Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 085
  • 596
  •   1
Отговори
# 480
Judy, аз може и да не съм доразбрала, но видях 2 линка със статии, които си публикувала. И двата са от сайта "Двери на Православието", който както вече казах нееднократно НЕ е официален сайт на БПЦ. Официалният сайт на БПЦ е жалка гледка вече години наред. Не е ъпдейтван не знам от кога. Но не това е същественото.
Не съм говорител на БПЦ, за да ми задавате такива въпроси - защо не излязла Църквата със становище? Откъде да знам! Както и преди казах, именно това е проблемът - липсата на официална позиция. Казах ви това, което знам. Коя част от написаното от мен не ви стана ясна?

# 481
  • Сливен
Още ли я дъвчете тази тема.
Тя е почти толкова безмислена, колкото за и против евтаназията.
Всичко е въпрос на избор на човек.
Аз мился, че господ е решил този диспут още като ни е дал възможността да избираме.
А нали все пак той е най-великия детеубиец  Twisted Evil Twisted Evil

# 482
Аз мился, че господ е решил този диспут още като ни е дал възможността да избираме.
ooooh! ooooh! ooooh! Боже, прости им, те не знаят какво говорят!!!

Господ не е убил собственото си дете, хората го убиха.
В този смисъл майките, които изпращат синовете си на война да умират за родината си, също трябва да са детеубийци?!

# 483
..По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения.
              И може би сте прави - може моралът да е наистина нещо нелепо. Но това, че много хора правят нещо не прави въпросното нещо правилно. Ако всички започнат да крадат примерно, това няма да направи кражбата нещо приемливо, но да, всички ще започнат да я приемат за нещо нормално.
               Може би звуча много консервативно, но понякога ми се е искало да мога да върна живота си назад и да бъда само с един мъж през целия си живот. Да остарея с него... Много красиво ми звучи... Айде плюйте сега.

newsm10 newsm10 smile3501

да добавя само че в съседна гърция сексуални отношения преди брака са изключение. а те са православни Winkи аз искам като теб мечо
  Ее, аз го направих и е страхотно! На никой друг не сме принадлежали и никога не ми се е искал друг.Нямам желание да сравнявам, защото си го обичам с всичките му най-нормални недостъци, както и той мен.Отвратителна ми е картинката, да бъда с друг.Освен, че сега съм вярваща, така съм възпитавана/от родители АТЕИСТИ/.Това много ми помогна и никога не съм съжалявала за избора си да живея така.

По темата.Против абортите съм, категорично.Аз не бих направила.Но пък и внимаваме.Не мисля , че направо със забрани ще стане.По-скоро трябва и обществото и родителите да възпитават от малки децата на морал и ценности.Всеки си има право на личен избор от там нататък.То и 10-те заповеди са факт, но който иска ги спазва- дори всемогъщия Бог не ни е сложил чатала, а ни оставя сами да решим.А после си носим последствията.
Много от нас, дори и тук, са имали тежко детство-незадоволени откъм дрехи ,храна, обувки, за глезотии да не говорим.Ние живеехме 4+2 старци в 2 миниатюрни стаички годиииини наред.Но ако майка ми беше решила да направи аборт, сега нямаше да ме има , да срещна съпруга си , да родя това прекрасно дете и да се радвам на всичко/добро и не чак толкова, но това е живота Wink/.Това е , не съм се задълбочавала да мисля повече по въпроса. 
   Подкрепям напълно saluti   от 12 страница и по-нататък Peace
   Ieppe Peace

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 13:48 от gerik

# 484
  • Ямбол
ooooh! ooooh! ooooh! Боже, прости им, те не знаят какво говорят!!!

Маги, а кой отнема живота на децата, които никой не е убил, например всички сме чували за внезапна детска смърт, при неизлечима болест, задавяне, нещастен случай, ... Нали казвате, че животът е в божите ръце и той решава, кога да свърши. Ако е така за мен това е убийство, както и същото предполагам е имала предвид Ян Бибиян.

