Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 154
  • 596
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Сексуалната култура тръгва от дома.
Ако поне се опитаме да научим децата си как да се предпазват отболести и заболявания вероятноста после нечия дъщеря да прави аборт на 15-16 год. е по-малка.
Аз никога не съм говорила за това сродителите си. Те смятаха за просташко и некултурно да се говори за секс. Всичко научих от приятелки и от личен опит. Чрез проби и грешки демек.
Затова набивам в главата на сина си, че трябва всичко да споделя с мен и да ме пита. Ако трябва и презервативи ще купувам. Което ме подсети, че май е време да му кажа от къде да си вземе, ако му потрябват.

# 346
Сексуалната култура тръгва от дома.
Ако поне се опитаме да научим децата си как да се предпазват отболести и заболявания вероятноста после нечия дъщеря да прави аборт на 15-16 год. е по-малка.

Извинявам се за отклонението, но от тези думи се запитах - На каква възраст е нормално да се започва полов живот.

# 347
Не цитирам никого, защото постингът ми ще е над 20 страници, но обобщавам /за себе си/
1. Да, правила съм аборт и се радвам, че взех такова решение /иначе сега щях да съм мизерстваща и нещастна жена с мъж алкохолик и още по-нещастно дете/
2. Радвам се, че абортът бе извършен от професионалист в стерилна клинична обстановка, а не сред боклуците на някоя баржа от баба-баячка, и поради този факт не бях осакатена и ...
3. ... когато бях убедена в желанието /своето и на мъжа ми/, че искаме деца, имах възможност да забременея, износя и родя здрави бебета, които да ме радват, а не да ми напомнят непрекъснато, че е имало и други възможности.
4. Не смятам, че всеки път, когато ям яйца, съм убила едно пиле.
5. Фактът, че изобщо се допуска обществен диспут по тази тема ме кара да се вкаменя от страх - накъде върви светът? Знам една друга религия, която също забранява контрацептиви, аборти и полови сношения преди брака - в страните, където се изповядва въпросната, жените ходят с фереджета и ако не са девствени, ги убиват с камъни /някой от форума много хубаво беше развил темата/
6. Не мисля, че абортът е убийство, защото ембрионът няма и не може да има самостоятелно съществуване /живот/, преди да се е превърнал 100 % в човек /т.нар. "износен плод"/
7. Трактовката, че абортът е допустим, ако жената има други деца, а животът й е застрашен от поредната бременност, но е напълно неприемлив /аборта/, ако тя няма деца, за мен, грубо казано, звучи по следния начин: при наличие на други деца е по-добре да се запази животът на майката, за да отгледа челядта си, но ако никой не се нуждае от нейната грижа - да мре, мамка й...

# 348
И по повод една от подтематиките на тая тема - за девствеността преди брака и броя на партньрите. Нямам нито един мъж приятел, който да иска да се жени за девственица. Не мога да си представя пък на мен да ми е интересно да съм с мъж, който няма опит. Сигурно има романтика в това двама души да се развиват едновременно - емоционално, интелектуално и да си взаиморазкриват тайните и телесните удоволствия от ранна възраст до старини, обаче на практика това трудно се получава. Колегата ми е от няколко години с едно момиче и той и е първият мъж, коментирали сме го, ами притеснява се човека, в стрес е на моменти това момиче няма ли да иска да се наживее в един момент и да опита и взаимоотношения с други мъже, били те емоционални само или съчетани и със секс.

# 349

Абсолютно съм на същото мнение  Peace

# 350
Не,все пак сме в 2007г, а не в средновековието. Crossing Arms

# 351

4. Не смятам, че всеки път, когато ям яйца, съм убила едно пиле.

Предполагам това е следствие на моя полу-разказ. И аз не смятах така, просто яйцата ми напомняха.
Освен това мисля, че е нормално да има подобна дискусия и нека най-после някой да се захване и направи сериозна кампания за абортите. Нека се знае, че са повече или колкото ражданията, за това какви последствия може да има от тях, ако трябва нека се показват прозрачни утроби. С цел - съзнателно предпазване на себе си и партньора... Нека се говори за това. И по повод други постинги след казаното от мен - не мисля, че не биха се намерили жени, които да разказват, не виждам нищо срамно. Още повече, че за повечето това е било осъзнато решение, за което не съжаляват.

# 352
И по повод една от подтематиките на тая тема - за девствеността преди брака и броя на партньрите. Нямам нито един мъж приятел, който да иска да се жени за девственица. Не мога да си представя пък на мен да ми е интересно да съм с мъж, който няма опит. Сигурно има романтика в това двама души да се развиват едновременно - емоционално, интелектуално и да си взаиморазкриват тайните и телесните удоволствия от ранна възраст до старини, обаче на практика това трудно се получава. Колегата ми е от няколко години с едно момиче и той и е първият мъж, коментирали сме го, ами притеснява се човека, в стрес е на моменти това момиче няма ли да иска да се наживее в един момент и да опита и взаимоотношения с други мъже, били те емоционални само или съчетани и със секс.

