Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 172
  • 596
  •   1
Отговори
# 255
Отче, как се оправяте с 200 лева заплата като свещеник?
- Говори се, че ще ни увеличават заплатите с 20-30 лв., но още не е станало. Майчинството на жена ми е 180 лв., а още 120 лв. получаваме като детски. От тази година най-после успяхме да се вредим и вече взимаме помощ за ток. На практика живеем с помощта на близки и приятели. Чувстваме се обаче щастливи заради многото деца.

Или отчето укрива доходи, или дава много лош личен пример на децата си.
Не мога да им се начудя на хората, които "колекционират" деца без да могат реално да си позволят финансово отглеждането им и разчитат на подаяния от "близки и приятели". Това според мен е безотговорно.

# 256
За мен хора, които гледат децата си подаяния и твърдят, че се размножават безогледно, щото много обичали децата, са за пребиване. Това не е обич, а безотговорност. На такива трябва да им отнемат родителските права. Вкл. на този боклук, нарекъл се божи служител!
Именно - този човек не може "без малки деца" (как звучи само) и затова си прави непрекъснато - и какво им предлага - подаяния  Rolling Eyes

# 257
 newsm78
Значи шефката на детско-юношеската гинекология (в Сливен) редовно се моли и получава опрощение, къса и се сърцето и не отказва да продължи да работи същата тази работа, заради която влиза в раздор със съвестта си. И не получава упреци за работатат си.

Как се движат тарифите за благодарност към изслушващите изповеди, има ли някой информация?

Какво се чудите, попа е с 200лв заплата, но за благословия и опело касова бележка издават ли, нали е "колкото дадеш"?

# 258
[
                Аз изобщо не разбрах как стигна до този извод от моя постинг. Това беше първо. Второ, мда, защо да не се женят девствени. Аз специално познавам доста такива българки. Нищо им нямаше, всичко си им беше наред иначе.. Подчертах българки, що се отнася до ромки и туркини - там е ясно. Арабките хич и не ги споменавам. Иначе ти кво твърдиш - че католиците са написали Библията или кво  newsm78 - не разбрах...
Ти няма как да знаеш дали всичко им е било наред. Била ли си им в кревата? Grinning
По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения. Joy  В това съм сигурна, че ще се съгласят много "съвремнни" хора.
Подкрепям  Peace Който иска да се жени девствен- не е ненормално, но е крайно нежелателно. Ами ако след сватбата се окаже,че  сексът с половинката е ужасен и не можеш да бъдеш интимен с въпросния човек? Или още по-краен вариант - жениш се девствена и в първата брачна нощ разбираш,че сексът с мъже нещо не те кефи и съжаляваш,че не си опитала с жена  Laughing Живеем в 21 век - вече не е неморално да правиш секс с повече от 1 човек през живота си и то не с цел продължаване на рода. И това,че мъжете днес още искали девствени жени е пълна глупост. Аз поне на такива индивиди не съм попадала - за щастие  Twisted Evil

# 259
За мен хора, които гледат децата си подаяния и твърдят, че се размножават безогледно, щото много обичали децата, са за пребиване. Това не е обич, а безотговорност. На такива трябва да им отнемат родителските права. Вкл. на този боклук, нарекъл се божи служител!
Именно - този човек не може "без малки деца" (как звучи само) и затова си прави непрекъснато - и какво им предлага - подаяния  Rolling Eyes

И не е само финансов проблемът.  Винаги съм се чудила дали при повече от три деца количеството не пречи на качеството на грижата и възпитанието, които получават децата... newsm78

# 260

И не е само финансов проблемът.  Винаги съм се чудила дали при повече от три деца количеството не пречи на качеството на грижата и възпитанието, които получават децата... newsm78
Много ясно,че пречи - едно е да се занимаваш с 1(2) деца да им говориш, четеш, да им обясняваш, друго е на 7. Абе тоя отец  ooooh!

# 261
  • До хладилника, който обичам
Вижте какво, недейте сега скача на човека, щото имал 6-7 деца. Това общо взето няма нищо общо с темата и с офанзивата, която предлага той.
Не преориентирайте енергията си Mr. Green Със същия успех можеше да има едно дете и пак да ги говори подобни. Не бъркайте изневярата с боя, така да се каже Simple Smile

# 262

И не е само финансов проблемът.  Винаги съм се чудила дали при повече от три деца количеството не пречи на качеството на грижата и възпитанието, които получават децата... newsm78

Пречи и още как! Аз едвам насмогвам с две, а и мъжът ми иска грижа и нежност... Но на попа Бог му помага, явно!
По въпроса за секса преди брака - много е препоръчителен дори!
И въобще не смятам, че ембрионът е човек - много зависи от гледната точка - ако е желана бременност, то дори двете чертички на теста вече са човек, но ако е абсолютно нежелана - това са куп проблеми, които нарастват в корема ти, а после има изказвания от сорта: "А можеше....".

# 263
Аз една такава кампанийка предлагам - жени, които са направили т.н. аборт "по желание" раказват своите случки и ситуации, както и на моменти особено ужасните последици...  И разкази на жени, които искат деца, но не могат да имат или имат спонтанни аборти и радостта от задържане на плод в последствие. Защото аз ако ви разкажа в поробности за моя аборт, ако сте на 15 със сигурност ще ви подейства, само да спомена, че седмчица след него имах усложнения и ми правиха кюртаж без упойка, да споменавам ли и че месо не ядях със седмици след това, за яйца да не говорим - не исках да ги гледам. Отделно приканвам жените, които са го правили и съжаляват - нека разказват на дъщерите си в подробности преди да ги закарат до болницата, държейки ръцете им, както горе-долу се случи с мен и майка ми. Информация му е майката, не попове и попадии.