# 485
jabushka да за мен отговора е да се "наживееш преди това"
ти си имала късмет да си подхождаш сексуално с първия си партньор и това е прекрасно,но не винаги е така
аз съм доволна от това,че съм имала различни връзки преди да срещна мъжа ми ,защото сега съм уверена ,че той е човека с който си пасвам най добре включително сексуално
офф: Абе какъв късмет, какви глупости ги пишете?! Аз не съм ви казала аз дали съм била девствена или не! Само казах ЗАЩО ми се струва, че е по-добре и двамата да са! 
И какво значи "късмет"?! Ако аз първо съм си "легнала", а после съм разбрала дали си "пасваме", това си е само моя грешка!
Уви, повечето от нас сме подведени по нашата медийна култура, която ни внушава, че е добре първо да се "наживеем", да имаме неколцина мъже, преди да стигнем до своя избранник!
Някак си не ми се иска, обаче, да не отнемам тази радост на децата си! Да, чудесно би било всеки човек, който ще стане съпруг или съпруга, да е придобил много качества и знания преди да е стигнал до брак, но да открият заедно тайните на интимността и физическта и емоционалната близост би било чудесно да направят заедно!
Освен това аз не съм съгласна с думата "пасване". Човешките отношения са нещо, което се гради, върху което се работи. Минават години. А не: "този не ми пасва " - и ще го изхвърлиш като носна кърпичка. Хората не сме дрехи! Бих искала в такова отношение към човешките взаимоотношения да възпитам децата си, но как, след като повечето от вас искат да ги възпитат в това "да се наживеят", или да се отнасят към хората като към дрехи, които или им пасват, или не!

# 486
Цитат
Освен това аз не съм съгласна с думата "пасване". Човешките отношения са нещо, което се гради, върху което се работи. Минават години. А не: "този не ми пасва " - и ще го изхвърлиш като носна кърпичка. Хората не сме дрехи! Бих искала в такова отношение към човешките взаимоотношения да възпитам децата си, но как, след като повечето от вас искат да ги възпитат в това "да се наживеят", или да се отнасят към хората като към дрехи, които или им пасват, или не!
Peace
   Ох, отклонихме се от темата нещо...

# 487
jabushka да за мен отговора е да се "наживееш преди това"
ти си имала късмет да си подхождаш сексуално с първия си партньор и това е прекрасно,но не винаги е така
аз съм доволна от това,че съм имала различни връзки преди да срещна мъжа ми ,защото сега съм уверена ,че той е човека с който си пасвам най добре включително сексуално
офф: Абе какъв късмет, какви глупости ги пишете?! Аз не съм ви казала аз дали съм била девствена или не! Само казах ЗАЩО ми се струва, че е по-добре и двамата да са! 
И какво значи "късмет"?! Ако аз първо съм си "легнала", а после съм разбрала дали си "пасваме", това си е само моя грешка!
Уви, повечето от нас сме подведени по нашата медийна култура, която ни внушава, че е добре първо да се "наживеем", да имаме неколцина мъже, преди да стигнем до своя избранник!
Някак си не ми се иска, обаче, да не отнемам тази радост на децата си! Да, чудесно би било всеки човек, който ще стане съпруг или съпруга, да е придобил много качества и знания преди да е стигнал до брак, но да открият заедно тайните на интимността и физическта и емоционалната близост би било чудесно да направят заедно!
а какво става ако двама души се оженят девствени и почнат заедно да "откриват тайните на интимността"но единия от двамата примерно не е щастлив и удовлетворен от връзката
не е ли по добре да е разбрал това преди да се обвърже с брак
пак ти напомням -почти всички теми за развод в Дом и семейство са пуснати от жени със сексуални проблеми,които са се омъжили без сексуален опит за първия и после са разбрали,че не са щастливи
на съвета да "работят за връзката си"те казват ,че нямат време
длъжна съм да призная и че познавам щастливи жени женени за първия си мъж

а за абортите-мъжа ми ми разказа ,че по Нова тв вчера , дали някакъв филм в който показват, как при аборт ембриона се бори Cryда оцелее-сърцето ми се сви от мъка
много ми стана мъчно
а и като се сетя -като ми правиха амниоцентеза,лекарката каза че бебчето ми бягало от иглата а амниото се прави във възраст в която е разрешен аборта ако бебчето е увредено Cry
много ми е мъчно,но все пак ако се забрани със закон аборта ,ще почнат аборти на черно-трябва да се направи нещо смислено за сексуалната култура Cryтрябва да се спре аборта като контрацепция Cry

# 488
Не мисля, че трябва някой да се плаши, че заради влиянието на църквата ще се забранят абортите. От край време сме светска държава, а и при това положение на общественото мнение, дори само да се види това на жени вече майки - абсурд. Положително ако се погледне - добре, че е църквата, че да се заговори пак за това /макар и по адски социално-неприемлив начин/ и дано някой го вземе присърце и направи сериозна кампания... Ила пак ще стане всяко чудо за три дни. Сикрет, съзнателно няма да ти изгледам линковете, за да не се сдухвам.

# 489
на съвета да "работят за връзката си" те казват, че нямат време
Виж сама си го написала - нямали време!?!? Ми, що за връзка! Имат време за секс, но нямат време да си оправят отношенията!  newsm78 Но виждам, че според повече то жени сексът е основополагащ за връзката тук. Ако нещо в секса не връви, според мен, значи някъде другаде във връзката нещо куца...

# 490
Цитат
Peace
   Ох, отклонихме се от темата нещо...

Да, темата може да стане много обширна! Защото иначе няма какво да се обсъжда - няма как да подкрепим църквата или не, първо църквата не очаква подкрепа, и второ няма официално становище! Да... Да поговорим за нещо по-приятно -
за зеле, параходи, обуща, крале,
защо морето е така необятно
и има ли прасето криле...
(цитат от Маги ДС)

# 491
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

за зеле, параходи, обуща, крале,
защо морето е така необятно
и има ли прасето криле...
(цитат от Маги ДС)

това е от Алиса ...песен на Моржа и Зидаря

# 492
Направо се учудих,като видях повечето от отговорите!Как е възможно!Що за майки сте вие?  Shocked
Имам един въпрос към тези,които подкрепят това умишлено убийство наречено с термина "Аборт" - вие виждали ли сте някога снимки на дечица, насилствено извадени и умъртвени от майчиното си тяло? Отрязани ръчички,крачета, изгорени малки телца разкъсани на парчета. И вие подкрепяте тази жестокост????? Когато аз видях,казвам ви плаках много време.
Наречете го както искате, намерете си купища извинения за необмисления си сексуален живот, но те няма да ви помогнат. Дори и тези, които се наричат с името "лекар" по никакъв начин няма да бъдат оправдани, защото те много добре знаят,че човешкия живот започва от зачеването.
Защо след като наричате нероденото бебе субект, когато бременните  жени загубят своите още недоносени бебета скърбят за тях? С какво се различават те от едно друго бебе, насилствено убито?
Ще кажете, че второто е нежелано, че е проблем и т.н.
Откога децата станаха проблем?
Много ме разочароваха повече от вас. С такава загриженост се включват във форумите за захранване на бебетата, грижи за бебетата, здравеопазване и т.н., а тук с лека ръка заявяват,че нямат нищо против узаконеното убийство на неродените дечица.  Naughty
Светът е станал егоистичен,порочен и жесток и за съжаление ще става все по-лошо.
Жалко за дечицата.  Cry

# 493
Може да не съм за абортите,
но не съм за тяхната забрана.
Има голяма разлика.

Мисля, че се отнася и за повечето от писалите.

Впрочем за себе си - подчертавам - за себе си не приемам абортите поради причини, сходни на описаните от Дещовиди.

# 494
  • Анкх-Морпорк
По принцип не съм "за" абортите, но съм против забраната им.
Голям процент аборти се правят от жени с ниска сексуална и всякаква култура, ако легалния аборт е забранен, те ще раждат и захвърлят децата си, ще ходят при баячки, ще пият "билки", ще правят всякакви глупости... Друга част от абортите се правят от финансово притеснени семейства или от млади момичета, които партнъора е изоставил. На тях никак не им е леко да вземат подобно решение, но понякога им се налага. Човек никога не знае в каква ситуация ще изпадне и не бива да съди другите.
Трябва да се повишава сексуалната култура на населението - това е единствената смислена мярка против аборта.
Ако православната църква се опитва да привлича медийно внимание, много по-интересно би стояло заглавието "Монахини раздават презервативи" или "Свещеник проповядва безопасен секс" - само дето не помня дали не са и против противозачатъчните?

Общи условия

Активация на акаунт