Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 052
  • 596
  •   1
Отговори
# 570
А защо този Онан трябва да създаде потомство на жената на брат си?

Защото такъв е закона даден на Израел от техния Бог. Този Закон е валиден и досега и сигурно много ортодоксални евреи го изпълняват.
Според тази част на Закона, ако един от братята остане без потомство, другите му братя в определен ред, трябва да му въздигнат такова.(ако първият успее, другите не се изреждат)  Simple Smile Демек да направят дете на жена му, но то ще носи името на починалия брат.
В случая с Онан, умира най-възрастния брат и Онан като втори поред трябва да изпълни Закона. Той не иска и Бог го наказва. И по този начин идва ред на третият брат, но тъй като той е още малък се чака докато може да свърши тази работа  Simple Smile

Ето това точно казва Закона
http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=deuteronomy& … &l=1&cm=1

# 571
               Мерси за разясненията, както си и мислех секса в брака и Онан нямат нищо общо. Иначе подобно нещо съм виждала при мюсюлманите - по-малкия брат дава сина си на първородния (ако първородния не може да има собствени). Ако той откаже, следващия по ред дава и така..

# 572
  • До хладилника, който обичам
секса в брака и Онан нямат нищо общо.
Нямат... но както и с куп други неща - който пожелае, намира обяснение за всичко...само малко тълкувание трябва Mr. Green

А има ли текст, който да се отнася до аборта - в Библията, имам предвид. Чела съм я, но понеже не се сещам, а тук има хора, които са много добре запознати с нея - моля да ми кажете Simple Smile

# 573
Защото такъв е закона даден на Израел от техния Бог. Този Закон е валиден и досега и сигурно много ортодоксални евреи го изпълняват.
Според тази част на Закона, ако един от братята остане без потомство, другите му братя в определен ред, трябва да му въздигнат такова.(ако първият успее, другите не се изреждат)  Simple Smile Демек да направят дете на жена му, но то ще носи името на починалия брат.
В случая с Онан, умира най-възрастния брат и Онан като втори поред трябва да изпълни Закона. Той не иска и Бог го наказва. И по този начин идва ред на третият брат, но тъй като той е още малък се чака докато може да свърши тази работа  Simple Smile

Колко интересно. Ако по-големият брат на мъжа ти загине и той трябва да дари с потомство вдовицата?

# 574

Колко интересно. Ако по-големият брат на мъжа ти загине и той трябва да дари с потомство вдовицата?

Ако питаш по принцип - така трябва да стане.
Ако питаш конкретно за мене, това няма как да стане  Simple Smile
Не сме евреи и не сме под този Закон.

# 575
Не,не мисля,че някой трябва и може да ми каже дали да родя едно дете или не.

# 576
Воден дух, все пак за да се получи нежелано забременяване, трябват двама, нали така - мъж и жена.
Жената е тази, която си носи последствията, независимо дали ще махне или ще остави детето. Каква е твоята гледна точка за ролята на мъжа в тази ситуация? Интересно ми е просто.....

# 577
Аман от девственици с перманентен ПМС!  Twisted Evil

# 578
Извинявайте много за това което ще кажа, но като чета тук разбирам, че някой от вас въобще не са в час и нямат истинско отношение по въпроса, просто се намират на приказка и обичат да се заяждат.  Thinking

# 579
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Воден дух, все пак за да се получи нежелано забременяване, трябват двама, нали така - мъж и жена.
Жената е тази, която си носи последствията, независимо дали ще махне или ще остави детето. Каква е твоята гледна точка за ролята на мъжа в тази ситуация? Интересно ми е просто.....

И аз питам

# 580

И аз питам

Очевидно е, че не се чете, а само стръвно се пише в тази тема. И това  беше спомненато по-горе. Бащата носи същата отговорност за аборта, ако вземе заедно с майката решение за него.

# 581
Не за аборта , за зачеването на нежелан плод ..... или няма такова нещо, като нежелана бременност ... и са грешни тези, които не желаят бременността си, дори да е 23 на брой  newsm78

# 582
  • Анкх-Морпорк
Още: съвършено сериозно питах, но никой не се нае да каже: от кога възничка животът (теологично). Онзи ден по ТВ слушах един имам (нали бяха събрали представители на различни религии), който обясняваше, че макар че не се подкрепят абортите в исляма, ако се налага - до 40-ия ден е приемлив. Но не чух православният свещеник какво каза (освен дето отсече категорично, че единствено източноправославната религия е вярната - това католицизъм (а вероятно - и евангелизъм) са ереси и дрън-дрън).

Бу, аз ще ти отговоря. Събрали се да спорят свещениците, православния казвал - живота започва от зачатието, католическия- от 40-ия ден, а равина казал: "Животът започва, когато децата пораснат и умре кучето."

И съвсем сериозно - повечето жени са реагират така не защото биха направили аборт, а защото не искат да съдят другите. Разликата е ОГРОМНА!

Всички знаем, че има една част от населението, дето почва сексуалния си живот на 13 год, ражда по 5-10 деца и ги оставя по домове, защото държавата е длъжна да ги гледа!? и именно те имат и най-много аборти, защото не признават ни въздържание, ни презервативи. Кой да им издържа захвърлените деца? И не е ли по-добре една такава жена да направи аборт, вместо да упоява бебето си с лепило и да проси по кръстовищата? Ей затова става дума.

# 583
Не за аборта , за зачеването на нежелан плод ..... или няма такова нещо, като нежелана бременност ... и са грешни тези, които не желаят бременността си, дори да е 23 на брой  newsm78

Всеки носи отговорността за сексуалния си живот, включително и мъжът.  Wink Но зачеването на дете е едно, а абортът - съвсем друго нещо. Ако не разбирате разликата, ще се учудя.

# 584

Всеки носи отговорността за сексуалния си живот, включително и мъжът.  Wink Но зачеването на дете е едно, а абортът - съвсем друго нещо. Ако не разбирате разликата, ще се учудя.

Да, но последствията са за жената , нали ... това си е един вид наказание ...тя няма избор, а мъжа  може винаги да си тръгне ....

Общи условия

Активация на акаунт