Бихте ли дарили ембриони?

• 10 467
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не е, просто неистово желание.
Може би дори болезнено или неособено нормално в един момент.
Гледайки назад, не съжалявам за нищо, но в момента плащам цената със здравето си, за съжаление.
Надявам се, че след влизане напълно в менопаузата ще се нормализират нещата.

# 181
  • София
Нормализират се (казано от човек, вече "минал от другата страна").

# 182
Не. Не мога да спася страдащите деца, хора, животни ... не мога да имам контрол и да предпазя от нещастия ... освен моите собствени деца и роднини до някъде . Ами не мога да участвам в създаването на нещо, което не мога да предпазя или поне да имам възможността да опитам.

Fever Ray пожелавам бързо и напълно оправяне.

# 183
Фивър, имате късмет, че децата ви са здрави! Огромен късмет! Прочети това: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19496072. И други такива случаи има.

Ето, родителите ми са здрави - майка ми ме е заченала по естествен път, родила ме е на 22 години, но съм недоносена и съм с ДЦП. Сестра ми е една година по-млада от мен, но е доносена и е здрава. Късмет!

Познавам две двойки близнаци от различни семейства - единият здрав, другият - увреден. Съдба!

Познавам и семейства с по две болни деца, които не са близнаци.

# 184
  • София
Не разбрах връзката между моите деца и статията.
Аз нямам близнаци и нито едно от децата ми не е недоносено.
И са раждани на различна моя възраст между 24 и 48. Даже най-голямата има вече свое дете. Най-малкият е на 2+.
Може би си останала с впечатление, че са 5-знаци или нещо друго.

# 185
Не, аз знам, че твоите деца не са близнаци. Ти пишеш, че имаш неуспешни бременности и многократни опити инвитро. И макар и някои от тях да са неуспешни - тези, които са сполучливи, са ви дали здрави деца, и то от 5 отделни бременности! А това семейство от статията след 4 неуспешни опита инвитро все пак сбъдва мечтата си да има деца, но и двете са болни!

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 22:13 от Radilena

# 186
---

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 22:00 от Radilena

# 187
  • София
Дали едно дете ще бъде доносено до термин или не също не зависи от начина на зачеване, а и моите не всички са от ин витро, а са от репродуктивно лечение.
И да, разбира се, че благодаря всеки ден на Господ, че са живи и здрави.
Както се казва, зависи какво е писано на човек. Нито може да се предвиди, нито пък е добре да се живее в страх.

# 188
моите са от ин витро , родени в 40 седмици и 4 дни
никаква корелация с инвитро или не- всичко е лежане и пазене, както казваше тукашната ми акушерка

# 189
  • При семейството си
При многоплодна бременност има повишен риск от преждевременно раждане, но не е задължително.
При недоносените деца има повишен риск от ДЦП, но не е задължително.
При ин витро процедурите, особено с донорски материал, има повишен риск от генетични малформации, но не е задължително.
Медицината напредва, превенцията напредва, терапиите напредват, за съжаление и броят на децата с различни видове проблеми в развитието расте. 
При толкова много деца с проблеми, които познавам, от първите три възможности са по-скоро малцинството.
При болшинството са неясни причините.

# 190
  • София
При ин витро процедурите, особено с донорски материал, има повишен риск от генетични малформации,

Не знам как стоят нещата при свежите ДЯ, но за замразените това не важи.
ДЯ, от която е заченат най-малкият ми син, дойде с документ за направени негативни изследвания за 100 от най-често срещаните генетични изследвания.
Съпругът ми също има такива изследвания.
Затова дори с него не сме правили пренатест.
Самото ин витро не е предпоставка за малформации.

# 191
  • При семейството си
Моля, не се изказвай като последна инстанция за частния ви случай.
Други също имаме достатъчно опити и сме ползвали донорски материал.

# 192
  • София
Не се изказвам като последна инстанция, но съм достатъчно запозната с ин витро процедурите, още повече че съм минала през много видове лечения, манипулации и процедури за четвърт век, говорила съм с много лекари и пациенти.
Реално твоето мнение беше написано като медицинско твърдение, а аз нищо не твърдя, вкл. написах с кое точно не съм запозната (със свежото донорство) и кое познавам в детайли (предварително се запознах с условията, предоставяни от донорските банки, достъпни в България и със законовата и медицинската страна на въпроса).
Интересно ми е дали имаш по-подробно информация или можеш да ме насочиш къде да прочета за тази връзка между ин витро и повишен риск от (генетични!) малформации.
Лекари са ми давали четива, твърдящи обратното, които обаче не пазя като линкове, затова с интерес бих се запознала и с друга гледна точка.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 23:25 от Fever Ray

# 193
  • При семейството си
В мнението ми няма претенции за медицинско твърдение.
Но това, за което конкретно ме питаш, можеш да се консултираш, поговориш, например, с детски невролози.
Аз пък искам да знам цената, която се плаща и кой, какъв тест покрива 100 !!! генетични изследвания.

# 194
  • София
Сега вече изследват потенциалните донорки на Я за 420 гена, CarrierSeq се казва теста. Отделно, на всеки бластоцист се прави PGD...Технологиите силно напреднаха.

Общи условия

Активация на акаунт