Как да изберем подходяща подматрачна рамка ?

• 501
  • 11
  •   1
Отговори
  • Варна
Добър ден,

Наложи се да сменим старото легло заради напълно изпочупена подматрачка рамка.
Всеки един ламел държащ матрака беше счупен и съответно преправян или заместен с друга дървена плоскост.
Купихме новото легло с метална подматрачна рамка за двулицев матрак с повдигащ механизъм от Мебели Нипес 160х200.
Още при първото просване върху леглото се счупи един ламел. Мебелната фирма не е виновна, защото е просто дистрибутор.
Преглеждам различни сайтове, но всички предлагат един и същ модел рамка с дървени, тънки ламели.
Как мога да съм сигурна, че мога да закупя продукт, който да издържи с времето ? Имате ли насоки ?

# 1
Никога не ми се е случвало да се чупи ламела. Първо, те са от доста як шперплат и второ, матракът не позволява концентриран натиск върху една ламела, а теглото се поема от няколко. Иначе гледам да е от по-скъпите, с гумените държачи, с регулиране на твърдостта и толкоз.

https://rossmari.com/bg/%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0% … %D0%BA%D1%81.html

https://rossmari.com/bg/%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0% … %D1%80%D0%BC.html

# 2
  • София
Случвало се е веднъж да се счупи пластмасовият държач на 1 ламела, понеже едно от децата скачаше отгоре със засилка. Иначе би трябвало да издържат. Тогава ни смениха само държача.
Бих препоръчала да си вземете боксспирг легло, което издържа по-сериозно натоварване.

# 3
Ако подматрачните на Икеа са подходящи за вашето легло, препоръчвам.
От няколко години сме с най-евтината, LURÖY. Виждаше ми се много паянтова, но не е мръднала. На нас ни трябваше такава сгъваема, за да можем да отваряме и отгоре, защото зад чекмеджетата имаме огромно разстояние и го използваме за съхранение.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 15:40 от Не се сърди, човече

# 4
  • София
И аз харесах икейските, тези с плат. На спалнята ми е такава. В началото даже не можах да проумея, че това е подматрачна рамка, но после схванах логиката и архитектурата.

# 5
  • София
Нямам идея как ги чупите, имала съм един счупен дървен ламел на детското легло, защото детето скачаше отгоре...
Иначе си ползваме от години икейски и от най-евтините и от малко по-скъпите не сме имали с никои птоблеми, пък са дървени... Пишеш метални се счупили на първото спане... Не разбирам наистина как...
Ако все пак се счупи ламел се сменя подматрачната, евтино и бързо, не леглото.

# 6
  • София
Ние имахме счупени "обувки" на старото легло. Не самите ламели. Обаче то беше на Виденов и цялата му конструкция беше ужас. Самото легло не държеше рамката добре.

# 7
Ако леглото е ново, и като легне някой и  подматрачната рамка се счупи, трябва да ви я сменят безплатно с нова в рамките на гаранцията.

# 8
  • София
Понеже сменям матрак и консултантката в борсата за матраци ме попита на колко години ми е подматрачната рамка? Казах - на 15. Тя се ококори - каза, че това е пределът за една подматрачна рамка и трябва да се смени. Най-добрите й подматрачни рамки (а тя продава доста) били с гаранция 4 години. Та сега съм в нов водовъртеж - зорлем избрах матрак, още не мога да свикна с него, то се оказа, че и подматрачната е за смяна, въпреки, че не виждам видими дефекти, но пък усещам матракът наклонен на една страна и това ме притеснява....

# 9
  • София
Защо трябва да се смени според нея? Има ли й нещо, или просто защото гаранцията била едиколко си? Жената май си продава стоката?
Стария беше ли наклонен, бещо да сте поразместили при смяната?

# 10
  • София
Старият беше по-мек и по-тънък. Имаше проблем, но не го отдавах на рамката. Новият матрак е 30 см и е доста по-твърд, постоянно имам чувството, че ще падна, усещам наклон. Ще премерим с нивелир, не знам дали си въобразявам или наистина има наклон.
Питах и чат гпт колко е трайността на рамка като моята, с дървени ламели - отговори 15 години.

# 11
  • София
Махни матрака и огледай хубаво рамката.

Общи условия

Активация на акаунт