Любители на котки - Тема 201

• 26 062
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • In the land of Never Never
Такава къщичка измислих.
Скрит текст:

Ще ида да я сложа утре сутринта или късно тази вечер. Ще се опитам да я скрия под листата на тези растения. Казах ви аз, че не съм от сръчните. Надявам се, че вътре няма да влиза вода. Само ще запуша с нещо отделението за филтрите отгоре. С нещо непропускащо вода. Знам, че отстрани тази пластмаса не пази топло. Но все е нещо ако свикнат да влизат една-две котки. Забелязала съм, че в студените дни се гушат едно върху друго до вратите на магазина.
Малко снимки на една от котанките до блока. Според мен е женска и скоро може и да ражда. Твърде взе да се задържа в шумата. От друга страна не се знае дали не е тъпо съоръжението, измислено от мен. Може би в листата е топло за тях и им е по-естествено и приятно. Нищо де, да пробваме. В далеченината на последната снимка се вижда някакъв облечен с тиксо кашон. Може би някой също им е правил къшичка.  Ще огледам.
Скрит текст:

Стиропорът, който се се използва за изолация, ако имате някакво парче, което да влиза вътре, поне отдолу, може би ще им хареса, освен това не поема влага. Може да се използва парче от опаковката на някой нов уред, край кофите хората обикновено изхвърлят кашоните и стиропора.
Има едно опаковъчно фолио, нещо като дунапрен с тънък алуминиев слой от едната страна, в което увиват и изпращат хранителни продукти през лятото, също може да свърши работа.

# 691
Много си я обичам. Заради нея обикнах котките и ми е много мъчно за нея сега. От единствена кралица стана скитници. Тя след като отби Тобчо пак го гонеше и не го искаше, но си живяха спокойно двамата и само се разминаваха без да се нападат. Миналата зима и малкият търпеше, посягаше им и ги ръмжеше, но не така и не винаги. Сега е като озверяла и не знам каква може да е причината така да се промени.
Аз си мислих, че като кастрират и малкият ще се успокои, но с това държание към Тобчо изобщо нямам вече надежда.
Няма да я насилвам вече, аз съм я прибитала 2-3 пъти да свиква с тяхната миризма и да е на топло, а тя се стресира само. Днес цял ден не се е появявала доколкото разбрах. Ще опитам и да стои сама само вътре да я видя как ще се чувства.

# 692
Ако ще слагаш стиропор, го сложи в калъфка на възглавница, примерно. Не знаеш котките какви странности имат. Закари, примврно, би го късал на малки парченца и както не са ти пред очите, могат и да ядат от него. Както и тънък найлон. Не всички котки са унищожители като Закари, ама има и няма как да знаеш бездомните дали не са.

# 693
Добро утро. Тази сутрин отидох да сложа къщичката към 5 и нещо. Аз ставам рано. Котки нямаше. Установих, че това кашонче в далечеината наистина е къщичка, завита цялата е стреч фолио. Хубаво-лошо - това измислих само.
Скрит текст:
Оставих моята наблизо до нея, взех си кафе от автомата и тръгнах да се качвам към нас. Тогава срещнах едната котанка. Не, не е бременна тя. И явно не заради бременност лежи постоянно в шумата листа. Валаше леко, а тя вървеше едва-едва, бавничко едно такова. Взех я и я занесох при купичката с храна и къщичките. Не яде, не пожела да влезе в къщиката на мекото. Легна пак в листата. Мисля, че е болничка.

А явно животните и излъчват някаква миризма когато нещо им има, защото като се качих в нас, въпреки, че измих хубаво ръцете си и се преоблякох, Ришко не спря да ме души. Може би по мен е останала някаква миризма от това дето я взех на ръце да я занеса по-бързо до храната и къщичката.

Не знам сега какво да правя. Според мен това коте е много зле щом не се храни.

Относно обличането на къщурката с нещо, което да изолира... Мисля да я сложа както си е така в един голям кашон дето някой каза - край магазините винаги има такива. Ако намеря бабълс ще я обвия и в него. Засега нямам време да търся, че съм малко болна и имам спешни задачи в работата. Но ще го направя. А те през това време дано свикнат с къщичката.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 07:48 от Защо ме търсиш?

