Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 190
  • 596
  •   1
Отговори
# 240

Байбиби, не е точно така. На теория на мъжете също не са им позволени сексуални отношения преди брака, както и прословутото "Не се пипай, че ще ослепееш!"  Mr. Green
Но - на практика (докато чакаме Водния да каже за себе си) - повечето мъже, които са застъпници на сексуалната чистота, сами не се пазят чак пък толкоз...
[/quote]

Да, така е, но поради простия факт, че мъжете нямат химен, никога не може да се докаже порочни ли са, или непорочни. А жените, за жалост, могат да бъдат контролирани. Не малко векове жената е третирана като "второ качество", то и самия мит за Адам и Ева е доста депресиращ - жената е ЕВОЛЮИРАЛО РЕБРО!

# 241
  • France
Църквата да си гледа църковните дела,а не женските!
Жал ми е за жена му-представяте ли си всяка година да сте бременни?Ужас!
Този мъж няма елементарна сексуална култура!Защо не анатемоса мъжете,които се самазадоволяват?Нали и това е грях?!
Този"свещенник" излага църквата!За мен е простак!

# 242
тези, които подкрепят закон против абортите да ходят в домовете за сираци да видят какво е, мамка им #2gunfireаман от фарисеи
               А не ти ли хрумва, че тези, които подкрепят закон против абортите не си оставят децата там? Те си ги гледат вкъщи, мисля.

И по морално и по малко грешно е да си зарешеш детето без да ти пука какво ще стане с него. Съвестта ти по чиста ли ще е, че има едно същество, на което си дарила живот, но с това ангажимента ти към него е свършил.
Всяка нормална жена може да прецени каква тежест може да понесе. Не искам някой да ми налага норми и да си измива ръцете с Бог.

# 243
Байбиби, не е точно така. На теория на мъжете също не са им позволени сексуални отношения преди брака..
               Точно тъй  Peace. Не са позволени и за двата пола. И понеже се предполага на кой му е по-трудно да се въздържа това май оборва цялата теза, че ограниченията са въведени от мъжката половина с цел дискриминация.

Като човек, който вярва, ще ти кажа, че вярвам и в това, че Господ ми е дал свободна воля да решавам и нека той, а не човек ме съди за моите решения. Морални ценности не се изграждат с рестрикции и със забрани.
               azaf, съгласна съм с цялото ти първо изречение  Peace. За второто не съм компетентна - дори нямам твърдо лично мнение. Все се чудя и аз как да стане...

# 244
Аз също не подкрепям!
1. Господ сам е решил да даде право на избор
2. Всяка жена направила аборт си понася наказанието
3. Мъката в очите на децата в сиропиталищата не е сред любимите ми гледки
4. На мнение съм,че с аборт убиваш това,което има голяма вероятност да е нещастно,за да спасиш това,което ти предстои да родиш ...

5...винаги всичко засвиси от обстоятелствата.Никой ни би трябвало,по време на демокрация да си позволява да забранява каквото и да било,отнасящо се до личния избор на човека (дори коланите на колите).
6. Църквата и без това си отрича аборта - който е вярващ да не прави.Аз в Бог вярвам,но в църквата - не,следователно тя не би могла да ми забрани нищо!

# 245
И по морално и по малко грешно е да си зарешеш детето без да ти пука какво ще стане с него. Съвестта ти по чиста ли ще е, че има едно същество, на което си дарила живот, но с това ангажимента ти към него е свършил.
Всяка нормална жена може да прецени каква тежест може да понесе. Не искам някой да ми налага норми и да си измива ръцете с Бог.
[/quote]

smile3501 съгласна съм с теб.

