Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 057
  • 596
  •   1
Отговори
# 555
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Бу, това, дето сексът бил забранен извън случаите, в които се продължава рода, просто не е вярно. Струва ми се, че представите на повечето хора за Православието (включително и на някои свещеници) е крайно изопачено.  Tired
Иеппе, съдя по частта на Библията за Онан Rolling Eyes
             Аз не разбрах връзката между секса в брака и Онан  newsm78? В Библията никъде няма забрана да се прави секс в брака, дори напротив.

Аз ще ти я изясня ...след брака мъжа се превръща в онанист  Wink

# 556
  • До хладилника, който обичам
             Аз не разбрах връзката между секса в брака и Онан  newsm78? В Библията никъде няма забрана да се прави секс в брака, дори напротив.
Съвсем директна е - някъде на предните страници я посочих пак.
В Библията ясно се осъжда дейността на Онан, който разпилявал семето си нахалос, вместо да оплоди жена си (на брат си, нали така - там по негови си причини). Осъжда се хабенето на материал.
Ако погледнеш логично, секс с презерватив или секс заради самия него (не с идеята да се стигне до бременност и дете) също е хабене на генетичен материал, оттам - нехарошая работа.

# 557
  • София
Не подкрепям църквата  Naughty

# 558
да се обеденят усилията на властта и на църквата в просвещаване на хората, в повишаване на тяхната здравна култура. Това по-естествен път ще намали абортите и без забрани.

Ако познаваш различните видове контрацептиви, ако си чувал за хапчетата след акт, ако знаеш как да се пазиш не само от забременяване, а и от различни полово предавани болести - това е истината според мен. Защо не забранят СПИН или секса като цяло?!?
Първото е много вярно - мисля, че всички сме съгласни, че повишаването на сексуалната и здравната култура на населението и особено на младото поколение, непременно ще доведе до по-добри резултати, отколкото оставянето на настоящото безпросветно положение тип 'всеки се спасява са' + хули по абортите = безизходица.

Второто - тцъ. Отецът обясни, че всякакви контрацептиви след секса са убийство, защото може вече и да има живот...

А сексът си е все така забранен Mr. Green този без брак, както и (на теория) този, който се прави не с цел продължение на рода. Хау.

По отношение на второто затова точно вмъкнах по- напред двата броя статии, които открих в оня сайт, дето все си приказваме официален или неофициален ли е на БПЦ. Това обаче няма толкова значение. Ето че и отците по телевизията изразяват становище точно като това в публикацията в сайта, който предлагам.
В тази връзка сещам се за един стар спор доколко е допустимо намесата в божиите дела при болни хора и как много вярващи християни имат пък за грях лечението на болестите си. Те, болестите, били изпратени с цел изпитание на духа или наказание за извършени грехове /било лични било на хорла от предишните поколения/.
Та настоящия спор ми се стува много в духа на този...
Пък въпросът за сексуалната култура не виждам смисъл да се обсъжда, дори на невръстният ми син намира за необходимо подобно обучение. Това ще реши проблема, но до някъдет. Винаги ще има хора с увредени ембриони, изнасилени жени, изоставени момичета и т.н.

# 559
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А пък жените били човекоядки ... колко бебенца били изяли ....  Sunglasses

Глупости пиша, но трябва да излизам и ме избива на простотия ... в толкова сериозната тема

# 560
Бу, това, дето сексът бил забранен извън случаите, в които се продължава рода, просто не е вярно. Струва ми се, че представите на повечето хора за Православието (включително и на някои свещеници) е крайно изопачено.  Tired
             Аз не разбрах връзката между секса в брака и Онан  newsm78?
Чела ли си въобще за какво става дума в историята(или не знам как се нарича там) за  Онан -господ го наказва защото прави секс свършвайки не на определеното място и не с цел зачеване. Т.е всички които правят секс използвайки контрацептиви или прекъснатия полов акт са грешници - толкова грешни,колкото и тия дето правят аборти.

