Препоръчайте настолна игра за 4 годишно

• 561
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли някой да препоръча настолна игра, която е подходяща за 4 годишно дете? До сега сме пробвали домино с животни и мемори карти. Мерси

# 1
  • Countryside
Не се сърди човече? Има и детско монополи и много други настолни игри с дъска и някъкъв вид карти, за 4+. Просто напишете настолни игри+възрастовата група в Гугъл и ви излизат. А може и да заведете детето в някоя книжарница и заедно да изберете.

# 2
# 3
  • София
Пиратски кораб на Tinkle stars (марката може и да не се пише точно така). Като Не се сърди човече, но опростено малко.

Dobble

# 4
  • Между гори и планини
Черен петър карти или Go fish, подобни са.
Не се сърди човече, дама, стълбичка , карти Уно, мемори карти и има много карти на Клевър бук които са интересни.

# 5
Ние играем с  Haba. Много са интересни, избират се според възрастта.

# 6
Не се сърди човече? Има и детско монополи и много други настолни игри с дъска и някъкъв вид карти, за 4+. Просто напишете настолни игри+възрастовата група в Гугъл и ви излизат. А може и да заведете детето в някоя книжарница и заедно да изберете.
Въпросът ми не е как да намеря детска игра, а някой да препоръча някоя, която е интересна на неговото дете Simple Smile

# 7
  • Countryside
Според мен, много зависи от детето, моята щерка се зариби, още на 3г да е била, по едни карти на Djeco, пак нещо като Домино бяха. После карти Уно, после "Не се сърди човече", детско Монополи и така. Трябва да се пробва, според възрастта естествено. Примерно, синковеца не седи и 5мин мирно, абсурд на този етап да играе настолни игри, няма търпение все още, въпреки че го пробваме. Затова ви казах, заедно с детето,  да отидете в някоя добре заредена книжарница и да си изберете.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:33 от Г-жа Букет

# 8
С 4-годишния младеж играем на табла и шах, но и двете са малко адаптирани: само подреждаме фигурите и после ги местим произволно и весело. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Особено на шаха, те нали са като живи кукли. И му е интересно, ако щете вярвайте.
Всяко нещо му омръзва толкова бързо, че не се надявам да му стигне търпението наистина да играе която и да е игра. Затова имам поредица от резервни варианти: играем на барбарони (с фигурки на барбарони), след малко четем, рисуваме върху тапети, играем мач в антрето, бием печати, разпъваме килимче с пожарна и с полиция с колички... Нещата са динамични при нас.

# 9
https://m.bg-mamma.com/?topic=1661276.735
Тук коментирахме игри. Според мен какво се харесва зависи от характера на детето. Сина ми е енергичен и харесва игри с неочакван край.
Например има един крокодил, на който се натискат зъбите и при някое натискане щраква устата. Общо взето за момче нещо от този тип, по-динамично. Не знам обаче на 4 дали още имат интерес към толкова опростени игри.

Общи условия

Активация на акаунт