# 246
дори и Бог не съди защото  Бог е любов-да аз също мисля 4е абортът е лишаване от живот и то от 4овека които най много би милеел за този живот но не смятам 4е някои хора(в случая църквата) разполагат с властта да съдят други и да определят съдбата им

# 247
               Ще продължа да се повтарям за всички, чели диагонално: силно съм против жените, които ползват аборта като контрацептив. За съжаление не можах да намеря никаква читава статистика за това. В противен случай и на по-върлите му защитнички щеше свят да им се завие... Малоумна работа и туй то  Crossing Arms.
                Иначе... среши си детето, не бой се  Hug.

# 248
# 249
Прави ми впечатление лекотата, с която този въпрос се решава и от автора на темата, и от неговите противници. Темата за абортите е толкова сериозна и драматична, че да се говори така без да сме запознати достатъчно добре и с църковната, и със светската позиция по въпроса, е доста лекомислено. Като християнин, аз вярвам, че абортът е убийство, но освен това и знам, че за да вземе такова решение една жена (или момиче) може да има повече от една причина (изключвам по начало жените, които изтъкват като причини финансови и други материални причини - това е крайно безотговорно и без друго). Знам и, че няма полза от наказания и размахване на пръст, ако отсреща си имаш някой, който просто не знае какво прави. Основната грешка в конкретния случай, а и въобще, е това, че вместо да бъдат просвещавани хората за безценния дар на живота, те биват порицавани и отблъсквани. Но това е проблем не само на Църквата, а и във всяка друга сфера на живота за незряло общество, каквото е нашето. Не си ли избираме лекарите и учителите (например) с изключително внимание? Това показва, че има като цяло проблем с морала и разбирането за важността на ролята, която имат хората, независимо каква професия практикуват. В това число са и свещениците. Но има и смислени такива. Просто, трябва да ги търсим. А ако на някой му се чете, ето какво може да се намери в сайта на BBC по тази тема (наистина, много задълбочено и итересно изследване на различни мнения по този въпрос и казано на популярен език). А ето и едно православно мнение.

# 250
                 deshtovidi, имам същата електрикова пола като от аватарчето тиии  Hug. Много ми е гот  4470.

# 251
  • До хладилника, който обичам
Мен пък ме учудва лекотата, с която свещеникът обяснява, как живеят с 200 лв заплата + 180 лв майчинство + 120 лв детски, къщата им е дадена от общината и основно преживяват с дарения от приятели. И това е ок - но защо общините не дадат по една двуетажна къща на всичкото братя роми с по 5-6 и нагоре деца? Къде точно е разликата между тези семейства?
И изобщо, на чужд гръб и сто Америки са малко...

# 252
Охооо - ето го и Карбовски, казах ви аз - http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-08&article=181127

# 253
  • Сливен
От два дни съм в недоумение, коя ли от великите сливенски гинеколожки е получила просветление свише, но като прочетох, че това е д-р Пенка Спанова ми светна ...
Ми тя не си е наред изначално жената - имам преки родилни контакти /по-скоро шевни/ с нея, вервайте ми Wink
  Twisted Evil Twisted Evil

Мен пък ме учудва лекотата, с която свещеникът обяснява, как живеят с 200 лв заплата + 180 лв майчинство + 120 лв детски, къщата им е дадена от общината и основно преживяват с дарения от приятели. И това е ок - но защо общините не дадат по една двуетажна къща на всичкото братя роми с по 5-6 и нагоре деца? Къде точно е разликата между тези семейства?
И изобщо, на чужд гръб и сто Америки са малко...

хихи Бу, ако не бъркам /а смятам, че не/ гледката която се открива от тази къща е в унисон с професията на отчето - към гробищния парк Wink
Вярвай ми  - това едва ли са единствените доходи на семейството.
Бизнесът върви ...

# 254
За мен хора, които гледат децата си подаяния и твърдят, че се размножават безогледно, щото много обичали децата, са за пребиване. Това не е обич, а безотговорност. На такива трябва да им отнемат родителските права. Вкл. на този боклук, нарекъл се божи служител!

Общи условия

Активация на акаунт