# 264
...Който иска да се жени девствен - не е ненормално, но е крайно нежелателно. Ами ако след сватбата се окаже,че  сексът с половинката е ужасен и не можеш да бъдеш интимен с въпросния човек? Или още по-краен вариант - жениш се девствена и в първата брачна нощ разбираш,че сексът с мъже нещо не те кефи и съжаляваш,че не си опитала с жена... И това,че мъжете днес още искали девствени жени е пълна глупост. Аз поне на такива индивиди не съм попадала - за щастие  Twisted Evil
               Искам да ти отговоря, но не ми е удобно да питам мама как е тати в леглото. Нито пък баба за дядо. То не ми влиза и в работата, де. Ама гарантирам, че девствени са се задомили. Мога само да се надявам, че са имали късмет. Чудя се как ли са живели хората преди, когато предбрачния секс е бил социално неприемлив. По-нещастни ли са били? Нали и те са били влюбени все пак?

Вижте какво, недейте сега скача на човека... Със същия успех можеше да има едно дете и пак да ги говори подобни. Не бъркайте изневярата с боя, така да се каже Simple Smile
                Тц  Naughty... Ситуацията с боя  Mr. Green.

С Карбовски пак сме на едно мнение, гледам... Може би защото сме расли в едно друго, по-различно време... Знам ли?

# 265
Радвам се, че досега не ми се е налагало да взимам решение по такъв въпрос, надявам се животът да не ме постави в положение, в което трябва да избирам...

# 266
Аз една такава кампанийка предлагам - жени, които са направили т.н. аборт "по желание" раказват своите случки и ситуации, както и на моменти особено ужасните последици...  И разкази на жени, които искат деца, но не могат да имат или имат спонтанни аборти и радостта от задържане на плод в последствие. Защото аз ако ви разкажа в поробности за моя аборт, ако сте на 15 със сигурност ще ви подейства, само да спомена, че седмчица след него имах усложнения и ми правиха кюртаж без упойка, да споменавам ли и че месо не ядях със седмици след това, за яйца да не говорим - не исках да ги гледам. Отделно приканвам жените, които са го правили и съжаляват - нека разказват на дъщерите си в подробности преди да ги закарат до болницата, държейки ръцете им, както горе-долу се случи с мен и майка ми. Информация му е майката, не попове и попадии.
               Горещо подкрепям предложението, макар и само принципно. На практика е невъзможно да стане. Иначе би бил страхотен пример.

# 267
                Горещо подкрепям предложението, макар и само принципно. На практика е невъзможно да стане. Иначе би бил страхотен пример.

Що бе? - "Такъв е живота - Абортите"... Или не се връзва с одухотворено-патетично-празничната концепция на предаването. На кой му се леят сълзи не от хубаво. Виж ако показват как в крайна сметка "желаещите" задържат плода...  newsm78

# 268

Що бе? - "Такъв е живота - Абортите"... Или не се връзва с одухотворено-патетично-празничната концепция на предаването. На кой му се леят сълзи не от хубаво. Виж ако показват как в крайна сметка "желаещите" задържат плода...  newsm78

Това няма как да стане, защото повечето жени, направили аборт по желание, не искат нито да си спомнят, нито да говорят, а камо ли да го разгласят пред цяла България. Те се срамуват, страхуват, крият го и това е разбираемо- щом като има хора, които смятат, че аборти правят само курвите (незнам точно какво определение се влага в тази дума) и малоумните тинейджърки.. И  всяка нещастница, за която се знае, че е правила аборт се сочи гневно с пръст и се назовава "убийца". За какво говорим- не живеем в средновековието, но сме все още толкова жалки в опитите си да проповядваме  псевдо-морал  Confused

# 269
  • По-близо до звездите

Това няма как да стане, защото повечето жени, направили аборт по желание, не искат нито да си спомнят, нито да говорят, а камо ли да го разгласят пред цяла България. Те се срамуват, страхуват, крият го и това е разбираемо- щом като има хора, които смятат, че аборти правят само курвите (незнам точно какво определение се влага в тази дума) и малоумните тинейджърки.. И  всяка нещастница, за която се знае, че е правила аборт се сочи гневно с пръст и се назовава "убийца". За какво говорим- не живеем в средновековието, но сме все още толкова жалки в опитите си да проповядваме  псевдо-морал  Confused
Това са глупости - че се страхували да излязат в ефир само, защото попове и попадии щели да ги сочат с пръст и да ги нарекат "курви"!!!
Защото не е псевдоморал да не искаш да си спомняш за това, че си носил в утробата си желаното дете, но е трябвало да избереш да го премахнеш, защото си се съгласила с мнението на специалистите-лекари; или пък защото не искаш на цялата аудитория да разкажеш как са те изнасилили и да преживееш отново ужаса на вече много пъти преживяното; или пък за пияницата у вас, на който не му пука кога го вади и кога го слага (без извинение #Cussing out) или пък...
Много взе да се спекулира и драматизира вече с това, колко са виновни две отчета, че решили сензация да правят и с това отнели правото на свободния избор за абортите.

Общи условия

Активация на акаунт