Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 091
  • 596
  •   1
Отговори
# 165
  • Стара Загора
Абортът е личен избор, а не решение на църквата  Peace
Много правилно newsm10

# 166
  • Сливен
                Чувствам, че ще изкарате поляците и португалците доста тъпи.

За БПЦ съм съгласна, че хич я няма. Ама то е все едно да кажеш, че са тъпи законите за пътищата, щом в България не се спазват и общо взето няма контрол.
Shocked Shocked
Искаш да кажеш, че трябва да са девствени момите като се венчават ли?
Големи глупости пишете ...
На повечето трезвомислещи е ясно, че католическата църква е едно от най-богатите предприятия на света ...
Бизнес му е майката ...
Повече вярващи = повече приходи
Как се изпуска далаверата .... т.е на всяка цена трябва да се задържат хората
Затова повече фанатизъм му е майката, повече забрани за да има индулгенция след туй ...

# 167
хайде духчето като е такъв отворко да провери колко жени са загубили живота си след нелегален аборт при някой самозванец при пълна липса на стерилност

точно затова евала на тези държави със законните аборти - те пазят живота на жените

а църквата да се заеме с по-належащите проблеми от ежедневието ни, вместо да се бърка където няма работа

# 168
               За БПЦ съм съгласна, че хич я няма. Ама то е все едно да кажеш, че са тъпи законите за пътищата, щом в България не се спазват и общо взето няма контрол.
Shocked Shocked
Искаш да кажеш, че трябва да са девствени момите като се венчават ли?
Големи глупости пишете ...
На повечето трезвомислещи е ясно, че католическата църква е едно от най-богатите предприятия на света ...
Бизнес му е майката ...
Повече вярващи = повече приходи
Как се изпуска далаверата .... т.е на всяка цена трябва да се задържат хората
Затова повече фанатизъм му е майката, повече забрани за да има индулгенция след туй ...
                Аз изобщо не разбрах как стигна до този извод от моя постинг. Това беше първо. Второ, мда, защо да не се женят девствени. Аз специално познавам доста такива българки. Нищо им нямаше, всичко си им беше наред иначе.. Подчертах българки, що се отнася до ромки и туркини - там е ясно. Арабките хич и не ги споменавам. Иначе ти кво твърдиш - че католиците са написали Библията или кво  newsm78 - не разбрах...

# 169
Анонсираха случая, ще го коментират утре сутрин при Коритаров по Нова.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 21:08 от Kremi (двойна доза)

# 170
[
                Аз изобщо не разбрах как стигна до този извод от моя постинг. Това беше първо. Второ, мда, защо да не се женят девствени. Аз специално познавам доста такива българки. Нищо им нямаше, всичко си им беше наред иначе.. Подчертах българки, що се отнася до ромки и туркини - там е ясно. Арабките хич и не ги споменавам. Иначе ти кво твърдиш - че католиците са написали Библията или кво  newsm78 - не разбрах...
Ти няма как да знаеш дали всичко им е било наред. Била ли си им в кревата? Grinning
По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения. Joy  В това съм сигурна, че ще се съгласят много "съвремнни" хора.

# 171
Първо да кажа едно дъъълго "Оффффффффффффффффф"  Crazy  Crazy  Crazy  Laughing  Laughing
Воден дух, да разбирам ли, че не знаеш какво е това "секс"? И съответно правенето, износването, раждането, отглеждането на едно дете са ти "тъмна Индия"?
Естествено, че безумици не мога да подкрепя  ooooh!

# 172
Твърдо не. Никой няма право да решава вместо мен дали да родя или не .
Има няколко неща по въпроса в които твърдо вярвам и никой по никакъв повод не може да промени мнението ми:
1.Мисля, че е по-добре да направиш аборт, отколкото да изоставиш детето си . И не ми обяснявайте, че някои ги осиновявали и живеели добре. А останалите?
2. Мисля, че е по-добре да направиш аборт, отколкото да родиш дете с тежък недъг  ( говоря за случаите когато е 100% доказано, че плода е силно увреден).

Воден дух, а на теб бих ти казала някои нецензурни думи, ама нали съм възпитана. Аман от такива мъже като теб.

