Процедури за белези от акне по лицето

• 1 044
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте.

На 23 години съм, момче и се надявам да не е против правилата да пиша тук, но просто не виждам къде другаде мога. Oще от от пубертета имах доста лошо акне и след години на пробване на различни мазила, билки, витамини  и т.н. успях да намеря какъв е проблема и да го излекувам на 99%, като в момента имам някои пъпки, които са по-скоро резултат на определени храни, които не понасям, стрес или други, но като цяло положението е добре.

Въпреки това, по бузите и в областта на слепоочията ми останаха белези, които са вдлъбнатини, дупки, а не от тези червените петънца, които са само на повърхността. Въпреки че не са сериозни и не са дълбоки (с изключение на 1) и не се забелязват много, на пряка слънчева светлина или на определено осветление са достатъчно видими, за да имам комплекс от тях и искам да ги оправя докато е възможно. От това което прочитам по български и чужди форуми, трябва да се насоча към микронидълинг/лазерни процедури, а не козметика, но не намирам достатъчно убедителна информация колко полезни са тези процедури и дали решават проблема дори и след няколко ходения. Не мисля, че козметика ще помогне, тъй като кожата ми се възпалява от най-елемнтарния крем и никавки кремове до сега не са ми били полезни, а само са влошавали полжението.

Главно ме притеснява дали има вероятност след такава процедури тези малки дупчици, които прави лазера, да останат перманентно и да не зарастнат, а да си остана като швейцарско сирене.

Видях 2 лечения в енда клиника "iClinic" - Радиочестотен микронидлинг с Vivace и Лазерно премахване на белези от акне и стрии (Accent Prime с Impact модул) и изглеждат ок на пръв поглед, но като цяло повечето лечения в бг клините са едни и същи.

Някой подлагал ли се на тях и може ли да ми даде информация колко успешни са подобен тип манипулации, има ли шанс кожата ми да стане още по-зле (с повече дупки) и има ли по-добри варианти?

# 1
  • SF
Направи си химичен пилинг. Може да не премахне напълно белезите и да се наложи да се повтори процедурата. Боли, но дава резултати.

# 2
Нямам твоят проблем, аз за себе си съм се информирала за тези процедури по други причини. Във всеки случай от прочетеното - по форумите има и снимки - оставам с впечатление, че и лазери, и микронийдлинг биха могли да помогнат. Мой приятел от гимназията имаше тогава доста лошо акне, останаха му белези, но още към края на гимназията тръгна на процедури и макар че отне време, сега белези няма никакви и кожата му е съвсем наред. На твое място бих се консултирала с компетентен лекар. Чела съм по форуми, макар не често, хора да се оплакват, че дълбоките им белези според тях са се влошили след микронийдлинг. За съжаление само от мненията няма как да знаем доколко е така, какви са били преди, и дали не е било поради некомпетентно изпълнение на процедурата. Истината е, че огромната част от мненията са положителни.

В общия случай не мисля, че има вариант малките дупчици да не се оправят. При хората, които споменават за проблеми, доколкото разбирам от описанията става въпрос за нещо като увисване на кожата или разтегляне, но е възможно техните белези да са по-дълбоки от твоите. Аз на твое място бих пробвала с микронийдлинг и лазери, според препоръките на специалистите в какъв интервал от време е разумно да се правят процедурите. Бих пробвала с обикновен микронийдлинг на първо време, Виваче, Морфеус е тежката артилерия. Аз имам обикновен уред за микронийдлинг вкъщи и не е някаква философия да се ползва, но си има чалъм.

Идеята за химичен пилинг е добра. Има продукти, които са по-леки, и можеш да ползваш в домашни условия, но само с тях няма да стане работата. По-сериозните пилинги помагат, но след тях, както и след другите споменати процедури, е възможно няколко дена да не се чувстваш комфортно и да не си много като за пред хора.

Не се притеснявай, има начин да се оправят нещата Simple Smile дори и да не стане перфектно, най-вероятно ще се подобри кожата ти. Консултирай се с професионалист. За съжаление не мога никой да препоръчам.

Отделно от това, макар и да не помага задължително за този проблем, бялата козметика може много да подобри общия вид и здравето на кожата ти. Няма нищо не-мъжко в това да искаш да изглеждаш добре, не се притеснявай да ползваш. Ако смяташ, че някой ще ти се подиграва, защото било само за жени или подобно - просто не коментирай.

# 3
Не съм си правила подобни процедури, но искам да ви предупредя внимателно да изберете клиниката и дерматолога, който ще ви направи всичко по лицето. Изберете дерматолог, а не козметолог, защото специалистът по-добре да е с медицинско образование, тъй като доколкото разбрах, имате много чувствителна кожа. Бъдете внимателни.

# 4
Благодаря за мненията. Предполагам няма някакъв естествен вариант да се оправят без използване на лазери или медикаменти. Към момента съм се насочил към iClinic. Надявам се да са ок.

# 5
  • SF
Не, няма такъв естествен начин да се оправят белезите. Те затова се наричат белези, а не някакви ранички, които ще минат, ако не ги пипаме.
Борбата с белезите е продължителна и често скъпа.
Направи си един як биологичен пилинг на лицето като за начало. Ръбчетата ще се загладят и няма да са толкова дълбоки.

# 6
Здравейте до къде стогнахте с лечениетона белезите, че и аз имам същия проблем и не знам нито къде да ходя, нито какво да правя? Благодаря ако решите да ми отговорите.

# 7
  • SF
Направете си пилинг, или микронийдлинг, или и двете.

Общи условия

Активация на акаунт