Нашите орхидеи – тема 45

• 26 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Преди два месеца си купих дендробиум от Home Max, уж го разгледах преди да го взема, но се оказа че е с памуклийка. Смених му корите, три пръскания с Лаксиферт https://geosemselect.com/produkt/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8% … 0%BC%D1%83%D0%BA/и приключих с гадовете

И аз ползвам този сптюрей и съм много доволна. Има ефект при орхидеите и другите цветя.

# 46
Записвам се чак сега с наличния към момента цъф ❤

Тази от кога я чаках…

# 47
Моите офисни наливат пъпки и пак (по традиция) смятат да цъфтят, докато сме в коледна ваканция Smiling Imp
Вкъщи всичките (почти) са ми двегодишни бебета, нямам много температурна разлика ден/нощ, само един удължен цветонос видях, а да видим дали нещо ще се представят коконите изобщо или пак само на листа ще се кипрят...

# 48
  • Бургас
Моите ще ме радват с цвят след Нова година. До тогава ще се радвам на вашите:heart:
Секънд първата си е заслужила чакането и втората е Heart, честити Hug
Две отделени бебета ще ми цъфтят, ама докато налеят пъпки ще е края на януари. Една я чакам от незнам колко време забравила съм какъв цвят е. И денди фал за пръв път ще цъфти в къщи ама след НГ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 49
При мен има само малки цветоноси, с изключение на дендробиума, който е при родителите ми - седи си залепен за прозореца и расте ли расте. В момента има три цветоноса, като единият е започнал да се отваря, ще изчакам и другите и ще се опитам да направя прилична снимка.

# 50
  • Мадрид / София
И при мен цветоносите са още малки. Едни 5-10 см. За пъпки още им е рано. Само една парфюмка образува пъпки, но те са на разклонение на стар цветонос. Другите или нямат или са само загатнати.

# 51
  • Стара Загора
Първият цъфтеж вкъщи, има още един по-малък цветонос.

# 52
Бавно нарастват и при мен, после ще е избухване ☺️

Ето какво си имам към момента:

Zygopetalum maculatum 'Trozy Blue' fragrant - показвала съм ви го вече. Купен февруари от Лидл, цъфтя през юли и сега пак. Ароматът е простоооо 😊

Будата е от Била, от април някъде. Цъфти от удължен цветонос. Има още 3 нови в основата:

Мисля, че очаквам първи нов цветонос на белия паф 🤔 До сега само удължаваха:

# 53
Това в основата на мен ми прилича на бебе, а не на цветонос.

# 54
Ами бебетата излизат отстрани на стеблото. Това си е централно в листата и изглежда точно както се разлиства старият цветонос в момента 🤔

Това в основата на мен ми прилича на бебе, а не на цветонос.

# 55
Аз виждам централно три малки листенца.

# 56
Не снимах много добре, ако е ново бебе ще е наредено до другите 3. Така централно и изглеждащо различно си е цветонос за мен ☺️ Изглежда точно както и нарастващото за цвят при стария 🙂

Аз виждам централно три малки листенца.

# 57
От тази снимка и на мен вече ми прилича на цветонос. Simple Smile

# 58
Момичета, Весела Коледа!
Имам едно питане - откъде в София мога да си купя от прозрачните саксийки, в които се продават орхидеите? Интересувам се за ф. 6 и ф. 9.

# 59
От Практикер бях взимала.

Общи условия

Активация на акаунт