# 694
  • Бургас
Здравейте.
Котки с травма във влажно време имат ли болки като хора с артрит?
Мони ми е зле, но чак следобед мога да я водя на лекар.
Падна, плака, мяучи изтормозено, схваната е... И аз плаках...
Дано не е донесъл нещо Матей, ама мина много време, откакто го прибрах.

# 695
Виждам, че си говорите за къщички.
Аз ги правя от кашони, като ги лепя със силиконов пистолет. За да станат здрави и за да мога да им придам желаната форма.
Ползвам няколко слоя кашон, слагам на дъното и на гърба по възможност парче стиропор, за да изолира.

Важно е да са островърхи, за да се задържат вода и сняг на покрива.

Кашоните опаковам хубаво в найлоново фолио, а отгоре лепя друго фолио.

Вътре в тази специално съм набутала една текстилна къщичка тип палатка, но се е случвало и само възглавничка и парче одеяло да ползвам.

# 696
Мария, имат артрит котките, да. Сега като водихме нашата бабка на ветеринар, като споменахме че куца, първото което докторката предположи беше артрит. Обаче се оказа възпалено нокътче на малкия пръст. Огледай й крачетата внимателно. И не плачи, моля, всичко ще е наред! Hug

# 697
  • Бургас
Ама тя цялата падна и плачеше.
Плаках на път за работа, няма как да не отида.

# 698
  • София
Да не би някой орган да я боли и затова да не може да ходи. И аз мислех по едно време, че моят котьо е с артрит, защото ходеше сковано, а явно е имал вътрешни болки.

# 699
  • Бургас
Да не би някой орган да я боли и затова да не може да ходи. И аз мислех по едно време, че моят котьо е с артрит, защото ходеше сковано, а явно е имал вътрешни болки.
Ами не знам, тя така беше и като я взехме ударена.
Само лекар може да каже...

# 700
  • До хладилника, който обичам
Не се сърдете, но всички тези пластмаси, найлони и одеяла не са изобщо подходящи за външна изолация. Всякакви платнени неща (възглавници, одеяла) при студено време замръзват, а с това замръзва и отделената топлина с телесна влага от животните, и ги прави супер студени. Ако е много студено, животните могат да измръзнат до смърт от хипотермия, ако са заспали.
Най-подходяща външна изолация е слама - от зоомагазините сламени постелки за заешки и хамстерски клетки, например - на дебел пласт. В нея животното може да се позатопли, защото тя задържа донякъде телесната топлина, но влагата излиза свободно и не замръзва. Така че подовата настилка (в кутията, къщичката, клетката и т.н.) е най-добре да е дебел картон, с още по-дебел солиден пласт слама. Ако има как да се закрепи сламата и по покрива и стените, е най-добре.

# 701
Бу, ами такава изкуствена постелка също ли замръзва?
Не, аз не се сърдя. Никога не съм правила къщички за бездомни животни. Сега за първи път получих такъв импулс. Сигурно остарявам.
Скрит текст:
На 30 изобщо не се замислях за животните през зимата или в жегите. Ставаше ми тъжно ако видех страдащо животно, но обръщах глава и забравях. После... после нещо взех, че се прецакАх. Някакъв друг човек сякаш станах. Сега ми е жал за всичко - и за отрязано дърво, и за измръзнало животно. Какво безгрижно си ми беше преди. А сега... Странно нещо е възрастта на човека. Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 15:28 от Защо ме търсиш?

# 702
Замръзва влагата, задържана в постелката. Може би може да се остави отдолу за изолация от асфалта (или на каквато повърхност е поставена къщичката), но основната топлоизолация трябва да идва от сламата. Затова и се крият в листата котките, шумата, както сламата, осигурява по-добра защита от студа.

# 703
Добре може ли поне самите къщички да ги оставя така и само постелката да заменя със слама? То едната къщика друг я е правил, но все пак...

# 704
А, да, да, извинявай, че не съм го написала като хората! 100% "да" за къщичката, пази и завет, и сушина, и дава уют и сигурност. Но вътре самата постелка е добре да е от слама на дебел слой.

Общи условия

Активация на акаунт