Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 154
  • 596
  •   1
Отговори
# 270
Аз една такава кампанийка предлагам - жени, които са направили т.н. аборт "по желание" раказват своите случки и ситуации, както и на моменти особено ужасните последици...  И разкази на жени, които искат деца, но не могат да имат или имат спонтанни аборти и радостта от задържане на плод в последствие. Защото аз ако ви разкажа в поробности за моя аборт, ако сте на 15 със сигурност ще ви подейства, само да спомена, че седмчица след него имах усложнения и ми правиха кюртаж без упойка, да споменавам ли и че месо не ядях със седмици след това, за яйца да не говорим - не исках да ги гледам. Отделно приканвам жените, които са го правили и съжаляват - нека разказват на дъщерите си в подробности преди да ги закарат до болницата, държейки ръцете им, както горе-долу се случи с мен и майка ми. Информация му е майката, не попове и попадии.

Между двете неща няма нищо общо! Тук говорим за прекъсване на бременност поради нежелание на майката да роди детето. Забраната на абортите по никакъв начин няма да компенсира жени, които не могат да забременеят, за съжаление!

# 271
Що бе? - "Такъв е живота - Абортите"... Или не се връзва с одухотворено-патетично-празничната концепция на предаването.
               Не се връзва  Peace. Но май наистина се отдалечихме...

# 272
аз съм правила два  - незнам но не се чувствам гузна мисля че трябва да се раждат деца само ако имаш възможност да ги отгелдаш и възпиташ - ако можеш да им се отдадеш изцяло за да станат хора - доста са го пропуснали този момент и раждат от егоизъм ей така да имат деца да им се радват бабите им ... 
християнка съм но представете си както аборта може да се счита за престъпление, така и едно просто приемане на антибиотик по време на бременност или пушенето или пиенето ... защото може да увредят плода
ами ако се забрани секциото защото не е естествен начин на раждане, направо медицината да зачеркнем ... тои бог си знае кого кога да взима това е глупаво избора си го има всеки ако някой нежелае да прави аборт и роди както доста случай вече чувам по 7-9 деца и после тези дечица едвам ги отглеждаш и ги учиш не да живеят достойно ами да просят по улиците ... представете си детството на тези дечица благодарение на избора на родителие им да се плодят като животни - да не вземе да изчезне човечеството ... случайно  Crazy

# 273
krissi, ... не човечеството, а безценните гени на някакви подобни мърлячи... Sad

# 274
Тцъ, тцъ, тцъ - аз съм пуснал темата да разбудя заспалите души, пък то докъде се стигна - сексуалния живот на Воден Дух....
Пък после разправяте, че мъжете само за секс мисилм  Simple Smile
Утре ще искате сигурно да знаете и колко му голям на Воден Дух инструмента за водене на сексуален живот, след това - женен ли е Воден Дух, и т.н....  Mr. Green

# 275
  • Ямбол
Аз една такава кампанийка предлагам - жени, които са направили т.н. аборт "по желание" раказват своите случки и ситуации, както и на моменти особено ужасните последици...  И разкази на жени, които искат деца, но не могат да имат или имат спонтанни аборти и радостта от задържане на плод в последствие. Защото аз ако ви разкажа в поробности за моя аборт, ако сте на 15 със сигурност ще ви подейства, само да спомена, че седмчица след него имах усложнения и ми правиха кюртаж без упойка, да споменавам ли и че месо не ядях със седмици след това, за яйца да не говорим - не исках да ги гледам. Отделно приканвам жените, които са го правили и съжаляват - нека разказват на дъщерите си в подробности преди да ги закарат до болницата, държейки ръцете им, както горе-долу се случи с мен и майка ми. Информация му е майката, не попове и попадии.
И още разкази трябват и още.
На девойки, които ги е страх да уведомят родителите си и правят нелегални аборти в мазета и дори някои сами си помагат, защото е забранено по принцип. И разкази на лекари трябват - такива, които са виждали след нелегалния аборт - последствията, ама цветно.

# 276
Тцъ, тцъ, тцъ - аз съм пуснал темата да разбудя заспалите души, пък то докъде се стигна - сексуалния живот на Воден Дух....
Утре ще искате сигурно да знаете и колко му голям на Воден Дух инструмента за водене на сексуален живот, след това - женен ли е Воден Дух, и т.н....  Mr. Green
Ами аборта е пряко свързан със секса-няма секс, няма аборт, нъл?
А тез размишления остави настрана. Първо отговори на въпросите, които са ти задали момичетата, а другите работи ще ги научим, рано или късно. Ни бой ся! Mr. Green Няма да има скрито покрито!

# 277

Разбира се, че ще ни интересува сексуалният ти живот. След като си се писал "народен будител"  ooooh! и говориш за въздържание преди брака и прочие, трябва да знаем какъв е личният ти пример. Не се връзва просто. Иначе вече знаем, че си протестант и че имаш приятелка и не си женен, от едни други теми, е, тая твойта приятелка пази ли се за теб аджеба и ако да - ти как се справяш със ситуацията? Или просветлението те е налегнало много след като вече си започнал сексуален живот и няма как да се опазиш. Бе мани.