В голяма грешка си.
Бог не наказва Онан, че свършва на друго място, а не в жена си, а защото Онан прави това с цел да не въздигне потомство на брат си.
Ако познаваш законите на древен Израел или поне конкретната история щеше по- добре да разбереш за какво иде реч, а не да правиш такива силни изявления.

# 561
Чела ли си въобще за какво става дума в историята(или не знам как се нарича там) за  Онан -господ го наказва защото прави секс свършвайки не на определеното място и не с цел зачеване. Т.е всички които правят секс използвайки контрацептиви или прекъснатия полов акт са грешници - толкова грешни,колкото и тия дето правят аборти.

В голяма грешка си.
Бог не наказва Онан, че свършва на друго място, а не в жена си, а защото Онан прави това с цел да не въздигне потомство на брат си.
Ако познаваш законите на древен Израел или поне конкретната история щеше по- добре да разбереш за какво иде реч, а не да правиш такива силни изявления.
Осветли ме тогава за законите на древен Израел. А конкретната история не претендирам да я познавам много добре - не ми е настолно четиво. Но все пак твърдя,че го наказва защото разпилява семето си.

# 562

В голяма грешка си.
Осветли ме тогава за законите на древен Израел. А конкретната история не претендирам да я познавам много добре - не ми е настолно четиво. Но все пак твърдя,че го наказва защото разпилява семето си.

Честно казано нямам ни най-малко намерение да те осветлявам за каквото и да е. Който иска си намира начини да се осветли.
А за конкретната история, твърдението ти е невярно и това става ясно само с прочита и. Библии в нета колкото щеш. Намираш си и прочиташ.

# 563
Вместо чула-недочула да пишеш глупости, купи си една Библия и виж сама за какво иде реч - както вече ти написаха, Онан не е наказан заради това, че излива семето си извън жената, а поради друга причина.
Аман от "компетентни" малограмотници!

# 564
...и от фанатични проповедници.

# 565
http://www.dveri.bg/content/view/3859/64/

Тук е описана накратко историята на Онан и коментар.

# 566
Знаете ли, аз исках да пускам тема  - Да защитим неродените деца!
Но след като видях тази, реших да се включа в нея и виждам,че няма смисъл.Не искам да коментирам църквата.
Мисля си, че всеки от нас има съвест и като майки, които вече са преживели чудото на зачатието,бремеността и раждането сме длъжни да се съгласим,че бебето има право на живот, независимо от степентта на своето развитие - вътреутробно и след това.
Вземете една книга за бременни и проследете вътреутробното развитие на детето и ще видите, че още при зачатието в новата клетка вече е заложена цялата информация, за това как ше изглежда бебето, към какви заболявания е предразположено и т.н.
Вътреутробния период е просто етап от развитието на детето.Животът започва от зачатието и прекъсването му е убийство - узаконено или не!
Не искам да упреквам майките,които са правили аборт поради не медицински причини.Просто ми е мъчно за тях и за дечицата, които са си отишли преждевременно.
И желанието ми е да помислим задълбочено за този проблем, да осъзнаем сериозността на положението и ако е възможно да предотвратяваме тази жестокост за в бъдеще.

# 567
...и от фанатични проповедници.
А, като се обади, да те питам - намери ли решенията на шестте вселенски събора на Църквата, какво се казва по въпроса за ангелите на върха на иглата  Wink

# 568
Що, да не се разпозна в горното? Laughing

# 569
А защо този Онан трябва да създаде потомство на жената на брат си?
И желанието ми е да помислим задълбочено за този проблем, да осъзнаем сериозността на положението и ако е възможно да предотвратяваме тази жестокост за в бъдеще.
Много хора, лаборатории, учени мислят по въпроса.
"Просто" аборт. Ами никога не е просто. Доказателство са тези изписани страници. Никоя нормална жена не прави аборт "просто така". Питайте през какво преминава докато се реши на аборт.Никоя жена, която има възможност да отгледа детето, не би направила аборт. А ако има такива, за тях най-доброто е аборт.
А по мед. показания?

Общи условия

Активация на акаунт