Бихте ли дарили ембриони?

• 9 932
  • 305
  •   1
Отговори
# 45
Да, експеримент някакъв, ще съм го родила, но не е мое генетично. Раждането не е най-приятното нещо на света, за да си го причинявам, ако детето няма да е моята "златна" ДНК.

# 46
Никога не знаеш какво седи под най-съкровената мечта и какви са хората зад нея всъщност. Не бих се месила в природните или божи, кой както иска, дела.
Като цяло съм предубедена към размятането на генетични материали.
Бих дарила органи може би, но пак съм на кантар.

# 47
  • Пловдив
Аз разбирам напълно, че за много жени няма да е едно и също осиновяване и раждане с донорска яйцеклетка или цял ембрион. Всъщност и за мен не би било съвсем едно и също. Като биологична връзка е същото като осиновяване (няма такава), документално също - и в двата случая ставаш родител, но историята на детето е друга, то не е родено случайно и изоставено, психологически изглежда различно ситуацията и за тебе, и за него, от самото начало това е твоеТО дете, отпреди раждането си. Няма логика това да е важно, но хората и емоциите им не са рационални. Към това - някои жени може да искат да изпитат и бременност и раждане, нищо откачено няма в това.
Има и такива, за които гените не са важни - една клетка, какво толкова, нали. В това също няма нищо лошо или откачено, стига да не си позволяват да иронизират не на място.

# 48
  • София
...плюс златното им днк, не ги разбирам, а не е и нужно.
Само не знам защо е нужно подобно неуместно иронизиране на нещо съвсем нормално, което не разбираш.
Същото неуместно иронизиране тук се използва за деца, наричани златни яйца. Аз пък не разбирам защо се засягаш.

Каква е разликата с осиновяването?
Сериозно ли? Имаш ли представа колко са чакащите осиновители и броят на бебетата за осиновяване? Пък ако и държиш да е с по-бяла кожа, може и да не станеш никога родител. Не всеки е склонен да осинови 7-8 годишно дете от ромски или смесен произход, заради тъпите предразсъдъци в нашето общество.

# 49
  • Пловдив
Цитат
Същото неуместно иронизиране тук се използва за деца, наричайни златни яйца.
И каква е връзката? Онези, за които има значение децата им да са генетично техни, са същите, които говорят за златно яйце, та смяташ за подходящо да си го връщаш непредизвикано на тях?
Засягам се, защото за мен гените са важни, смятам го за сто процента нормално и намирам подчертания израз казах за какъв.

Иначе да, и липсата на деца за осиновяване също не е без значение за решението да се износи чужд ембрион.

# 50
Аз пък не приемам раждането на деца като самоцел. Искам такова дете, с бяла кожа, руса коса и сини очи. Моля, имам пари и плащам, доставяйте ми го веднага.

# 51
Предполагам, че всички хора биха предпочели децата им да са генетично техни (освен ако имат някакво генетично заболяване), но ако това не е възможно, вариантът да имат свои деца е с донорска яйцеклетка, или дарен ембрион. Смятам, че това е съвсем добър вариант, доколкото има и хора, които даряват такива.

Вероятно има и хора, които биха предпочели да нямат изобщо деца, пред такъв избор, пак е окей, не могат да приемат, добре.

# 52
Честно казано - аз ако не мога да зачена естествено и да родя свое дете, предпочитам да осиновя, но не и да прибегна до ДЯ или чужд ембрион, че даже и до ин витро. Подчертавам, че това е МОЕ решение, останалите хора са свободни да решават сами за себе си.

# 53
Да, хубавото е че всеки си го пере тока по различен начин.
Нека всяка да намери своя начин да стане родител.

# 54
  • Пловдив
Децата са точно самоцел, не са средство към друга цел. Природа.
Динчо, ти си го представяш като с донорска яйцеклетка да ти изработват дете по поръчка ли? Ами то по тая логика и осиновяването е такова - отиваш в магазина и избираш дете от наличните.

# 55
Ех, да беше така. Освен децата, че ще са красиви и умни, нямаше да има болни.

# 56
тази тема, не е за този раздел
иначе се получава говорилня- всеки има право на мнение, но...мнението се мени , според обстоятелствата Ill
визирам категоричните, че в никакъв случай не биха правили ин витро, нито биха ползвали ДЯ , но...никога не са се сблъсквали с проблема...

на мен не ми е ясно друго- как така остават ембриони???
до колкото си спомням, първо се решава, заедно с ембриолога,  колко яйцеклетки ще се оплождат
изхождайки от опита му за %тна успеваемост, и от решението колко ембриона ще се трансферират
...или, ако ще е транфер на максимум 2 / не се случва във всики клиники/ , се оплождат и следят 2

# 57
Ей, така.
Оплождат се и се развиват чудесно 4 ембриона. Връщат два, двата се хващат и хората повече деца не искат. Двата ембриона трябва или да се унищожат или да се дарят.

# 58
по мое време, не беше така
явно се е променило ,нещо в законодателството

# 59
Mamagemelar, просто за спора те питам - откъде си толкова сигурна, че не съм се сблъсквала с проблема??? Или в стремежа си да бъдеш права, нагаждаш чуждите житейски обстоятелства както ти е удобно?

Общи условия

Активация на акаунт