На 23 години съм, момче и се надявам да не е против правилата да пиша тук, но просто не виждам къде другаде мога. Oще от от пубертета имах доста лошо акне и след години на пробване на различни мазила, билки, витамини и т.н. успях да намеря какъв е проблема и да го излекувам на 99%, като в момента имам някои пъпки, които са по-скоро резултат на определени храни, които не понасям, стрес или други, но като цяло положението е добре.
Въпреки това, по бузите и в областта на слепоочията ми останаха белези, които са вдлъбнатини, дупки, а не от тези червените петънца, които са само на повърхността. Въпреки че не са сериозни и не са дълбоки (с изключение на 1) и не се забелязват много, на пряка слънчева светлина или на определено осветление са достатъчно видими, за да имам комплекс от тях и искам да ги оправя докато е възможно. От това което прочитам по български и чужди форуми, трябва да се насоча към микронидълинг/лазерни процедури, а не козметика, но не намирам достатъчно убедителна информация колко полезни са тези процедури и дали решават проблема дори и след няколко ходения. Не мисля, че козметика ще помогне, тъй като кожата ми се възпалява от най-елемнтарния крем и никавки кремове до сега не са ми били полезни, а само са влошавали полжението.
Главно ме притеснява дали има вероятност след такава процедури тези малки дупчици, които прави лазера, да останат перманентно и да не зарастнат, а да си остана като швейцарско сирене.
Видях 2 лечения в енда клиника "iClinic" - Радиочестотен микронидлинг с Vivace и Лазерно премахване на белези от акне и стрии (Accent Prime с Impact модул) и изглеждат ок на пръв поглед, но като цяло повечето лечения в бг клините са едни и същи.
Някой подлагал ли се на тях и може ли да ми даде информация колко успешни са подобен тип манипулации, има ли шанс кожата ми да стане още по-зле (с повече дупки) и има ли по-добри варианти?
дори и да не стане перфектно, най-вероятно ще се подобри кожата ти. Консултирай се с професионалист. За съжаление не мога никой да препоръчам.