Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 162
  • 596
  •   1
Отговори
# 360
  • До хладилника, който обичам
важното е дали имат душа Peace а не храносмилателна система
Мда...

...в кой момент се появява душата?

...и колко ангела се събират стъпнали на върха на игла?

# 361
ДУША!!!??? Мечо Пух, направо ме изумяваш. Моля, който има неоспорими доказателства и е виждал душата на ембриона, да ми пише на лични!

# 362
Да, хем да е девствена, ама ако може свирките да са професионални... Пък и не само те, най-добре Wink
               Някои се раждат научени, не се притеснявай  Mr. Green.

# 363
ДУША!!!??? Мечо Пух, направо ме изумяваш. Моля, който има неоспорими доказателства и е виждал душата на ембриона, да ми пише на лични!
               Хм... А що мен питаш, че не разбрах  newsm78? Освен, дето съм си изумителна, де  4470, особено след вчера...

# 364
Мда...

Не разбирам само защо е нужна ирония? Църквата не иска да забрани абортите въобще, а да изкаже някакво становище по въпроса. То не ви задължава с нищо. Защо се противите толкова силно на това, че някой има различно мнение от вашето. Никой не се опитва да ви го налага, освен може би автора на темата, но пък всички тук са го чели и преди и могат да си дадат сметка доколко е адекватен. Аз не се подигравам на вашите теории, не се подигравайте и вие на нашата вяра. На туй му се вика толерантност.

# 365
  • До хладилника, който обичам
Иеппе, защо пък мен дъвчеш, мога ли да знам?

Първият ми въпрос е съвършено сериозен.

А вторият е един само пример от диспутите, водени в църквата - факт.

# 366
Имайки предивид предишните ти изказвания в темата, счетох казаното от теб за казно с ирония. Може би съм сгрешила, ако е така - извинявай. Но пък и нямам само теб пред вид (справка - едно мнение под твоето и още много преди това).

# 367
За себе си съм против абортите, защото знам, какво искам и какво мога да дам на всяко родено от мен дете. Но ако забраним абортите, представяте ли си, какво ще стане с ромското население? Те и без друго рядко използват тази "опция". Но тогава все по-често ще четем по вестниците теми, като" 12 годишна роди дете". Това момиче (също дете) едва ли е съзнавало, какво точно се случва със него.
Трябва да имаме право, да решаваме кога и от кого да раждаме!
И също, аз като майка на момче, съм отговорна да го науча затова, КОГА и КАКВО може да се прави с момичетата. Какви са последствията за нея и за него. Да преценява реално постъпките си, но преди всичко, да не бъде егоист и често да използва разума си.
Трудна задача, но смятам да се справя с нея.
Църквата трябва да знае, че не винаги хората се съобразяват с нея. А и също, че в България специално, божиите служители много са закъснели с тази си намеса.

# 368
аз незнам, кога получаваме душа
а ти имаш ли неоспорими доказателства за това,че ембриона няма душа newsm78
мисълта ми бе за хранопровода и идеята ти,че за да имаш право на живот трябва да имаш храносмилателна система и да можеш да дишаш-има много увредени дечица,които нямат всички органи,които имаме ние,но имат право да живеят точно толкова ,колкото всеки от нас(например в здравния има тема за детенце без анус)

# 369
Мда...

Не разбирам само защо е нужна ирония? Църквата не иска да забрани абортите въобще, а да изкаже някакво становище по въпроса. То не ви задължава с нищо. Защо се противите толкова силно на това, че някой има различно мнение от вашето. Никой не се опитва да ви го налага, освен може би автора на темата, но пък всички тук са го чели и преди и могат да си дадат сметка доколко е адекватен. Аз не се подигравам на вашите теории, не се подигравайте и вие на нашата вяра. На туй му се вика толерантност.
[/size]
Остави ги!... Освен това, наистина, знаем ли кога си появява душата или колко ангела се събират стъпнали на една игла (това откъде е?)? Според мен това са невероятни неща! Затова не бих се месила в Божиите работи вече.

А вие като подхванахте друга тема, за това дали е хубаво да сте девствени с партньора ти - на мен ми се вижда невероятно! Най-вълнуващите спомени не са ли винаги първите ни спомени от няоке място! Ако с мъжа си ние заедно открием една гора, и я изучаваме заедно, и стъпка по стъпка откриваме всеки ден нейните нови тайни и скривалища и чудеса, то тя ще е много специална гора за нас! Ако, обаче, тази гора аз я знам отпреди, и съм била там с някой друг, може би за моя мъж това няма да се превърне в най-вълнуващата гора! И ако един ден заедно двамата открием нова гора, може би това ще стане нашта любима гора!...
Що някой каза, че мъжете не искали да имат девствени жени? Аз пък други неща съм чувала!

# 370
  • Ямбол
.......
знае ли някой  newsm78имат ли някакви часове newsm78 сега децата в училище ,които да дават ,някакво сексуално ограмотяване newsm78
Имат - да, но те не са в ЗП(задължителната подготовка).
В нашето училище шефката е канила лекари и психолози и са провеждани няколко пъти такива часове. На децата им беше много интересни и все питат кога пак ще имат такъв час.
Имали сме часове за тютюнопушенето, алкохол, дрога, расизъм, дискриминация провеждани пак със специалисти.

# 371
.......
знае ли някой  newsm78имат ли някакви часове newsm78 сега децата в училище ,които да дават ,някакво сексуално ограмотяване newsm78
Имат - да, но те не са в ЗП(задължителната подготовка).
В нашето училище шефката е канила лекари и психолози и са провеждани няколко пъти такива часове. На децата им беше много интересни и все питат кога пак ще имат такъв час.
Имали сме часове за тютюнопушенето, алкохол, дрога, расизъм, дискриминация провеждани пак със специалисти.
това е много хубаво Peaceбраво

# 372
Като говорим за детенце без анус, църквата е тази, която е забранявала оперативните опити върху човешки тела. Анатемосвали са всеки, който се опитвал да се намеси в "Божите дела".
Ще им река "Кажете на Господ, по-често да си върши делата, а не да си измисля нови билести и зарази с който иска да се отърве по-бързо от нас. Като е затънал в калта до колене, да не измъква само себе си, ами да помогне и на чадата си!"

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 12:53 от hrus_hrus

# 373
  • София
Дали да си девствена до сватбата е въпрос на избор и ситуация, а не на на хубаво или не хубаво.
Айде съвсем хипотетично да приемем, че съм се омъжила девствена и на него му е било супер от този факт. И е бил гаден алкохолик и тн.
Да живея до живот с него щото имаме църковен брак?
Или ако не дай боже се разведем /как можах да изпиша тези скверни слова/ никога повече няма да имам право да ме обича мъж щото първия път съм сбъркала и вече съм повредена стока?
Или опозната гора........
Щото на мен така ми прозвуча!?

И да ви кажа с първия си партньор и аз бях девствена.
И го обичах, и той ме бичаше и ако беше благоволил да порасне емоционално, а не само физически щях да се омъжа за него. А сега /след 15 год/ той още е с акъла и поведението на дете.

# 374
в Дом и семейство имаше една поредица теми за сексуални проблеми,всички писани от жени омъжили се девствени,омъжили се за първия си партньор и решили на късни години,че им се живее-тъжно...............

Общи условия

Активация на акаунт