# 278

Най-вече дали е сексуално чист...  Wink

# 279

Разбира се, че ще ни интересува сексуалният ти живот. След като си се писал "народен будител"  ooooh! и говориш за въздържание преди брака и прочие, трябва да знаем какъв е личният ти пример. Не се връзва просто. Иначе вече знаем, че си протестант и че имаш приятелка и не си женен, от едни други теми, е, тая твойта приятелка пази ли се за теб аджеба и ако да - ти как се справяш със ситуацията? Или просветлението те е налегнало много след като вече си започнал сексуален живот и няма как да се опазиш. Бе мани.

http://www.vbox7.com/play:3e1baabb
Късно е, Деси - трябваше да се срещнем по-рано  Simple Smile

# 280
Ето интересни тълкувания по въпроса за греховността на аборта и противозачатъчните средства в сайт на БПЦ:
http://www.dveri.bg/content/view/995/118/
Та значи постарали са се хората да разгледат всеки метод за незачеване дали е християнски или е нехристиянски. Тук има подробности защо най- доброто като метод е... ами въздържанието, естествено, след това идва прекъснатият полов акт, след това /?/ кърменето. Пък освен аборта друго убийство е например хапчетата за "след това" и "вътрематочните спирали", щото също имало вече човек, когото се убива.
Който както иска да го приема, но аз не мисля, че Християнството, като религия има за цел да заклейми жените, които правят подобни "неща" като убийци. Пак повдигам въпросът- ами тогава защо БПЦ не се отчете ясно по въпроса какво й е отношението към убийците /доказани/ на живите хора? Колко от тях бяха отлъчени от църквата или анатемосани?
Защо пиша това ли?
Ами за да докажа отново, че тълкуванията на първоизточника по никакъв начин не се равнят на него самия. Ако 10-те божи заповеди са дадени от Бог в свещените скрижали, то тълкуванията са си чисто човешко изобретение. Ето го поредното доказателство за твърде фриволното и широко тълкуване на нещо, което според мен е фиксирано.
Ето пък отгоношението на Църквата към т.нар. евгенически аборти:
http://www.dveri.bg/content/view/436/110/
Не е лошо и дам цитати: "С напредъка на технологиите в света отдавна стана възможно установяването на различни аномалии в развитието на ембриона още в началните стадии на бременността. За съжаление тези забележителни достижения на човешкия ум не се използват, за да се окаже навременна медицинска помощ на детето или морална подкрепа и съдействие на родителите. Резултатът от тези изследвания са т. нар. евгенически аборти, които предотвратяват раждането на болни и недъгави деца.Не знам по какъв друг начин можем да наречем прекъсването на живота на дете, заради възможността да се роди то физически обременено, освен: предумишлено убийство по особено жесток начин, въпреки че съвременното законодателство не третира абортите такаЦърквата категорично се противопоставя на идеята за т. нар. хуманни убийства дори в случаите на умиращ с цел избавянето му от страдания. Още повече тази забрана важи в случаите на неродени деца, чието заболяване би могло да има и добър изход: болестта може и да не се развие или да бъде успешно излекувана в бъдеще. Освен това, по Божия милост, и болно дете би могло да се радва на истински пълноценен живот и да доживее до дълбока старост, оставяйки след себе си драгоценните плодове на незаменимото си присъствие. Нито един човешки живот не е безсмислен, колкото и трудно да е понякога за ограничените ни човешки възможности да проумеем смисъла му. "
Хайде моля защитниците на идеята, че абортите могат да са осъдителни и неосъдителни да си кажат становището! Продължавам да твърдя, че за мен основата на Християнството е хуманизмът, но това което чета тук не намирам за хуманно. По- нататък се дават примери колко велики личности са страдали от недъзи, само дето не се споменава, че тези недъзи, на дадените за пример хора и днес рядко биха били открити преди раждането. Ами нали основно по медицински причини се отстранява плод без крайници, напр. /имам такава близка, направила аборто точно поради тази причина, ужасно е/.
Ето още един цитат от статията, достатъчно красноречив за отношението на Църквата по този въпрос: "По правило всички очакват от християнството да проявява любов и състрадание, но такива, каквито светът ги разбира: да правиш и говориш онова, което е удобно и приятно на другите и не ограничава своеволията им. Христовата любов, обаче, е нещо повече от доброта и човекоугодничество, нещо повече от толериране на бягството от страданията и трудностите на всяка цена (дори с цената на нечий земен и вечен живот). Христовата любов превъзхожда високомерната хуманност, която предлага онова решение, което изглежда най-лесно изпълнимо, дори ако последствията са ужасяващи за всички заинтересовани лица. Христовата любов смята спасението и вечния живот на родителите и децата за много по-важно от временното облекчение на физически, психически или финансови затруднения. Тази любов във всички времена е отричала и продължава да отрича убийството на неродени деца."
Няма смисъл, според мен, да се коментира, неки всеки вярващ сам за себе си да приеме дали и в какво точно да повярва. Достатъчно сложно е времето, в което живеем и мисля, че трудно би могло да се даде едностранен отговор на толкова сложен въпрос.

# 281
Ако една религия е хуманна, тя не би избивала хората вярващи в други богове...

# 282

Бягаш от вЪпросите ни като дявол от тамян.....и като министЪр от парламентарен контрол в петЪк, zаЩо ли? newsm78

# 283
Ако една религия е хуманна, тя не би избивала хората вярващи в други богове...

Вяра и религия е едно, царква и други религиозни общонсти или институции съвсем друго  Peace

# 284

Бягаш от вЪпросите ни като дявол от тамян.....и като министЪр от парламентарен контрол в петЪк, zаЩо ли? newsm78

А ти пък каква си, що си, че толкова държиш да разбереш?!?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт