Упорит косопад

• 265
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички, едва на 18 години съм момиче и лятото се сблъсках с упорит косопад, който става все по-зле и не знам на какво се дължи. Юни месец реших и аз да пробвам въпросните продукти на Златна рибка и оттам започнаха проблемите ми забелязах, че косата ми започна да пада повече от колкото преди направо бебешките ми косички се изтръгваха от скалпа когато я мия, което продължава и до днес, но тогава не обърнах особено внимание, тъй като сигурно в период от една година нямах никакъв косопад и бях като: "Явно сега и е времето да падне малко щом пропуснах есенния сезон". Е да ама не, този период се оказах същински ад, който продължава вече 6 месеца . Имах година, в която никакви плодове не ядох само боклуци и явно сега ми се връща като ме удари в косата и не само миглите и веждите също ми падат с пълна сила.  Бях в Токуда, където ми изписаха серум на Дюкре и хапчета за хроничен косопад , които вече гълтам от месец и не виждам нищо освен, че косопада се задълбочава.Относно серума на Дюкре нанесох го веднъж и ми падна двойно повече коса, което ме шашна при положение, че се опитвам да предотвратя падането и. Ако някой го е ползвал ще се радвам да сподели дали при него е имало ефект. Таа продължавам с мъките пуснах изследвания пълна кръвна картина и такива назначени от дерматоложката, които  бяха само  "мат", желязо и още някакъв хормон за хашимото, тъй като в семейството ни има, уви и трите излязоха в норма заедно с ПКК, което ме накара да се замисля, че явно имам недостиг на някакъв витамин,  да отбележа, че приемам витамини на марката alive, но с всеки изминал ден имам чувството, че оплешивявам все повече. Страх ме е да среша косата си, страх ме е да я изкъпя, не съм я връзвала сигурно от юни месец на опашка общо взето положението е страшно. Включвам и това, че сменям шампоани доста често което още повече побърква косата ми не знам дали честата смяна на шампоани води до косопад, но се надявам някой които се е сблъсквал с подобно нещо да помогне...Липсва ми ужасно много хубавата гъста и здрава коса, която имах сега тя е изтъняла и не прилича на нищо.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 22:08 от andreiche

# 1
А други хормони от типа естроген, прогестерон, тестостерон? Гинеколог да види дали нямаш поликистозни яйчници?

# 2

Общи условия

Активация на акаунт