Отговори
# 315
  • София
Нали това пиша... Че ако пропуснеш една тема, после много трудно се открива.

# 316
  • Другата България
Търсиш я в “Потребителски групи“.
Винаги е на първа страница на подфорума.

# 317
Защо я търсите?
След като веднъж сте писали в нея, новите отговори си излизат.
А и може да я сложите в “Следени“.
Е аз говоря за случаите, в които няма нови отговори. А примерно има някаква тв новина и искам да я публикувам. С минути търся темата. Но... бели кахъри. Щом модератор не я мести в "Телевизия", значи не е за там.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 12:09 от diziler

# 318
  • София
Ох, много трудно се намира тази тема, ако я изпуснеш един път. Grinning

Аз исках да питам има ли ги някъде датите за започване на предаванията за новия сезон. Grinning

Виж в анкетата. Ама да уточним, че НОВА издърпа с 1 седмица напред премиерите на ХК и ЕзД. За останалите шоута не знам. В смисъл не съм търсил, а просто си ги чакам, не ми е зор. Когато-тогава. 🙂

Хелс Кичън - старт на 10.02 понеделник
Един за друг - старт на 13.02 четвъртък

# 319
В темата за Ергенът писаха, че почва на 10.2, има го в един сайт за ТВ програма, но по официалните канали на БТВ няма нищо.

# 320
Аз гледам и тези по ТЛС (90 дни и Добре дошли в Платвил), та няма да има насмогване Grinning
Халваджияновите продукции по дефолт ги пропускам.

# 321
  • София
Мерси, въобще не се сетих да погледна анкетата. Grinning

# 322
  • София
В темата за Ергенът писаха, че почва на 10.2, има го в един сайт за ТВ програма, но по официалните канали на БТВ няма нищо.
Да, на сайта на БТВ го няма (BTW там е безумно форматирана програмата им със тези стъпки на всеки 15 мин и безкрайно слайдване наляво надясно да намериш нещо особено ако е 3 часа. Като Програмист спойкойно мога да кажа, че техните такива са за бой Joy)
Сега обаче погледнах програмата във платформата на А1 и там си пише черно на бяло (и официално): Понеделник 10.02 в 20:00 старт на този Ерген

# 323
  • София
Кучето си лае, керванът си върви...

Ергенът: понеделник и вторник - 3 часа!
Хелс Кичън: понеделник и вторник познайте какво? Ами 3 часа! И това ако не е нарочно... И после в сряда, когато няма Ерген, епизодът на Хелс Кичън е 2 часа. Значи можело...

А аз си мечтая за едночасови епизоди дори. Забравете, с тези халтурници начело които си мислят, че правят качествена телевизия (само защото не са виждали истинска конкуренция) ще си е винаги така, докато телевизиите не останат в историята.

😠😡🤬

# 324
Заради дългите рекламни блокове по НОВА, Хелса буквално няма да е по-дълъг от 2 часа. Та като се гледа с отложен старт или на запис е една идея по-добре. Аз мисля, че като мине месец и отпаднат вече половината участници от риалититата, ще станат двучасови епизоди и тогава ще има мегдан да пуснат например "Танцувай с мен 2". Точно така стана и с Биг Брадър, пуснаха го месец след старта на есенните риалитита.

# 325
Кучето си лае, керванът си върви...

Ергенът: понеделник и вторник - 3 часа!
😠😡🤬
Ох нямат милост тези хора към зрителите и най-вече към ютубърите Satisfied
Поне спрямо Игрите ще е доста по-приемливо.

Не я разбирам тази мания по дългите епизоди (разбирам защо я правят, но не е правилно от гледна точка рейтинг). Едно време по мой спомен не беше толкова ангажиращо и натоварващо. Дано не изиграе лоша шега на продукциите това пренасищане с риалити-та

# 326
По турската телевизия TV8 дават Сървайвър по 4 часа (20-24 ч) всеки делник и Мастършеф също по 4 часа (20-24 ч, понякога и до 00.30), тоест редуват ги по сезони. Разбира се, рекламните блокове са огромни, от по 20 мин. всеки. Без тях предаванията са от по 2.30 ч. някъде, но пак е много.
Прави впечатление, че и по държавната испанска телевизия TVE  Masterchef España също е 4 часа, веднъж седмично. От 22 докъм 02 ч. българско време.

# 327
С дългите епизоди правят решението ми да не гледам още по-лесно.

# 328
  • Другата България
И моето.

# 329
Е, това сме го дъвкали много пъти, защо болшинството от предаванията са ни безкрайно дълги - просто излиза по на сметка за "горките" ни два телевизионни конгломерата...

Математиката за телевизиите е лесна - имат 21 часа праймтайм на седмица за запълване. Ако може да стане с 3 предавания вместо с 10-12 направо ще танцуват от кеф цяла година. Най-малко ги вълнува дали зрителя е пренаситен, има ли време или дали предаванията са изхабени и омръзнали. Щом приходите > разходите и има някакъв рейтинг е ясен подходът.

Бтв и Нова не могат и най-вече не искат да харчат пари за оригинални продукции за всеки отделен ден. За нас това е тъпо и жалко, но това е реалността. И аз искам Хелса да е 2 дена по 2 часа, но ще е 3 дена за 7-8+ часа. Или да има 4-5 български сериала и други типове предавания дето не са в стил "състезателни реалитита" ама..

И все пак пролетният сезон е една идея по-добре от есенният. Сега поне няма идиотските едноседмични формати и шоутата са само 2-3 дена на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт