МНОГОДЕТНИ МАМИ 11

• 12 486
  • 277
  •   1
Отговори
# 90
Айде, стига празници и празни приказки! Строявайте поколението пред учебниците! http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-07&article=180921

# 91
Споко с ентусиазма, ето вижте и това Mr. Green

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-07&article=180944

# 92
Направо слагам текста:
"Отказват стимули за трето дете

Месечният доход да се намалява преди плащане на данъци с 90 лв. за първо дете и с още 60 лв. за второ, предложиха от КНСБ. За трето дете нямало нужда от облекчения, защото българинът не раждал по толкова. Аз съм един от малкото, които имаме три деца, коментира зам.-министър Кадиев. Той изчисли, че от облекченията за родители с двама наследници хазната ще загуби 15 млн. лв.
270 лв. вместо сегашните 220 лв. минимален осигурителен доход поиска КНСБ. Максималният пък трябвало да стане 1620 лв. Зам.-министърът се ангажира да намери вариант, за да не се облагат социалните придобивки на работниците. В някои предприятия шефовете дават пари за лекарства, транспорт, храна или работно облекло. Но върху тях се плаща данък.
Владимир Йончев "
Без коментар

# 93
Айде, стига празници и празни приказки! Строявайте поколението пред учебниците! http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-07&article=180921
Embarassed   Embarassed   Embarassed   Embarassed

Направо слагам текста:
"Отказват стимули за трето дете

Месечният доход да се намалява преди плащане на данъци с 90 лв. за първо дете и с още 60 лв. за второ, предложиха от КНСБ. За трето дете нямало нужда от облекчения, защото българинът не раждал по толкова. Аз съм един от малкото, които имаме три деца, коментира зам.-министър Кадиев. Той изчисли, че от облекченията за родители с двама наследници хазната ще загуби 15 млн. лв.
270 лв. вместо сегашните 220 лв. минимален осигурителен доход поиска КНСБ. Максималният пък трябвало да стане 1620 лв. Зам.-министърът се ангажира да намери вариант, за да не се облагат социалните придобивки на работниците. В някои предприятия шефовете дават пари за лекарства, транспорт, храна или работно облекло. Но върху тях се плаща данък.
Владимир Йончев "
Без коментар

Banghead Banghead smile3517 smile3517 buria buria  umbrella  umbrella Wear Umbrella Wear Umbrella smile3537 smile3537 smile3549

# 94
Здравейте,майчета! HugАз съм Стоян,нали обещах да ви пиша.Чета аз тук горе и си мисля...ох,кога ли ще ги стигнем европейците.А уж сме в Европа...
А сега мнението ми за сайта.Според мен не трябва да търсите местенце безплатно в други портали ,а да си направите свой.Нали идеята е да се разраства...С радост ще ви помогна в това начинание.Аз не съм много наясно с програмирането,но имам приятели,които ще помогнат.И така...да регистрираме домейн име...за целта всеки може да се внесе с пари,ако се разделят между всички ще видите че се получава много малка сума.Друг вариант-да намерим спонсори .Четох някои от темите ви,виждам,че се събирате,имате албум... smile3501дейността ви се разширява...Имате нужда от по-голямо пространство в мрежата.Знаете всички за какво говоря.Аз започнах да" почуквам по нечии вратички"...ще видим какво ще излезе.Незнам има ли в България фондация на мнoгoдетните семейства.Защо не направите такава ако няма?Тук в Испания т.нар.Familia Numerosa има фондация голяма.Мнoгoдетните семейства имат sпециален документ-Libro de Familia Numerosa и с него ползват предимства-за закупуване на жилище,намаление за транспорт,намалени или безплатни учебници за децата и предимство в приема в учебните заведения.
С този сайт ще се популяризира дейността ви и повече хора ще знаят за геройството ви да гледате повече от две деца .Помислете и давайте предложения.Аз съм насреща newsm51 newsm10 smile3525

# 95
Незнам има ли в България фондация на мнoгoдетните семейства.Защо не направите такава ако няма?Тук в Испания т.нар.Familia Numerosa има фондация голяма.Мнoгoдетните семейства имат sпециален документ-Libro de Familia Numerosa и с него ползват предимства-за закупуване на жилище,намаление за транспорт,намалени или безплатни учебници за децата и предимство в приема в учебните заведения.

Стояне, мило момче, моля те не пиши такива неща,че тук четат и хора със слаби нерви..... Те, управниците ни, за българи не ни смятат, ти за предимства на многодетни...... Дано ако имам многодетни внуци за тях положението да е значително по-розово отколкото за нас сега!

Пък ако ще е трудно за сайта, откажи се. Няма да се разсърдим. Поне аз де. За другите не говоря!

# 96
Ей,ние ще запрятаме ръкави smile3508 ...пък вие ...да се отказвам...хубава работа! smile3514
Аз добре че не ви писах колко са помощите за 3-то и следващо дете,че шеше да има   comp03 #Sniper  ....... bishop

# 97
Ей,ние ще запрятаме ръкави smile3508 ...пък вие ...да се отказвам...хубава работа! smile3514
Аз добре че не ви писах колко са помощите за 3-то и следващо дете,че шеше да има   comp03 #Sniper  ....... bishop

Няма да има...Няма...по търпелив народ от нашия ... Embarassed!!!
   Но аз определено съм за портал Peace!!!И ако има начин,ще помагам...Само дето и аз нищо не разбирам,от компютри...

# 98
Аз си казах мнениета в другата тема!
Стояне, ние хубаво ще съберем парите,  обаче кой ще го поддържа!? Ти наемаш ли се? Идеята е чудесна, но няма толко грамотни май сред нас! Да не обидя някой - извинявам се ! Но освен за активна, не знам за никой друг да се занимава профисионално (или поне не съм разбрала). Ако можем да се справим казвайте!
Цоцоланке, вър да вървим у Испания!
Момичета, ЗАЯВКИ ЗА ПОКАНИТЕ! Извинени са само чужбинските мами! Пуснати са за печат вече. Който не е разбрал , чел или друго -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163262.0 Четете и се активирайте най после! Общо взето май от помощ няма нужда, по скоро морална! И какво излиза че ще се съберем софиянки и сватята и юлето само! Задействайте се!

# 99
  • средноголям град в България
Здравейте мами!

Да ви се "оплача" от снощния купон. Мъжо казва, че с компания ще ходим в някакво ново заведение на име "Дискавъри". Аз, като чух името, решавам, че това ще е много хубаво заведение и като се почна една подготовка - чипици трепач, силиконови чорапи, естравагантен грим, перли и т.н. и разбира се бабата на линия. Отиваме там, а то какво мислите, най- обикновена механа с разните му там декорации от стомни, черги и пр. неща. Нищо лошо, ама аз с този "ансамбъл" /прочетох го в темата за събуването/ как да се впиша?  Mr. GreenВъпреки всичко, беше много забавно и весело, а кухнята беше отлична и много евтина.

А сега за сериозните неща - напоследък институциите уж нещо се опитват да се напънат в полза на многодетните семейства, но май неуспешно. Въртят-сучат и все така се получава, че всичко е в полза на ромските семейства /не искам никого да обидя/, но мисля, че родители-интелектуалци, освен отглеждайки и възпитавайки децата си, трябва да бъдат стимулирани. Ние със съпруга ми никога не сме получавали детски /семейни добавки/, защото  имали сме "висок" доход. Всъщност и двамата сме работили винаги на т.н. държавна работа и сме взимали  по една невисока заплата, за която сме плащали куп данъци. Не става въпрос само за тези добавки, а въобще. Дори това с новото майчинство от 01.01. пак нещо не се връзва - тук в провинцията, дори и на по-висока да се работи, често бременните са осигурени на мин.заплата, а оттам и мин.майчинство. Облекчението с данъчните декларации, също на този етап, няма голям ефект. Ползата е минимална.
Наш познат беше в една далечноизточна държава /Сигапур ли беше, Тайлан ли, ще го питам/ и от него съм чувала, че правителството е взело драстични мерки за увеличаване раждаемостта сред интелигенцията и намаляване на тази сред малцинствата. Там, ако родителите са със средно образование, за всяко следващо дете получават големи еднократни помощи плюс текущите, ако пък единият от тях е с висше - още по-големи, ако и двамата са с висше образование - направо си оправят живота изцяло финансово, ако имат три и повече
деца. За семейства, които не са образовани, живеят в гета и не полагат грижи за децата си е обратно. Така само за няколко години на бял свят са се появили много деца от дабри семейства. Искам когато някое многодетно българско семейство отиде да получава помощи или някакви облекчения, да не се реди на опашка само затова, че има повече деца. А тези облекчения да се получават затова, че това семейство е по-по-по от другите и тези помощи да не се дават като подаяние, а като заслуга. Не знам дали се изразих правилно.
Простете, ако съм прозвучала малко неморално или расистко. Нямам нищо против циганите, а против циганията.
Дано с новите предложения за данъчни облекчения се получи добре.

# 100
  • Варна
Ех,venina  няма нищо лошо да стане така ама за нас едва ли ,остава надеждата както казва Мама Цоцоланка поне за внуците. Praynig

# 101
ох, момичета, не зная поради късния ли час или количеството следосмомартенско вино ....направо ми идва да....
чета и вас и преса, слушам и гледам  телевизия, мисля и наблюдавам... "и какво излиза -абсолютно нищо! Марш войникът търси, гъбата- бунище..."
И както писах и в предишна тема- нашият живот е в нашите ръце; ония горе са ...да ги опровергаваме въпреки старанието им Laughing Laughing да ни помагат и насърчават въпреки всичко...
Идва ми да се изправя срещу луната и да вия, вия.... smile3514
А знаете ли колко други неща ме "тормозят"

# 102
Ами сега.....  #Crazy към Испания ли да поемам, или към Сингапур - Тайван да хващам....... И двата сме висшисти, така че ....... с нас няма да се говори в скоро време като станем богаташи в зелено! Пък вие си стойте тук...българи-патриоти!
Стояне, ако казваш още нещо за Испания и многодетството - предупреждавай предварително за да си взимаме поне по едно валидолче! За да преглъщаме сумите без да се задавяме много-много!

Наде, честит ви рожденник в къщи! Да ви е жив и здрав!

СуперТеди, как е с нервите в 7.клас? Дай някоя рецепта,че да занем като дойдем до хала ти!

# 103
Додро утро момичета!Поздравявам рождениците -Ива – 10.03. 2005г. на Маминка и Виктория 10.03.2003 – на nadiaeuro
 с това..
http://www.youtube.com/watch?v=yj6cbM-h8xg nbirthday

Ами сега.....  #Crazy към Испания ли да поемам, или към Сингапур - Тайван да хващам....... И двата сме висшисти, така че ....... с нас няма да се говори в скоро време като станем богаташи в зелено! Пък вие си стойте тук...българи-патриоти!
Стояне, ако казваш още нещо за Испания и многодетството - предупреждавай предварително за да си взимаме поне по едно валидолче! За да преглъщаме сумите без да се задавяме много-много!
Мама Цоцоланке,ако ще поемате на някъде,гледайте да е Люксембург или Германия.Те държат челото за грижа за децата.Испания е на опашката на Европа.Помоща ,която се дава за едно дете в Германия например,се дава на 18 деца в Испания.http://www.santako.com/content/view/366/47/
http://www.estrelladigital.es/a1.asp?sec=esp&fech=07/03/2007 … politica_familiar
Аз не съм вземала и едно евро помощи...когато се роди малкия ние бяхме без документи...не сме вземали и от България,нищо че детето е регистриранo и там и има и български акт за раждане и ЕГН.Това е дълга история...как се подиграха с нас в Габрово-при ваденето на въпросния акт...че чак виках сестра ми от ДАРИК Радио...Първоначалната помощ за дете в Испания не е малка...и тя зависи от доходите на семейството,а месечната е около 25 евро за дете...малко е,но никоя жена не е раждала заради тези пари...както е и при нас.Тук семействата рядко остават с по две деца...нормално е да имат по три и четири.Може би тези ниски месечни добавки се компенсират с грижите за мнoгoдетните семейства и привилегиите,които имат...както е писал Стоян...След 1-и януари нещата за нас в Испания се промениха и трябва да се разтичам да попитам и при дечицата как ще е...С Дани пием кафе и си бъбрим,че ние бихме пуснали една подписка...даряваме парите за помощите за трето то си дете за да укрепва политическата класа в България... newsm10

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 12:35 от gaby_s

# 104

А сега те хванах, че не влизаш в другата тема. Simple Smile

Момичета, че положението е срамно, спор няма. Обаче нямам намерение да седя и да ги гладам какви глупости вършат. Поне мога да викам!
За другата седмица съм поискала среща с Желязко Христов. Ако някой иска, да идва.

Стояне, благодаря за полезната информация!

Честит празник на рождениците! newsm67 newsm59 newsm59

Общи условия

Активация на акаунт