Отговори
# 570
Пак ще го кажа... Павел Колев и Ицака са ми новите Иван и Андрей. Адски са ми неприятни. Като ги видя в тубето и ги подминавам.

# 571
И аз така, Еми. Не гледах Фермата заради Иван и Андрей. И новото нещо няма да гледам заради водещите. Само заради Жорката опитах да гледам някоя и друга серия на Къщата на инфлуенсърите, но дори той не си заслужава такава "жертва" от моя страна...

# 572
  • София
И защото не вярвам на чужди "истории".
А би ли повярвала на историята, че предишната седмица най-гледаното предаване на БТВ е било "Кой да знае", което уж беше запратено в трета глуха да се бори с Турнирите на Скуката по Нова? JoyJoyJoy

# 573
Не знам защо тука някои хора се опитват да изкарат телевизията и стрииминг платформите катo две коренно различни неща Laughing  Все едно сравняват кола със самолет. А истината е, че онлайн платформите са си вид телевизия, просто в нова опаковка. В днешно време преспокойно мога да си пусна телевизионното предаване  Бразди, докато съм на средата на нивата, както мога да си пусна онлайн продукцията на двама льольовци заснели две катерици да се снушават. Абсолютно никаква разлика няма.

За доста говорене за бъдещето се пропуска факта, че телевизията също постоянно еволюира и се усъвършенства. Или вие още си мислите, че телевизия си е да ловиш сигнала с антена на терасата и до там. Много ми е забавно, когато хора (по принцип, не тука във форума) се пъчат в гърдите "Аз телевизия не гледам" (все едно са намерили лекарство за рак видиш ли). Не приятелю, щом гледаш нещо на екран, ти гледаш телевизия, разликата просто е, че не гледаш телевизия във фиксирано време, а само си подбираш кое да гледаш в плаващо време за тебе. Тези неща пак са направени от някой друг, пак са излъчвани/качени по определен канал, пак са направени с определен замисъл и прочие. Това не е топлата вода. Laughing

А относно онлайн продукциите, или по-точно българсите онлайн продукции, те са си на аматьорско ниво. Това не са формати за специализираните и квалитетни платформи като Max, Amazon или Netflix, а само за обикновения Youtube, Тик Ток и подобни. Те не само тука, но и в глобален мащаб са платформите за аматьора, за обикновения човек, който може да си купи камера и микрофон и да запише своята "продукция". Разликата е, че в миналото тези неща ще ги е показвал на семейството и приятелите си, докато сега вече може да ги покаже и на другия край на света. Но това не ги прави по-малко аматьорски.

И преди някой да напише "Ама Youtube .... дъра-дъра" , няма медийни компании или продуцентски къщи, които целенасочено да правят сериозен "content" за Youtube, каквито се правят за киното, телевизионните или онлайн каналите им. Няма такива, той се използва като една голяма рекламна платформа за популяризиране на основните им продукции. Затова и тези компании все още имат един праг на качество, който трябва да покриваш, за да може да правиш продукции. Дали това ще е в сферата за озвучаване, монтаж, сценарии, каскади, заснемане и прочие, там не се назначават хора от улицата. Затова и ако завъртим към т.нар. български онлайн продукции е хубаво да се няма големи очаквания, защото най-вероятно те са правени от хора, които не са някакви експерти в сферата, едва ли имат голям опит в цялостното изграждане, или да разполагат с достатъчно бюджет или екип, за да се сравняват с телевизионни такива. Бе накратно аматьорско ниво, но в днешно време може да се пробваш.

# 574
Всичко това е ок, но аз се питам каква е дефиницията за аматьорщина и нямам ясен отговор.

Всъщност конкретно за себе си, когато гледам някой пуснал в ютуб нещо от моето хоби или професия (тоест където поразбирам повече),  аматьорщина наричам всичко което издава незнаене на "основни" принципи, хватки, чалъми  и т.н.   Най- ми е смешно когато човекът показва немарлива и неизпипана работа (сравнено разбира се с това което мога аз), а иначе много доволен и ...черешката на тортата - отдолу коментарите го заливат със суперлативи.

# 575
  • София
Няма кой знае какво да се коментира.
Предаванията имат известен спад, но не голям, като заемат обичайните си позиции.
Единствените изключения от по-популярните заглавия са Капките и Йелоустоун, които имат съвсем малък прогрес.

Голеи изненади за мен са Кой да знае? и Защо, господин министър?

Стани богат и Живот на кантар са разочарованията този сезон като постоянно лош рейтинг.

# 576
Много са ми странни и необясними тенденциите в зрителския интерес, но единственото, което забелязвам, е, че печелят предаванията, които са лесни за следене. А определено Нова ТВ е доста по-добрата в създаването на такива.

Слушах подкаст на Ивка Бейбе с Виктория Капитонова и Ивка я попита дали не си е мислила да създаде свое собствено. Вики каза, че е разговаряла със създателите на Диви и красиви, но са я разубедили, защото е много трудно и скъпо. За съжаление отстрани изглежда много сложно, но евала на всички, които правят тези неща на мускули, а не с големите пари на телевизиите. И да видим какво ще сглобят Павел и Ицака с новия бюджет.

Нещо обаче май не се чува за Къщата?

# 577
  • София
Доколкото разбрах, Къщата ще я има, даже казаха, че ще пробват да са по-редовни. Тази година май те са канили хората, затова не се говори толкова засега, защото няма такъв широк кастинг.

# 578
Сезам: Турнири на волята на девето място? Хахаха

# 579
  • София
Един за друг - финал на 2 май
Хелс Кичън - финал на 8 май
Бригада нов дом - финал на 10 май
Ергенът - финал чак на 15 май (а започна на 9 февруари, преди всички останали шоута)?! Закривааайййййй!!!
Живот на кантар - финал на 17 май
Като две капки вода - финал на 18 май

# 580
Един за друг - финал на 2 май
Хелс Кичън - финал на 8 май
Бригада нов дом - финал на 10 май
Ергенът - финал чак на 15 май (а започна на 9 февруари, преди всички останали шоута)?! Закривааайййййй!!!
Живот на кантар - финал на 17 май
Като две капки вода - финал на 18 май
Елена Сергова от сезон 2 на Ергенът нали се плюнчеше в подкаст, че не можело да се прави кратък Ерген. Ами той се оказа най-дълъг от всички.

# 581
Малко ранни ми идват финалът на Хелса и Един за Друг. Та в Хелса са още на 10+ човека, плюс почти целият звезден отбор. За финал след 3 седмици идва да гонят по 2-3-ма на седмица. Можеха всички финали да ги синхронизират в седмицата 12-18-ти.

# 582
  • Другата България
А какъв е проблема с продължителността на “Ергена“?

# 583
  • Бургас
Ненаситен публичен дом в ефир!

# 584
  • София
Трудно ги издържам Мери. Много дразнещ сезон, въпреки добрите генерални промени. Но не може да са трима ергени. Ергенът трябва да е сингъл. Максимум двама.
А и целия сезон е една непрестанна реклама на книгата и мисленето на една ужасна жена, която е срам за всички жени в България.
Истинско дъно на bTV за мен.

Павел Колев и Ицака с кратко видео (14 мин.) обясняват за новото риалити 'Зона Х'

Общи условия

Активация на акаунт