# 173
Аборта е право на избор. Не бих подкрепила никой за забраната му.

# 174
 По въпроса за абортите. Всеки има право на личен избор. Мисля, че рядко ще се намери жена тръгнала да абортира просто ей така по между другото. Обикновено зад всеки аборт има една човешка история, която касае 2-ма човека. Аз лично си мисля, че не бих направила аборт, защото по мои лични причини не го приемам за себе си, но от там нататък си мисля, че всяка жена прави избора за себе си. И ако някой се реши да го направи най-доброто за жената е да го направи в болница , под лекарско наблюдение и легално.
 За църквата ,имам противоречиво отношение. Да, вярваща съм, кръстена съм, венчана и дечицата ми са кръстени. Оценявам и това,че благодарение на религията сме се съхранили като нация . Но никога не мога да приема остарелите догми на бездушни духовници. Точно по въпроса ще разкажа нещо , което се случи на мен. След като се оженихме с мъжа ми направих спонтанен аборт, бях съсипана от мъка. И какво ми даде църквата в този момент УПРЕК. На кръщенето на моя племенник попаднах на брошура на БПЦ, в която пишеше, че жените направили спонтанен аборт са грешни и трябва незнам си колко дни да се молят за опрощение и др. подобни безмислици. В онзи момент не намерих утеха, а още повече болка. За мен църквата води просто политиката си .Затова предпочитам да вярвам в добрият Бог, който всеки носи, да усещам спокойствието на храмовета, когато имам нужда и да поговоря с някой наистина духовен отец, а не да се съобразя с някаква си църковна политика.

# 175
..По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения.
              Странно, доскоро за всички това е било най-нормалното нещо на света. На много места все още е така. Да споменавам ли, че всеки нормален мъж предпочита съпругата му да е била само негова. Мда, вече е допустимо бъдещия партньор да се 'пробва'. Даже всички потенциални партьори. Даже и тия, които нямат никакви шансове да влязат в класацията за партньори. Просто си се напил. Примерно. Не е особено морално, но пък всички го правят. Кво толкова. Може и някой лев да изкараш, ако си по-умна. И може би сте прави - може моралът да е наистина нещо нелепо. Но това, че много хора правят нещо не прави въпросното нещо правилно. Ако всички започнат да крадат примерно, това няма да направи кражбата нещо приемливо, но да, всички ще започнат да я приемат за нещо нормално.
               Може би звуча много консервативно, но понякога ми се е искало да мога да върна живота си назад и да бъда само с един мъж през целия си живот. Да остарея с него... Много красиво ми звучи... Айде плюйте сега.

# 176
..По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения.
              И може би сте прави - може моралът да е наистина нещо нелепо. Но това, че много хора правят нещо не прави въпросното нещо правилно. Ако всички започнат да крадат примерно, това няма да направи кражбата нещо приемливо, но да, всички ще започнат да я приемат за нещо нормално.
               Може би звуча много консервативно, но понякога ми се е искало да мога да върна живота си назад и да бъда само с един мъж през целия си живот. Да остарея с него... Много красиво ми звучи... Айде плюйте сега.

newsm10 newsm10 smile3501

да добавя само че в съседна гърция сексуални отношения преди брака са изключение. а те са православни Winkи аз искам като теб мечо

# 177

Ами аз твърдо няма да те оплюя, обаче май отклонихме темата. Mr. Green
Водният ептен ще ни анатемоса.
Иначе темата" Девствена ли е днешната бъдеща булка" би била едно интересно продължение.
Най-малкото с колко партньори е била, преди да се установи на един. Mr. Green
П.С. Жалко, че при мъжете няма начин как да се провери това. Laughing

# 178
Всички знаем, че мъжете са егоисти. Ако имаше начин - още от предучилищна възраст щяха да си "взимат" жените. Искат хем жена им да е добра любовница, хем да е девствена.

Аз говоря за себе си. И ако това ме прави АМорална в твоите очи - няма лошо.... За мен звучи абсурдно. Просто настръхвам при тази мисъл.
Няма смисъл да разводняваме(изместваме) темата повече. Wink

# 179
Всички знаем, че мъжете са егоисти. Ако имаше начин - още от предучилищна възраст щяха да си "взимат" жените. Искат хем жена им да е добра любовница, хем да е девствена.
             Бейб, далеч съм от мисълта, че жените искат да преспят с хиляда човека преди да си седнат на.. на каквото там си сядат... Мисля, че каквото искат мъжете, това искат и жените. А защо не се получава - нямам идея.
             Faithless  Hug, май наистина темата тръгна малко по на изток от рая. Но и за мен би било интересно колко на брой са допустимите от съвременния морал връзки, преди една жена да стане... неморална да кажем  newsm78.. Щото нали. Хем всичко е позволено, хем не е точно така...
             Чувствам се много стара и консервативна напоследък  ooooh!. Не спирам да се дивя как с лека ръка всички приспиват излишните домашни животни, абортират излишните деца, гласуват 'за' евтаназията и 'за' смъртното наказание... Удивително е колко много смърт се приема за нормална...  За мен лично - не толкова удивително, колкото неприемливо  Naughty.

Общи условия

Активация на акаунт