Joy Joy Joy
Във връзка с това - моя позната попитала наша обща приятелка, която се е омъжила девствена и не е имала сексуални контакти, освен с мъжа си: " Ти сигурна ли си, че той не те лъже?", а онази /девствената/ полуобидена възкликнала: "За какво да ме лъже? Ние си имаме пълно доверие!", на което моята позната отговорила:"Ами за това, че имаш оргазъм - може би оргазмът е нещо съвсем друго..."

# 353
Лилита, никой тук не твърди, че абортът е нещо хубаво или приятно...
Пак ще се повторя - но не мисля, че която и да е разумна жена, особено ако вече е износила и родила дете, ще вземе подобно решение с лека ръка.
Не мога да се съглася с това, Бу Confused Има много неразумни жени. Има много егоистични жени. Има жени, които възприемат абортът точно като "почистване". Наскоро моя позната, с която сме забременели почти по 1 и също време и която има вече едно дете на 4-5 год. абортира с аргументите: : "Уфф, не ми се ражда точно сега, да ми реве пак това бебе по цяла нощ, да не мога да се наспивам... Ужас"
Цитат
Въпросът, който трябва да стои, е по-скоро за ниската сексуална култура на младите, които приемат абортът като форма на контрацепция, нежели правото на жената по принцип да може да направи аборт, ако вземе такова решение.
Да, напълно съм съгласна с това.
Освен това мисля, че е нормално да има подобна дискусия и нека най-после някой да се захване и направи сериозна кампания за абортите. Нека се знае, че са повече или колкото ражданията, за това какви последствия може да има от тях, ако трябва нека се показват прозрачни утроби. 
Да, същото казвам и аз Peace

# 354
Ами така де, аз с първият мъж в леглото не получавах оргазми. Да не говорим, че и на това се научаваш с времето, включително и как да става по-бързо, ако го искаш. Ами, ако с първия не се беше случило никога?  ooooh! 

# 355
  • София
Въпроса е не на каква възраст трявба да започне половия живот, а на каква реално ще започне. Това, какво би трябвало да се случи и това какво се слбучва накрая са различни неща. Да си държим децата затворени, за да не би случайно да направят нещо грешно?

Не съм правила аборт и не ми се е налагало да го обмислям.
Но искам да имам свободата да взема равилното за мен и плода решение свободно, ако някога ми се наложи.

# 356
Въпросът, който трябва да стои, е по-скоро за ниската сексуална култура на младите, които приемат абортът като форма на контрацепция, нежели правото на жената по принцип да може да направи аборт, ако вземе такова решение.
Както и за това, че забраната няма да доведе до намалянето броя на абортите, а дори до нещо по-лошо.
По-добре е църквата (конкретно по темата) да се заеме да прави приюти за бездомници, циропиталища, хосписи (преповтарям нечий постинг със сигурност). Също така е добре активно да се включи в ограмотяването на енориашите в сексуално отношение (само дето не виждам как ще стане, четейки нещата в линковете дадени от Джуд  Rolling Eyes), и начин на превенция, а не да анатемосва, отлъчва и прочие нелепости.
да и аз така мисля
знае ли някой  newsm78имат ли някакви часове newsm78 сега децата в училище ,които да дават ,някакво сексуално ограмотяване newsm78

# 357
...това ли, уважаема, свободата да изстискаш детето от корема си - това ли ще ти осигури мечтаното равенство с мъжете..? жалка работа..

Доста емоционален постинг (говоря за целия такъв, не цитирам единствено заради сървъра), въпреки това заставам зад всяка дума в него  Peace.

...6. Не мисля, че * е убийство, защото ембрионът няма и не може да има самостоятелно съществуване /живот/, преди да се е превърнал 100 % в човек
               Поздравления, Baibibi, с тоя постинг уби всички инвалиди, и част от болните хора - получаваш 10 000 точки. Разбира се, да се говори за убийство е пресилено - те нали не могат да водят самостоятелен живот все пак... Хуманен акт, по-скоро  newsm78??...

# 358

Поздравления, Baibibi, с тоя постинг уби всички инвалиди, и част от болните хора - получаваш 10 000 точки. Разбира се, да се говори за убийство е пресилено - те нали не могат да водят самостоятелен живот все пак... Хуманен акт, по-скоро  newsm78??...

Под самостоятелен живот имам предвид, че не могат да дишат, няма храносмилателна система, не е завършила т.нар. ОРГАНОГЕНЕЗА /затова и абортите се правят до 3ти месец от бременността/. Въпросът с просветата е съвсем друга тема.

# 359

Под самостоятелен живот имам предвид, че не могат да дишат, няма храносмилателна система, не е завършила т.нар. ОРГАНОГЕНЕЗА /затова и абортите се правят до 3ти месец от бременността/. Въпросът с просветата е съвсем друга тема.
важното е дали имат душа Peace а не храносмилателна система

Общи условия

Активация на акаунт