хапне вечерите?
И освен с карта и румънски леи може ли да се плаща с евро?

# 112
Здравейте, миналия уикенд семейно посетихме коледния базар в Колмар. Градчето е вълшебно - стари, но поддържани къщи, богато украсени с плюшени играчки и топки, допълнително поставени заснежени клони, украсени с елхови топки и естествено много, много хора. 

# 113
  • При елфите ...
Пешеходната зона, където е съсредоточен базарът има големи скари и други къщички предлагащи много и различна храна (за хапване на крак), също има и ресторанти (не сме сядали, в един ни казаха, че трябва да чакаме час за обслужване) с външни площи закрити и отоплени... гладен няма как да останеш по това време.
Ние плащахме с леи и карта, за евро не знам дали приемат, но може да обмените там, левове в обменните бюра ни казаха, че не приемали.

Скрит текст:

# 114
  • София
Е, то остава Коледен базар и да няма за ядене.  ...Stuck Out Tongue Winking Eye скара , наденици има навсякъде

# 115

Надникнете в тема Румъния 5 - има писано за Крайова, а може и да зададете въпроси към вече посетилите я.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 16:57 от SamoDiva

# 116
  • Пловдив
Някой нощувал в Драма, в апартамент/къща дали може да даде координати? 4 възрастни ще сме.

# 117
  • Пловдив
Някой нощувал в Драма, в апартамент/къща дали може да даде координати? 4 възрастни ще сме.

Art Luxury Designer Apartment - препоръчвам, две години поред сме били там, но е за 6 човека и не е в идеален център до базара. Ние бяхме 6 възрастни с две деца, ходихме пеш до базара.

Общи условия

Активация на акаунт