но не съм за тяхната забрана.
Има голяма разлика.
Мисля, че се отнася и за повечето от писалите.
Впрочем за себе си - подчертавам - за себе си не приемам абортите поради причини, сходни на описаните от Дещовиди.
Точно така е, и това е ясно, за по- голямата част от участващите абортът не е нещо, за което си мечтаят, аз лично такива жени не познавам. Ако пък има такива, това не важи за тях. Нито пък знам и не мога и да си представя, че някой лекар е станал гинеколог с цел да прави аборти. Е, ако има такива, да ме извиняват, не ги слагам в сметката.
Писах вече- слава Богу, не ми се е налагало да правя този избор и се моля никога да не ми се налага, но никой не е имунизиран. За това се замислям. На света не живея само аз, има много други жени в най- различни положения, така че не мога да обсъждам толкова важна тема, изхождайки само от личната си позиция и личното си положение. Лесно би било да размахам пръст и да освиркам някой с виковее "Убийца", да ама не го приемам и никога няма да го направя. Защото не се знае зад дадено решение на определен човек какви причини стоят. Че кой има право да съди морално хората? За всеки случай това не би бил твърде морален човек.
Едно е да си против абортите, съвсем различно е да наречеш тези, които ги правят "убийци". Мисля че за повечето участници в темата това е абсолютно ясно.
Имам близка, която беше принудена да го направи, тъй като се установи, че ембрионът й не развива крайници /това го посочих като пример вече/. Ако някой има желание въпреки такава диагноза да роди бебето си, въпреки че има и друго по- голямо дете... Е, аз не бих била такъв герой, признавам си с ръка на сърцето и не наричам тази майка "убиец", просто ми е мъчно безкрайно много, че й се е наложило да направи това.
Имам и друга позната, която няма собствено жилище, живее на квартира и има вече две деца. Е, тя не може да си позволи да отгледа повече от две. Аз лично я разбирам и не мога да я съдя. Отново- ако някой може, както е казано "Нека пръв да хвърли камък". Аз камъни не хвърлям.
За последен път се връщам към разговора по "Нова телевизия" от 09.03, сутринта. Ако за отците, които ако не са официални представители на БПЦ не знам какви са тогава, "престъпленията" убийство, аборт, хомосексуализъм, наркомания и др. /така ги посочиха/ са все еднакъв грях, то за мен не са, дори някои от тях не наричам престъпления. Е, ако друг ги намира за такива, нека съди престъпниците. Аз няма да го направя.
Тъй като вече не виждам какво може да се каже по темата, дето не е казано с това казвам "Довиждане" на останалите участници в нея и им желая да се "срещаме" по други, по- приятни случаи.