Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 158
  • 596
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Лелеее, колко фанатизъм има в тази тема - това е много страшно!
Църквата няма да ми гледа детето, нито ще ми помогне с нещо ако имам нужда, нито ме итересува какво мисли за аборта, глава на раменете имам и съм за аборта, за правото на майката! Peace

# 121
Judy,
  bouquet
Познаваш значително по-добре от мен църковните канони и църквата като цяло. Правописа и начина на изразяване са ти безукорни според мен.
Колкото до божиите служители - от тези, с които съм имала честта да контактувам, не съм особено очарована, колкото и краткотраен да е бил контакта ми с тях.

# 122
  • Ямбол
Църквата не я подкрепям в нищо, и това не подкрепям също.

Ако забранят легалните аборти, само си представете колко нелегални ще има и колко усложнения от тях, че и смъртни случаи са възможни.

Църквата не мисли въобще трезво. Само се правят на голяма работа.

# 123

кое имаш за фанатизъм - единственото мнение за подкрепа на идеята на църквата /моето/ или 6 страници с отговорите че няма да го подкрепят?

# 124
Ами ако дамата се пази сексуално чиста за съпруга си, то и темата за аборта няма да е актуална.

А съпругът ще се пази ли сексуално чист за дамата? Или понеже не личи при господата, те могат да минат и за девствени?

И какво общо има сексуалната чистота с планирането на семейството?

# 125
Най-добре е БПЦ да помисли какво да се направи, за да няма убийства на родени вече деца, и натам да насочи сили. Имам предвид не само сираци, но и малтретираните деца, "неизлечимо" болните, на които не се осигурява животоспасяващи лечение (напр. трансплантация)... И да почне да води битки с лекари, оставящи да умрат родилки и новородени, защото нямат пари за подкуп. Мисля, че лекар, извършващ аборти, е по-добър от този, който отказва секцио на жена, нямаща пари да му бутне, и оставя износеното 9 месеца бебе да се задуши в утробата й!!!
Тук пишещите радетели за забрана на абортите са и против трансплантациите и донорството, впрочем.

# 126
  • Ямбол
Хайде пускай следващата тема - дали ще подкрепим църквата срещу изкуственото оплождане.

# 127
Тук пишещите радетели за забрана на абортите са и против трансплантациите и донорството, впрочем.

къде пък съм писала че съм против трансплантациите а?

# 128
Не прочетох всички мнения, защото реших да споделя това, за което си помислих, докато преглеждах статията...

Наказанието й бе наложено след изповед при сливенския свещеник отец Евгени. "Поисках от докторката, която е гинеколожка, да спре абортите. Тя обаче отказа. Докладвах на владиката Йоаникий и я отлъчихме", обясни попът.

Изповедта не е ли ТАЙНСТВО, или аз нещо бъркам?...

Не, няма да подкрепя. Обясненията никому не са нужни... Tired

# 129
  • София

кое имаш за фанатизъм - единственото мнение за подкрепа на идеята на църквата /моето/ или 6 страници с отговорите че няма да го подкрепят?
да, фанатично ми звучи и твоето и на Воден дух мнението!
нищо не мога да направя - така ми звучи просто! Crossing Arms

# 130
Не, няма да я подкрепя и такива безумия изобщо не ми се четат.
Аз съм за абортите, жената трябва да има право на избор.
А най- обичам мъже да решават дали жената има право на аборт или не, ай сиктир Stop

Напълно подкрепям, точно така си е Peace

# 131
Judy,
  bouquet
Познаваш значително по-добре от мен църковните канони и църквата като цяло. Правописа и начина на изразяване са ти безукорни според мен.
Колкото до божиите служители - от тези, с които съм имала честта да контактувам, не съм особено очарована, колкото и краткотраен да е бил контакта ми с тях.
О, благодаря, но нямам претенции за кой знае какви познания в тази област. Само съм чела някои неща в тази насока, повече от които приемам, но не всичко. Тук си защитавам становището по определен въпрос отново без претенции за правилност от всяка гледна точка. Становището ми далеч не е продиктувано, както казах, от лични съображения, тъй като през ужаса на аборта, слава Богу, не съм преминавала. Просто се поставям на мястото на големия процент жени, описани по- долу и от българка.
Пък на воден дух само ще кажа, че аборти има и при жени, които си лягат само с мъжете си и то не защото не си обичат мъжете. Българка е посочила и такива примери. Посочила е жената и примери, свързани и с други неща. Така че не може всичко да се постави под общ знаменател. Не се обиждай, не искам само да спорим ей- така, имам такива случай, повярвай ми.
Що се отнася до осиновяванията то и сега си има деца с починали родители, с родители, изпаднали поради здравословни причини в обективна невъзможност да се грижат за тях, родители, изоставили децата си дори и след като първоначално са ги искали. Това /възможността за осиновяване/ не считам за основателна причина да бъде карана насила една жена да зачеркне една година от живота си, като предварително знае какво ще й донесе краят на тази година. Пък това е и изживяване, което на една нормална жена дава отражение през целия й живот /за мен поне това би било така/.
/Тук не визирам онези, дето раждат на конвейр и си тръгват винаги сами от родилното/

# 132
И какво общо има сексуалната чистота с планирането на семейството?

Ами има общо с това, че основно се убиват дечица, които са заченати или от неомъжена или от омъжена, но бащата не е съпруга й!

# 133
Не прочетох всички мнения, защото реших да споделя това, за което си помислих, докато преглеждах статията...

Наказанието й бе наложено след изповед при сливенския свещеник отец Евгени. "Поисках от докторката, която е гинеколожка, да спре абортите. Тя обаче отказа. Докладвах на владиката Йоаникий и я отлъчихме", обясни попът.

Изповедта не е ли ТАЙНСТВО, или аз нещо бъркам?...

Не, няма да подкрепя. Обясненията никому не са нужни... Tired

Толкова е вярно, това, което пишеш. Освен това що попът не анатемоса всеки един доказал се истински убиец! Ми то затворите ни бъкат от такива. Или това са лични отношения между съответния поп и съответната дама? Ако е последното е направо срамно /ясно за кого/.

# 134
Ами има общо с това, че основно се убиват дечица, които са заченати или от неомъжена или от омъжена, но бащата не е съпруга й!
Нямам наблюдения кои жени основно правят абортите.
Ползваш някаква статискита ли, или имаш директи наблюдения в някоя гинекологична клиника?

Колкото до статуса "неомъжена", има много семейства, които си живеят като семейства (на семейни начала) без да са го обявявали пред държавата, или пред Бога.

Можеш ли да ми обясниш смисъла на "женската чистота" и защо една родилка не трябва да влиза в църква 40 дена след раждането? Какво и е нечистото в раждането и ако животът започва от зачеването защо се отдава толкова голямо значение на раждането като процес?

Общи условия

Активация на акаунт