Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 054
  • 596
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък се чудя за какъв дявол църквата се чуди може или не да се правят аборти????В смисъл нито не ги извършват, нито се прилагат в/у тях. Не ги засяга въобще. Незнам странно ми се струва.

Идеята май хич не е, че се отнема живот, не в точно този смисъл, а че можеш случайно да убиеш Христос  - т.е да му попречиш да се роди пак.

Това е по спомени, защо Католическата църква забранява абортите.

# 451
Аз пък се чудя за какъв дявол църквата се чуди може или не да се правят аборти????В смисъл нито не ги извършват, нито се прилагат в/у тях. Не ги засяга въобще. Незнам странно ми се струва.

Идеята май хич не е, че се отнема живот, не в точно този смисъл, а че можеш случайно да убиеш Христос  - т.е да му попречиш да се роди пак.

Това е по спомени, защо Католическата църква забранява абортите.
Е много нелепо обяснение е дала Католическата църкава - сякаш Господ би избрал някоя невярваща "грешница"(дето би направила аборт) да роди сина му  Naughty

# 452
  • Бургас
За туй ли идело реч.  newsm78

# 453
                Тц, не за туй  Naughty.

# 454
  • Ямбол
А църквата ще подкрепи ли да се преследват мъжете със закон, ако не се грижат за направените от тях деца?
Ясно е, че не, само жените могат да бъдат отлъчени и само те трябва да гледат децата си, като че ли са само техни.

# 455
Не мога да прочета всичко изписано. И за пореден път на мога да се въздържа да не изкажа мнение в подобна тема.

- Църквата не дава категорични становища по някои конкретни въпроси, не заради закостенялост, липса на заинтресованост или на жива връзка с обществото, а поради простичкия факт, че даването на категорични присъди по принцип и във всички случаи граничи с фанатизъм. В Православната Църква се подхожда индивидуално към всяко отделно деяние, с оглед на ситуацията, причините, отношението на самия човек към сторенето и пр. и пр.
- Абортът е грях, колкото всеки друг. Убийство, колкото това на война, в катастрофа, по непредпазливост, умишлено и т.н. Можем ли да сложим всички под един знаменател? Така, както законът ги наказва по различен начин, с оглед на обстоятелствата, така действа и Църквата с оглед на осъзнаването и разкаянието.

- Изповедта е Свето Тайнство. Какво е довело до отлъчването на тази жена, знаят само тя и изповедникът й.  

Нека не обобщаваме, не драматизираме и не търсим поводи за оправдание или за редене на празни приказки и глупости!
Който наистина иска да е наясно с нещата - знае къде да търси отговорите. Който иска просто да се прави на велик и да спори, нека поне не Богохулства.
Peace

# 456
  • У дома... някъде
Не,няма да я подкрепя!! Naughty

# 457
Който наистина иска да е наясно с нещата - знае къде да търси отговорите. Който иска просто да се прави на велик и да спори, нека поне не Богохулства.
Защото иначе.... ? Който не иска да не чете "богохулства"

# 458
Защото иначе.... ? "

Бог е мъртъв!
 - Ницше

Ницше е мъртъв!
- Бог

Защото е важно кой има последната дума.  Laughing

Най - приятелски към всички: нито държавата ще оправите, нито обществото, нито църквата като институция, нито пък имате правомощия да го сторите.
Дайте първо да се справим със себе си.
 Peace

# 459
  • Ямбол
....Най - приятелски към всички: нито държавата ще оправите, нито обществото, нито църквата като институция, нито пък имате правомощия да го сторите.
Дайте първо да се справим със себе си.
 Peace
Най-приятелски към теб, MamaZ, за оправянето на нас си, пусни друга тема.
Тук не оправяме никой и нищо, само разискваме някои абсурдни решения на църквата, която се мисли за голяма работа.

# 460
Директно отговарям - НЕ!  Twisted Evil

# 461
MamaZ не си права,че нищо неможем да направим,да оправим-
тук е едно малко гражданско общество и скоро се направи доста по отнешение на майчинството,сега може покрай тази тема да излезе друга интересна инициатива-примерно някаква кампания за сексуалното ограмотяване newsm78

# 462
Най-приятелски към теб, MamaZ, за оправянето на нас си, пусни друга тема.
Тук не оправяме никой и нищо, само разискваме някои абсурдни решения на църквата, която се мисли за голяма работа.

Ама, аз наистина не мога да разбера какво ви бъркат решенията на Църквата. Те не касаят тези, които не са част от нея. Интересно ми е какво му пречи на човек, който сам себе си нарича атеист това, че аз пък предпочитам да имам вяра, и то именно тази вяра. Онази лекарка е отишла при свещеник, искала е да е част от Църквата, да се изповяда и причасти, но е отказала да се съобрази с нещо, за което Църквата е категорична, че е недпоустимо да се прави съзнателно и съответно е избрала да е извън нея. Какъв е тук проблемът? Или искате Църквата да се съобрази с вашето мнение и да го отнесе към своите чада - малко абсурдно ми се струва. Rolling Eyes

# 463
НЕ !!!  Twisted Evil
Що за простотия ???!? А тези които не го спазвят, какво? Ще ги изгорят на кладата ли ? Хахахаххахах

# 464
  • София-Лагера
не Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт