Любители на котки - Тема 201

• 26 057
  • 771
  •   1
Отговори
# 45

Оливър❤ в новата си любима поза за сън🥰.

# 46
  • Между гори и планини
Оливър е порасналият Лео 🥰
А пък като сложите разни Черита и докато отварям снимките, все се питам, аз тази снимка кога я снимах?

# 47
Доня, Мускетарчо е прекрасно коте. След първоначалния стрес, сега се вписа в зоопарка и само готини емоции ни носи. Винаги съм обичала котешки бебета, това е най-сладкото нещо на света. Арчо сега изучава света и е толкова забавен. А колко е гушлив, не е истина. Но.... уморих се вече от животни. Искам спокойствие, искам да мисля за себе си. Толкова ли много искам? Всяко ново животно е отговорност, грижи и ангажимент за 15 години напред. Нямам вече сили, може би и заради рака се чувствам толкова уморена.

# 48
Vane, не се вини, човек има право на избор.
И ние имаме 3 бр, да са ни живи и здрави, че ако не са - тогава е мъка голяма!
Но - няма мърдане от къщи. Те си живеят вън/вътре. Повече вътре след Ковид… не обичат чужди хора. Сърдят се!!! Като отсъстваме и ги оставим вън, било то и с човек да ги храни. Зимата нямам сърце да ги оставя само вън, било и за 3 дена. Дори да има кой да идва да дава храна.
Синко учи в чужбина, аз работя е чужбина - ММ е затворник на котките… макар, че не обича да пътува, няма мърдане.
Аз и в чужбина пътувам - няма как да взема при мен, ще стои затворено 3 дни. Жилищата под наем имат изисквания…
Дето се казва не може да “дръпнеш вратата” и да си “вдигнеш чукалата” когато и колкото искаш….

За храненето, чистенето, буденето не коментирам. Това са последствия от по-горното решение Simple Smile

# 49
  • Между гори и планини
Ване, не се вини и извинявам за моето нетактично любопитство 😘
Радвам се, че си дала шанс за живот, това е най важното. Разбира се, че трябва да имаме здравословен егоизъм и да се грижим първо за себе си! Дано Арчо има късмет с любящи хора, той го заслужава ❤️

# 50
Ване, ще го ваксинираш ли?

# 51
Ване, ще го ваксинираш ли?
Защо ме питаш?
Никога не съм си ваксинирала котките. Живи и здрави са си. Виж, кучето го разсипвам от ваксини и е тотал щета. Толкова от мен за ваксините.
Ако някой го иска ваксиниран, ветеринарят е до нас, ще го ваксинирам, не ми е проблем.

# 52
Питам те, защото преди малко погребах едно. За 48 часа вирусът достигна до мозъка му и превзе нервната му система.
Много се изненадах, че получих такъв отговор. Не подозирах, че си антиваксър. Rolling Eyes

# 53
  • Между гори и планини
amy_nka, какво е станало? 😮

# 54
Това какво общо има с Арчо? Котетата умират, като го водих на ветеринар за оченцето, докторката се отпусна да говори. Каза че Арчо е от последните котила в края на лятото. И че 90% от уличните котенца умират. И че Арчо е късметлия, защото сме го прибрали.
Не ми се отваря спор за ваксините. А и те не дават 100% гаранция, всички го знаем, че и на листовките им го пише даже.

# 55
Ами, честно не знам и аз какво и как стана. Температурите рязко паднаха и някакво старо вирусче явно се е реактивирало с пълна сила или сме пренесли нещо от вън с обувките (тия дни беше влажно и мокро навсякъде). Едно 6-месечно охраненко бяло сладурче загина точно за 48 часа. Предната вечер спря да яде, трепереше от студ. Лекарство му дадох, ел. одеало му сложих, със спринцовка го храних, система му боцнах, но уви...

Какво общо с Арчо...? Ами като си решила да правиш добро, и като си решила да го подаравяш, по-голямо добро от това да го ваксинираш, преди да го махнеш от живота си, не можеш да му сториш. Ако му се случи нещо, което е можело да се застрахова, да не се обвиняваш после. Така и така няма да остане при теб...
Хубаво ти е казала ветката - котетата умират...

# 56
  • Между гори и планини
Малко грубо прозвуча - да го махнеш от живота си.
Стига бе хора, всеки сам си преценява!
Кети имаше ваксини, Чери не е ваксиниран от както живеем на село. До нас най близкият ветеринар е на 50 км, а читавите на 2 часа и половина път с кола в посока! Което е огромен стрес за животните. Дали съм за или против едно на ръка, но и цялото упражнение по това да ги заведа ми е трудно. Важното е, че са на топло, нахранени и обичани.

# 57
Малко грубо прозвуча - да го махнеш от живота си.
Стига бе хора, всеки сам си преценява!
Нали всички разбрахме какво е решила и защо е решила? Никой нищо не ѝ казва за решението (освен Поми).
Но.... уморих се вече от животни. Искам спокойствие, искам да мисля за себе си.

Аз напомням, че котките умират. Нека си направи сметката колко ще го мисли това коте. По-скоро май не ѝ се мисли повече за котето. Който го вземе - той да го мисли. Аз това разбрах.

Да подценяваш ваксинирането е не грешка, ами направо смешка, ама тъжна смешка.

# 58
Ваксините не са  панацея. Това едно.
Ването е страхотна и прави най-доброто за котето. Това второ.
Ако нечии разбирания се различават от тези ня Vanne, ок. Но това не означава, че са меродавни.
По критериите на някои съфорумки, от други теми, мен също вероятно ме определят като антиваксър, което не ме вълнува никак.
Хайде да уважаваме правото на мнение на другите, както и доброто, което правят.

# 59
amy_nka, починалото коте ваксинирано ли беше?
Разбирам, че в момента си много афектирана и затова се изказваш толкова рязко. Съжалявам, че преминаваш през такива тежки неща!

Общи условия

Активация на акаунт